Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ακύρωση της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Η συμφωνία της κυβέρνησης για αναστολή ή ματαίωση της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank αντανακλά τη διαπάλη και τον ανταγωνισμό εγχώριων και ξένων ομίλων, την μετακίνηση κεφαλαίων για επενδύσεις σε άλλους τομείς στο εσωτερικό της ΕΕ και ενισχύει τον προβληματισμό τμημάτων της άρχουσας τάξης σχετικά με τον έλεγχο του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας χαιρετίζει το 19ο συνέδριο του Κ.Κ.Ε.


Στο όνομα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, χαιρετίζουμε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί 11 - 14 Απρίλη 2013 και θα εξετάσει την έκθεση δράσης της Κεντρικής Επιτροπής όπως επίσης και νέο σχέδιο Προγράμματος και Καταστατικού.


Το ΚΚΕ έχει διατρέξει ένα μακρύ δρόμο από το Ιδρυτικό του Συνέδριο το 1918 και είναι κληρονόμος των εθνικών, δημοκρατικών και επαναστατικών παραδόσεων του ελληνικού λαού.
Εν μέσω μιας νέας κρίσης του καπιταλισμού και της αντεπίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζομένους, η παρουσία του ΚΚΕ είναι ζωτικής σημασίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού στη χώρα σας.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.


Τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα σχέδια της συγκυβέρνησης για τη δημιουργία νέων τέτοιων κέντρων, κατήγγειλε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη, που σήμερα επισκέφτηκε τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα.


Ο Γιώργος Λαμπρούλης τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας και να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης. Παράλληλα στηλίτευσε την κωλυσιεργία του κράτους στη χορήγηση των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων και ασύλου, σημειώνοντας το αίτημα του ΚΚΕ για επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησής τους, κάτι που, όπως επισήμανε, προϋποθέτει απειθαρχία στο Δουβλίνο 2 και τη Σένγκεν σε ρήξη με την πολιτική της ΕΕ.

Κόκκινος συναγερμός.Επί ποδός πολέμου η Κορεατική Χερσόνησος !

 Ένα βήμα πριν από τον πόλεμο φαίνεται πως βρίσκεται η Κορεατική Χερσόνησος. Την Τετάρτη η Νότιος Κορέα αύξησε το επίπεδο συναγερμού επιτήρησης, εν μέσω ενδείξεων ότι η Βόρειος Κορέα ετοιμάζεται για νέα εκτόξευση πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς.


Σύμφωνα με αμερικανικές και νοτιοκορεατικές πηγές, τουλάχιστον ένας πύραυλος με βεληνεκές 3.000 χιλιομέτρων είναι έτοιμος για εκτόξευση.

Ο πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει το αμερικανικό νησί Γκουάμ, αλλά και την Ιαπωνία. Μάλιστα, το Τόκιο ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε πυραύλους Πάτριοτ στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει πιθανό κορεατικό χτύπημα.

Αρχίζει αύριο το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ : Στα 66 μέχρι στιγμής τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που χαιρετίζουν τις εργασίες του.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνει :



«Με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής από την Γενική Γραμματέα της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αρχίζουν αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Στο 19ο Συνέδριο το ΚΚΕ έφτασε μετά από τετράμηνη διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν στις Κομματικές Οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και με χιλιάδες εργαζόμενους τα προσυνεδριακά κείμενα. Για τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%. Για το νέο Καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%.

ΚΚΕ: Η βαρβαρότητα σε βάρος των μεταναστών πρέπει να σταματήσει !


Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απεργία πείνας των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:


«Στην Αμυγδαλέζα και σε όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών, ακόμη και σε κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι φυλακισμένοι, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, παρά μόνο γιατί θέλησαν να ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους.