Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -Νέο τερτίπι μείωσης της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους φοιτητές παλιότερων ετών να δώσουν τα βιβλία τους σε νεότερους, με «μπόνους» τη συμμετοχή σε μια λοταρία!
Ξαναχτύπησε το υπουργείο Παιδείας στο θέμα των συγγραμμάτων των φοιτητών: Αφού πέρσι τα μείωσε σε περίπου... 1,5 για κάθε μάθημα και τελευταία στιγμή δεν κατάργησε τη διανομή τους στο νόμο - πλαίσιο, τώρα έρχεται και διαφημίζει την «εθελοντική δράση» για την ανταλλαγή ακαδημαϊκών συγγραμμάτων!
Το υπουργείου ανακοίνωσε εθελοντικό πρόγραμμα με το όνομα «Εύδοξος+», καλώντας τους φοιτητές να διαθέτουν «σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών, που δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, με πλεονεκτήματα για τους ίδιους και για τα Ιδρύματα»!
Καλλιεργούν έτσι την αντίληψη στους φοιτητές ότι είναι άχρηστα τα συγγράμματα παλαιότερων ετών και απ' τη στιγμή που ο φοιτητής πέρασε το μάθημα τον καλούν να τα δώσει σε συμφοιτητές του, για να γλιτώσει το κράτος λίγα ευρώ! Μάλιστα, δίνει και κίνητρα στους φοιτητές: Θα έχουν «μπόνους» άλλα συγγράμματα και θα συμμετάσχουν και σε μια λοταρία μήπως κερδίσουν ψηφιακές συσκευές!

Αύριο το ραντεβού των «Αγανακτισμένων» όλου του κόσμου



 Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού των «Αγανακτισμένων» όλου του κόσμου οι οποίοι αύριο θα βγουν για να διαδηλώσουν ταυτόχρονα σε πολλές χώρες του πλανήτη. 

Κατά το πρότυπο του κινήματος στις ΗΠΑ "Κατάληψη στη Wall Street", περίπου 4.000 Βρετανοί ετοιμάζονται να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για αύριο από το κίνημα "Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου".

ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ!


ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ!


Ολοκληρώθηκαν απόψε οι εκλογές του συλλόγου εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟY) Αττικής και Κυκλάδων, με τη συμμετοχή, περίπου 4.000 εργαζομένων, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιπρόσωποι ενόψει του Πανελλαδικού Συνεδρίου των εργαζομένων στις ΔΟΥ.
Η θριαμβευτική άνοδος των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς με την ταυτόχρονη μεγάλη μείωση των συνδικαλιστικών δυνάμεων του δικομματισμού και του μνημονίου αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα με γενικότερες θετικές προεκτάσεις για την πορεία της χώρας.


Τα αποτελέσματα αναλυτικά έχουν ως εξής :

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προς τον Πρωθυπουργό με θέμα: «Προκλητική ασυλία της φοροδιαφυγής. λίστα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φορολόγηση καταθέσεων στις τράπεζες της Ελβετίας»



  • Ο Πρωθυπουργός απέχει και το μόνο που ξέρει να κάνει το τελευταίο διάστημα είναι να πηγαίνει στους Γερμανούς βιομήχανους και να τους λέει «ιδού η οικονομία σας» και να κλείνει ως διαμεσολαβητής τα deals της ελληνικής διαπλοκής με τους επενδυτές του Κατάρ
  • Έχετε ήδη βάλει  πέντε έκτακτες εισφορές, επτά φόρους στους συνταξιούχους, πέντε φόρους στους μισθωτούς, τρεις περικοπές στο αφορολόγητο, τρεις φόρους στους πολύτεκνους, πέντε περικοπές στους μισθούς, τρεις περικοπές στο εφάπαξ, πέντε διαφορετικούς φόρους στα ακίνητα, χώρια την κομπίνα την τελευταία που διπλασιάζετε στην πραγματικότητα την έκτακτη εισφορά, αφού θα καταβληθεί στο τέλος του χρόνου αυτή του 2011 και από την αρχή του 2012 αυτή για το 2012

Διάλογος και ενημέρωση για την 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Στα πλαίσια των διαδικασιών της 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημιουργήθηκε ειδικό θεματικό ιστολόγιο ενημέρωσης και διαλόγου για όλα τα θέματα που απασχολούν την Συνδιάσκεψη.Το ιστολόγιο μπορείτε να το επισκεφθείτε εδώ: 
Επίσης, άρθρα διαλόγου, γνώμες, παρατηρήσεις και προτάσεις μπορείτε να στέλνετε στο e-mail: antarsya.dialogos@gmail.com

Αλληλεγγύη στους 6.000 Παλαιστίνιους φυλακισμένους απεργούς πείνας, επιστολή ευρωβουλευτών της Αριστεράς στην κα. Ashton - Συνυπογράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής


Επιστολή απέστειλαν στις 10 Οκτωβρίου 13 ευρωβουλευτές της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας. Με την επιστολή τους προς την κυρία Ashton, οι ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται για την κατάσταση και τις συνθήκες κράτησης των 6.000 Παλαιστινίων κρατουμένων που κάνουν απεργία πείνας από τις 28 Σεπτεμβρίου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΚΟΛΟΜΒΙΑ :Κλιμάκωση του αγώνα των φοιτητών.

