Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Πραξικόπημα στο Νίγηρα - Σύνελήφθησαν τα μέλη της κυβέρνησης


Ο πρόεδρος του Νίγηρα, Μαμαντού Τάντζα και όλοι οι υπουργοί του "έπεσαν στα χέρια των στρατιωτικών πραξικοπηματιών", οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης προχώρησαν σε ανατροπή του καθεστώτος της χώρας .


Mamadou Tandja

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την οικονομία 18/2/2010


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, η Αλέκα Παπαρήγα είπε:

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις θέσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για να πάρει μέτρα μακροπρόθεσμα και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων. Είναι μέτρα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, τη συνταξιοδότηση, τα κοινωνικά δικαιώματα. Βρήκε μεγάλη ευκαιρία η κυβέρνηση, όπως και η ΝΔ, να πάρει τη ρεβάνς στις κατακτήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι μετά τον πόλεμο και στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Η κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να αποκτήσει μια καλή φήμη απέναντι στους κερδοσκόπους, δηλαδή απέναντι στις ανταγωνιζόμενες επιχειρήσεις και τα ανταγωνιζόμενα κράτη μέλη της ΕΕ με ένα στόχο και μοναδικό. Να διευρύνει το πεδίο της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δρουν στην Ελλάδα είτε αφορούν ελληνικές επιχειρήσεις είτε και μεικτές με ξένα κεφάλαια. Αυτή την υπηρεσία προσφέρει η κυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν την παραμικρή υποχρέωση να προσφέρουν ούτε μια δεκάρα, ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα δολάριο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουν το εξής πράγμα: Ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν δέχονται να γίνουν αντικείμενα εμπαιγμού, κοροϊδίας από την πλευρά της κυβέρνησης και των συνεργαζόμενων με αυτή πολιτικών δυνάμεων».

Στην μπάντα οι σκυμμένοι...


Πώς αλλάζουν οι καιροί. Πληθαίνουν - ανάμεσα σ' εκείνους που στο όνομα της «αντισταλινικής αριστεράς» στηρίζανε με χέρια και πόδια το Μάαστριχτ, το έβλεπαν μάλιστα και σοσιαλιστικό! - αυτοί που τώρα εμφανίζονται να ξεσπαθώνουν εναντίον του Μάαστριχτ.


Α.Σ.Κ.Ε: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΤΗΡΙΞΗ» – ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ»


Ώδινεν το όρος των Βρυξελών και έτεκεν τέρας.
Ο Γεώργιος εδήλωσε: "Προσπάθησα και αγωνίστηκα να επιτύχω... και αφαιρείται ένα μέρος της ανεξαρτησίας μας" (!) Από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που καλείται να μας δώσει την τεχνογνωσία για να επιτευχθεί πλήρης ο στραγγαλισμός. Ο Αντώνης συμφωνεί, μόνο που ανησυχεί με το όνομα που εδόθει στο γεγονός, τα λοιπά γνωστά κόμματα μας προειδοποιούν απλώς για τα νέα μέτρα που έρχονται, χωρίς κανείς να αναφέρεται στα πραγματικά αίτια και την πηγή των δεινών μας. Και οι ΗΠΑ... συγχαίρουν σαρκαστικά την Ε.Ε. για τα επιτυχή μέτρα, ενώ τα ευρωδίαιτα πανάθλια (μεγάλα) ΜΜΕ αποδύονται, αμήχανα, στον υπέρ πάντων αγώνα.
Αυτά, όμως, δε σημαίνουν πως θα αποδεχθούμε το ρόλο του πειραματόζωου και του επίσημου πλέον προτεκτοράτου, εφ' οις ετάχθη ο Γεώργιος. Ευελπιστούμε ότι ο Ελληνικός λαός, πριν εκτοπιστεί από τα εκατομμύρια των δύστυχων επείσακτων, μόλις συνέλθει λυτρωτικά από το παραλυτικό σοκ, θα δώσει την απάντησή του, υπενθυμίζοντας τη "δόξα" και την τύχη των Κουίσλινγκ και Γκαουλάιντερ, αποτρέποντας ταυτόχρονα και την απειλούμενη ακεραιότητα της χώρας, τον επόμενο στόχο του αυτού Γεωργίου.



-Ευελπιστούμε βασίμως...


Για την Εκτελεστική Επιτροπή του Α.Σ.Κ.Ε.
Το Γραφείο Τύπο

Κ.Κ.Ε : Να καταβληθούν τα 70 δισ. των γερμανικών αποζημιώσεων


Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ
Να διεκδικήσει η κυβέρνηση τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές προς τη χώρα μας, απαιτεί το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών οι βουλευτές του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη.

Ουκρανία: Αναστολή του εκλογικού αποτελέσματος.Επιμένει η Γιούλια Τιμοσένκο.

Αναστέλλεται το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία για όσο διάστημα διαρκεί η εξέταση της προσφυγής για την ακύρωσή του, την οποία κατέθεσε στη Δικαιοσύνη η ηττημένη υποψήφια και απερχόμενη πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, σύμφωνα με απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της χώρας. Την ίδια ώρα, η Βουλή αποφάσισε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα ορκισθεί στις 25 Φεβρουαρίου.

