Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

"ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!" Η πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς τις Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ και Συλλόγων.



Διαβάστε παρακάτω την πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς τις Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ και Συλλόγων.


1. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες! Η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!
Στοχεύουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Χτυπούν από τη μία όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι! Φοβερίζουν και τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

ΚΚΕ: Μαζική λαϊκή απάντηση ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιο του καταδικάζει την επιστράτευση των εκπαιδευτικών που αποφάσισε η κυβέρνηση.



Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα "νόμος και τάξη", που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού.

Απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη συνάντηση με τις οργανώσεις των συνταξιούχων και τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία σχετικά με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.


Πριν σας παρουσιάσω τις σκέψεις, τις απόψεις μας για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, να σχολιάσω ένα ζήτημα της επικαιρότητας. 


Ένα ζήτημα που αφορά και τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αφορά συνολικά την εργατική λαϊκή οικογένεια, την Παιδεία, το ίδιο το σχολείο. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη και για τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε και που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, σε υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!


Αυτοί που «κόπτονται» για το καλό
των μαθητών και του λαού…
Η τρικομματική κυβέρνηση, το σάπιο σύστημα που υπηρετεί, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, τα ΜΜΕ, όλοι αυτοί που με περισσή υποκρισία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα «για το μέλλον των παιδιών μας» που «κινδυνεύει» από την απεργία των καθηγητών κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις, είναι αυτοί που κάνουν καθημερινά μαύρη τη ζωή, αλλά και το μέλλον του λαού και της νεολαίας μας!

Πολιτική συγκέντρωση στον Βόλο με ομιλητή τον Δ. Γόντικα.


   Η Τομεακή Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ διοργανώνει την Τετάρτη 15 Μάη και ώρα 8:30 μ.μ. στην παραλία του Βόλου (άγαλμα) πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Βόλου αναφέρει:

«Καλούμε όλο το λαό του Βόλου, όλους όσους τσακίζονται σήμερα από την πολιτική των μονοπωλίων,

Να ακουμπήσουν στο ΚΚΕ.