Μαζική διαδήλωση φοιτητών έγινε προχτές στην Κολομβία
Με καταλήψεις και αποχή επ' αόριστο κλιμακώνουν οι φοιτητές τον αγώνα τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Νόμου 30 του 1992 για την Ανώτατη Παιδεία, που προωθεί η κυβέρνηση του αντιδραστικού προέδρου Χοσέ Μανουέλ Σάντος, και έχει προκαλέσει την οργή των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Μεταρρύθμιση που προωθεί και νομιμοποιεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Παιδείας, καθώς επιβάλλει τις «επενδύσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων» στα δημόσια πανεπιστήμια.
Η κλιμάκωση του αγώνα των φοιτητών, που έχει διάρκεια αρκετών εβδομάδων, αποτελεί συνέπεια της καταστολής εκ μέρους της αστυνομίας των διαδηλώσεων της Τετάρτης σε πολλές πόλεις της Κολομβίας, που είχε και ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός φοιτητή στο Κάλι.

Στη μάχη για τη 48ωρη απεργία-Άρθρο του Ριζοσπάστη.



H 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει τη λαϊκή εργατική απάντηση στην άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία. Για δύο μέρες, κάθε τόπος δουλειάς, κάθε επιχείρηση, κάθε εργοστάσιο νεκρώνει. Εργάτες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι, φτωχοί αγρότες και γυναίκες πλημμυρίζουν δρόμους και πλατείες. Πρέπει να στείλουν ηχηρό μήνυμα πως τούτη την πολιτική θα την αντιπαλέψουν μέχρι να την ανατρέψουν. Πως αυτή η κυβέρνηση, και κάθε άλλη κυβέρνηση, που ενισχύει την πλουτοκρατία, θα βρει μπροστά της λαϊκό τείχος αντίστασης και ανυπακοής.

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας: Να ανατρέψουμε το κατοχικό και παράνομο καθεστώς.


Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 13/10/2011 




Φουντώνει η οργή και η αγανάκτηση του λαού ενάντια στην επιχείρηση εξανδραποδισμού του. Καθημερινά πληθαίνουν οι απεργίες και πορείες, οι καταλήψεις υπουργείων και δημόσιων κτιρίων, οι συσπειρώσεις πολιτών και κινήσεων για την οργάνωση της μαζικής πολιτικής ανυπακοής. Η χτεσινή κατάληψη του Μηχανογραφικού της ΔΕΗ συγκέντρωσε άμεσα την υποστήριξη εκατοντάδων εργαζόμενων και νέων, και τη συμπάθεια της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, παρά την εχθρότητα των μεγαλοδημοσιογράφων και τις κυβερνητικές απειλές και συκοφαντίες.

Bloomberg: Οι γερμανικές τράπεζες προετοιμάζονται για κούρεμα έως 60%


Για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μέχρι και 60% προετοιμάζονται οι γερμανικές τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τo δημοσίευμα αναφέρει ότι τις προηγούμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια συνεδρίου των γερμανών τραπεζιτών, οι μετέχοντες στις συζητήσεις δεν θέλησαν να κάνουν επίσημες δηλώσεις για το ζήτημα.
Παρότι από τις συζητήσεις δεν υπήρξε «επικρατέστερο σενάριο», οι τραπεζίτες άφησαν να εννοηθεί ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα ξεπεράσει το 21%.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Κάτω τα χέρια από τον δίκαιο αγώνα των ΟΤΑ.



Σε πρωτοφανή αντεργατικό παροξυσμό μπαίνει η κυβέρνηση του αίσχους, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κόψει τα μεροκάματα στους εργαζόμενους των ΟΤΑ για όσο διάστημα υπάρχουν καταλήψεις, ενώ άνοιξε το δρόμο για την εισβολή των ιδιωτικών συμφερόντων στην αποκομιδή των σκουπιδιών και ανέθεσε στα ΜΑΤ να ανοίξουν τους ΧΥΤΑ. Η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ σε όλο της το μεγαλείο: άγριες περικοπές, καταστολή, εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων, ψέμα και αίμα (εργαζομένων)!

Ανακοίνωση της θεματικής επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική αυθαιρεσία εναντίον του στελέχους του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Μαντά


Τον τελευταίο καιρό σε κάθε γωνιά του κέντρου της Αθήνας ζει “ξεχασμένος” και ένας συμπολίτης μας. Την ίδια στιγμή που μοιράζονται 3.000 μερίδες φαγητού από τον Δήμο Αθηναίων καθημερινά, την ίδια στιγμή που μαθητές λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, η κυβέρνηση δείχνει το σκληρό της πρόσωπο καταργώντας κάθε δομή πρόνοιας, ενώ προσπαθεί να δώσει μαθήματα απανθρωπιάς στους πολίτες που δεν γυρνάνε την πλάτη τους στο πρόβλημα.
Σήμερα, ο γιατρός, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ και του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Μαντάς, έσπευσε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε αναίσθητο συμπολίτη μας, που βρισκόταν στο δρόμο.