Γιούλια Τιμοσένκο


Απεργία σήμερα στο Βόλο

Απεργία σήμερα στο Βόλο με αφορμή τις απολύσεις στη ΜΕΤΚΑ. Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης:


Όλοι στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία
Πέμπτη 18 Φλεβάρη

Συνάδελφοι

Οι απολύσεις των τριών εργατών στη ΜΕΤΚΑ δεν πρέπει να περάσουν, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε και να εξαναγκάσουμε την εργοδοσία να τις ανακαλέσει. Οι απολύσεις αυτές είναι τρομοκρατικές, θέλουν να κάμψουν το φρόνημα των εργατών μέσα στο εργοστάσιο και να δώσουν ένα μήνυμα σε όλους τους εργάτες ότι η τρομοκρατία και οι απολύσεις θα είναι η απάντηση του κεφάλαιου στις αντιστάσεις και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Παράδειγμα διεθνιστικής ...αλληλεγγύης!!!

Εχθές δημοσίευσα στο blog μας ένα κείμενο (εδώ)της Προλεταριακής Σημαίας που αναφερόταν στον επαναστατικό αγώνα των λαών της Νότιας Ασίας (Νεπάλ, Ινδία. Μπουτάν). Το κείμενο αυτό έκανε, πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου, κριτική για τη στάση του συνόλου της αριστεράς της χώρας μας απέναντι στους λαούς αυτούς που με το όπλο στο χέρι, με αντάρτικο, όχι μόνο αντιστέκονται στις αστικές τάξεις των χωρών τους και των ιμπεριαλιστών αλλά έχουν φτάσει ακόμη και να διεδικούν την εξουσία (π.χ. Νεπάλ) ή να το λιγότερο να δημιουργούν πολύ σοβαρές ανησυχίες και αντιδράσεις από μεριάς των αστικών τους τάξεων και του ιμπεριαλισμού. Στην Ινδία και στο Νεπάλ υπάρχει η ...ιδιαιτερότητα(;) ότι το πρώτο λόγο στην υπεράσπιση του καπιταλιστικού συστήματος τον έχουν κόμματα που αυτοαποκαλούνται κομμουνιστικά. Σε κρατίδια της Ινδίας αποτελούν τη κυβέρνηση, στο Νεπάλ είναι επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας με αστικά κόμματα και συνεργάζονται άψογα με την Ινδία η οποία έχει αρχίσει ήδη να καταλαμβάνει εδάφη του. Και στις δυό περιπτώσεις η στάση των κομμάτων αυτών δεν έχει να κάνει απλώς με διαφορές απόψεων περί τακτικής και στρατηγικής. Συμμετέχουν πολύ ενεργά στο πλευρό των αστικών τάξεων τους, συνεργάζονται στενά με τους Αμερικάνους, Ινδούς και Κινέζους ιμπεριαλιστές στο χτύπημα των λαϊκών κινημάτων με πολύ σκληρές μεθόδους.

ΠΑΜΕ: H Γ.Σ.Ε.Ε συνεχίζει τον άθλιο υπονομευτικό ρόλο της

Η αθλιότητα της εργατικής αριστοκρατίας πού στήριξε όλες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις των προηγούμενων 10ετιών δεν έχει μέτρο, δεν έχει σταματημό, δεν έχει πάτο.

Συναυλία αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα

Συναυλία αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα διοργανώνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης τηνΠαρασκευή 19 Φλεβάρη,στις 7.30 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο της «Νήαρ Ηστ»(Εθνικής Αντίστασης 118, Καισαριανή), με ελεύθερη είσοδο.

Στη συναυλία συμμετέχουν ο Βασίλης Λέκκας, οΣτέφανος Ψαραδάκος με το συγκρότημά του και το κουβανικό συγκρότημα«Εστρέγιας Κουμπάνας». Θα απαγγείλει ο σκηνοθέτης - ηθοποιός Λεωνίδας Βαρδαρός. Θα χαιρετίσουν ο πρέσβης της Κούβας στη χώρα μας Ερμες Ερέρα Ερνάντες και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καρανδρέας.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το κανάλι ALTER.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια των ιδιοκτητών του καναλιού ALTER να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους τεχνικούς της τηλεόρασης σέρνοντάς τους στα δικαστήρια. Αξιοποιούν το μηχανισμό της δικαιοσύνης για να εξυπηρετήσουν στα συμφέροντά τους.
Επιδιώκουν να απαγορεύσουν, να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που έχει κηρύξει η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. για τις απολύσεις στο ALTER και ιδιαίτερα για την απόλυση μιας εργαζόμενης μωρομάνας και να ποινικοποιήσουν τον αγώνα των εργαζομένων. Θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους για να δυναμώνουν την εκμετάλλευσή τους. Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των τεχνικών και τους καλεί όλους να πάρουν μέρος και στην απεργία στις 24 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι κόντρα στην τρομοκρατία, τον αυταρχισμό της εργοδοσίας, τις απολύσεις και ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία