Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

«ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ»: ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΓΚΑΛΟ - Δεν έγινε τελικά δεκτή από το πολιτικό του γραφείο


Ένα φροντισμένο κουτί με σοκολατάκια, όπου όμως έλειπαν όλα εκτός από ένα, ήταν η σημερινή πρωταπριλιάτικη προσφορά των Οικολόγων Πράσινων στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.
Το κουτί στάλθηκε στο πολιτικό του γραφείο, στην οδό Πειραιώς, όπου και ανοίχτηκε επιτόπου. Στη θέση των γλυκών που έλειπαν, υπήρχε σημείωμα ότι «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ».

Οι συνεργάτες του κ. αντιπροέδρου δεν εκτίμησαν τη χειρονομία και επέστρεψαν το κουτί ως απαράδεκτο.

Ανακοίνωση Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία των ΕΛΠΕ που από κοινού επιχειρούν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, σέρνοντας τους στα δικαστήρια για να κηρύξουν την απεργία παράνομη. Αυτή είναι πλέον η μόνιμη τακτική από μεριάς εργοδοσίας και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν για τα δικαιώματα τους. Καμία απεργία δεν αναγνωρίζεται, ακριβώς επειδή στρέφεται κόντρα στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, που όλοι αυτοί υπηρετούν.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 Ρίχτερ μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:29 στο θαλάσσιο χώρο 49 χλμ. βορειοδυτικά της Καρπάθου και 361 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Με πρόσκληση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, εκπρόσωποι του πανελλαδικού συντονιστικού κατά των διοδίων στις Βρυξέλλες.


Νίκος Χουντής : "Παράνομα και άδικα τα χαράτσια στους δρόμους"


Εκπρόσωποι του πανελλαδικού συντονιστικού επιτροπών αγώνα  κατά των διοδίων επισκέφθηκαν μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή τις Βρυξέλλες, για να προβάλλουν τα αιτήματά τους στα ευρωπαϊκά όργανα.
Ο Νίκος Χουντής καλωσορίζοντας τους αντιπροσώπους του πανελλαδικού συντονιστικού δήλωσε ότι "  η πληρωμή διοδίων σε ανύπαρκτους δρόμους , σε μη ασφαλείς δρόμους, σε δρόμους χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής διαδρομής, αποτελούν χαράτσια που είναι άδικα και παράνομα. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να πάψει να προσβάλλει, αποκαλώντας τζαμπατζήδες, πολίτες με ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, που έχουν το κουράγιο να ανθίστανται στις απαιτήσεις των εργολάβων.

Τέλος Εποχής ! Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την παραίτηση του.Χρέη πρωθυπουργού θα εκτελεί μέχρι την προκήρυξη εθνικών εκλογών ο Θεόδωρος Πάγκαλος.


Ανακοίνωση ΣΟΚ ! Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει σε λίγο την παραίτηση του με διάγγελμα στον Ελληνικό λαό.Χρέη πρωθυπουργού θα εκτελεί μέχρι την προκήρυξη εθνικών εκλογών ο Θεόδωρος Πάγκαλος .
Όλο το παρασκήνιο της ξαφνικής απόφασης Παπανδρέου.

To σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού & του Προέδρου της ΝΔ στη Βουλή για την οικονομία



Τις ευθύνες για την ακρίβεια, τα λουκέτα των μικρών επιχειρήσεων, την ανεργία, το χρέος και την κρίση, ο πρωθυπουργός, η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης φορτώνουν ο ένας στον άλλο. Όλοι μαζί κρύβουν την αλήθεια και αθωώνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους - καρτέλ, τις τράπεζες και την ΕΕ, για να κρύψουν ότι είναι συνένοχοι, ότι μαζί υπηρετούν την ισχυροποίηση και την  ανταγωνιστικότητά τους και ότι υπάρχει μεταξύ τους ουσιαστική συναίνεση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Ο λαός δεν πρέπει να διαλέξει από ποιον δρόμο θα τον οδηγήσουν μόνιμα στην πτώχευση.

(Δεν) υπάρχει σάλιο!-Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


«Να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία», δήλωσε ο γνωστός φιλαλήθης υπουργός της κυβερνήσεως των «αντιεξουσιαστών».
Κατ' αυτόν τον τρόπο, ο κ. Λοβέρδος - ο φιλαλήθης - απέσπασε ένα ακόμα κομματάκι προβολής.Τσιμπολόγησε λίγη ακόμα δημοσιότητα. Κέρδισε μερικά επιπλέον ένσημα υπευθυνότητας από εκείνα τα αστραφτερά που αφειδώς προσφέρουν τα φερέφωνα του μνημονίου στα ΜΜΕ.
*
Ομως, είναι σε όλους γνωστό, ο κύριος υπουργός ουδέποτε καθοδηγήθηκε από ταπεινά ελατήρια. Το τελευταίο που τον απασχολεί είναι η προσωπική του προβολή. 

ΠΑΜΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Η πολυήμερη απεργία πείνας των Αφγανών προσφύγων που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου και καθυστερεί αδικαιολόγητα η απόφαση, αναδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και της προηγούμενης της ΝΔ, που υλοποιώντας την αντιμεταναστευτική – αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ, έχουν οδηγήσει σε τραγικό αδιέξοδο χιλιάδες πρόσφυγες, που ζητούν καταφύγιο στη χώρα μας.
Το ανελέητο κυνήγι των εξαθλιωμένων προσφύγων στα σύνορα της χώρας με την αποφασιστική συμβολή του επεμβατικού οργανισμού FRONTEX της ΕΕ. Η ουσιαστική στέρηση της δυνατότητας υποβολής αιτήματος ασύλου στους περισσότερους.

Σε επιφυλακή η μπλογκόσφαιρα !


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Πoντίκι” ΣΤΙΣ 31-03-11)

Επί πολλά χρόνια ως «Τέταρτη Εξουσία» νοούνταν ο Τύποςμε την παραδοσιακή μορφή των εφημερίδων. Στη συνέχεια «εμπλου­τίστηκε» με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τώρα πια ίσως βρισκόμαστε απέναντι στην «Πέμπτη Εξουσία»: την παγκόσμια εξουσία των μπλογκ.
Είναι αλήθεια ότι η πιο δημοφιλής μορφή ενημέρωσης, κυρίως για τους νέους, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το διαδίκτυοτο οποίο προσφέρει ταχύτη­τα, αμεσότητα, τον συνδυασμό των πα­ραδοσιακών άρθρων με τα τηλεοπτικά βίντεο και – σε πάρα πολλές περιπτώ­σεις – την ασφάλεια τηςανωνυμίας των μπλόγκερ. Εκεί όμως αρχίζει ο παγκό­σμιος προβληματισμός: