Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή .

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, τόνισε:
«Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια. Σ’ αυτές τις εκλογές αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη βουλή.

Αντώνης Σαμαράς: Επανέφερε τα εκβιαστικά διλήμματα ενόψει της 3ης ψηφοφορίας.Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

Τα εκβιαστικά διλήμματα επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, ενόψει της 3ης και τελικής ψηφοφορίας που θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στοχεύοντας στους βουλευτές που θα μπορούν να ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα, ανέφερε ότι «άρνηση εκλογής νέου Προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ότι όσοι το κάνουν, συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου. Δηλαδή, με τον πολιτικό εκβιασμό. Δηλαδή, ότι αποδέχονται συνειδητά πως η χώρα μπορεί να μπει σε μία καινούργια περιπέτεια. Κανένας βουλευτής δε δικαιούται μετά να πει ότι δεν ήξερε. Θα είναι συνυπεύθυνος για την υπογραφή της ψήφου του και για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν».