Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οι προσυγκεντρώσεις της Πέμπτης για την περικύκλωση της Βουλής

Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πέμπτης 20 Οκτώβρη που θα οδηγήσουν στην περικύκλωση της Βουλής έχουν οριστεί στις 9 το πρωί. Συγκεκριμένα:


ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ:
Μετάλλου
Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος
Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών
Φαρμάκου
Τύπου - Χαρτιού
Λιθογράφοι
Ενέργειας
Τηλεπικοινωνιών
Εμπορίου
Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Λογιστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ



Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία και τα εργατικά λαϊκά ποτάμια που πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και όλες τις μεγάλες πόλεις. Η εργατική τάξη και ο λαός έδωσαν αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της. Κατέδειξαν ότι δεν ανέχονται άλλο τα βάρβαρα μέτρα – θυσίες για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και έδειξαν μόνο ένα μέρος της τεράστιας δύναμής τους.     Η εργατική – λαϊκή αντεπίθεση πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει αύριο μυριόστομη με επίκεντρο την περικύκλωση της βουλής που καλεί το ΠΑΜΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Οι πιο μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις μετά την μεταπολίτευση στέλνουν μήνυμα ανατροπής κυβέρνησης και του σφαγείου κεφαλαίου – ΕΕ - ΔΝΤ


Με την πιο μεγάλη απεργία και με τεράστιες ανεπανάληπτες απεργιακές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, τις μεγαλύτερες από την πτώση της χούντας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός έστειλαν σαφέστατο μήνυμα: Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άταφος νεκρός. Το σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ μπορεί να σαρωθεί από τον μεγαλειώδη απεργιακό ξεσηκωμό του λαού μας.

Με τη σημερινή συγκλονιστική απεργία γυρίζουμε σελίδα, δίνεται το σύνθημα της αντεπίθεσης των εργαζομένων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ



Εμείς οι συγκεντρωμένοι απεργοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ δηλώνουμε την απόφαση μας, δηλώνουμε την άρνηση μας να πληρώσουμε τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση με την εφορία και τη ΔΕΗ.
Δεν μας τρομάζουν οι απειλές της κυβέρνησης. Μπορούμε και πρέπει να σπάσουμε την τρομοκρατία της. Είναι ζήτημα τιμής, είναι ζήτημα αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, στους αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Προς την εργατική τάξη της Ελλάδας.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Είναι ώρα να θέσουμε τέρμα στις αυταπάτες, να ξεπεράσουμε φοβίες και δισταγμούς.
Είμαστε μπροστά σε κρίσιμες στιγμές. Τα μονοπώλια που είναι κυρίαρχα παντού, μέρα τη μέρα γίνονται πιο επιθετικά. Για να έχουν υψηλή κερδοφορία θέλουν καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης. Για αυτό έχουν κηρύξει κυριολεκτικά πόλεμο στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Θέλουν να ξεριζώσουν κάθε κατάκτηση έως και την πλήρη διάλυση των ίδιων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, η ΕΕ σχεδιασμένα υλοποιούν αυτές τις αξιώσεις με ενιαία στρατηγική και απόλυτη συνέπεια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


«Εξήγησα στον Πρωθυπουργό, ότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να συζητήσουμε επί της ουσίας. Την ώρα που μιλάει ο λαός, την ώρα που ο λαός στους δρόμους όλης της Ελλάδας δίνει μια νέα λαϊκή εντολή ο Πρωθυπουργός έχει ένα και μοναδικό καθήκον. Να τον σεβαστεί, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να παραιτηθεί και να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.
Εξήγησα επίσης στον Πρωθυπουργό, ότι είναι προσβλητικό για τους θεσμούς της δημοκρατίας να συναντιέται πρώτα με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, με την συντεχνία των καναλαρχών και των εκδοτών και  μετά να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ξεχείλισαν το Σύνταγμα και οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας από τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση Εκατοντάδες χιλιάδες βροντερά «όχι» στην κοινωνική εξαθλίωση

ENET.GR

των ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ, ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΩΡΟΥ

 Η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να απαντούν με τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων. Η πλατεία Συντάγματος, όλοι οι γύρω δρόμοι ακόμα και τα πεζοδρόμια, είναι πλημμυρισμένα από κόσμο από νωρίς το μεσημέρι. Η αστυνομία επιτίθεται συνεχώς στο συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο όμως οπισθοχωρεί για λίγο και επανέρχεται, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης ενώ οι διαδηλωτές έχουν βάλει μεγάλες φωτιές στους σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους.

Γαλλική σάτιρα: "Πειραματόζωο o Έλλην"

Αντικείμενο σάτιρας έγινε στη Γαλλία η οικονομική ασφυξία που βιώνει ο σύγχρονος Έλληνας. Στο πλαίσιο της δημοφιλούς γαλλικής εκπομπής Les Guignols de l'info, στην οποία πρωταγωνιστούν μαριονέτες, προβλήθηκε βίντεο, το οποίο παρουσιάζει τον "Έλληνα πειραματόζωο" που "εξακολουθεί να δουλεύει παρά το γεγονός ότι του μείωσαν τον μισθό και του αφαίρεσαν τη σύνταξη...



Το βίντεο της σατιρικής εκπομπής έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες μέρες.

Λαοθάλασσα στο κέντρο της Αθήνας



Δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, έχουν συγκεντρωθεί σε μία ογκώδη διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, διατρανώνοντας το "όχι" τους στα κυβερνητικά μέτρα που περιέχονται στο Πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται αύριο Πέμπτη.


Μικρή εστία έντασης σημειώθηκε λίγο μετά τις 13.30, μπροστά από τον αστυνομικό φράκτη όταν τα ΜΑΤ απώθησαν διαδηλωτές με περιορισμένη χρήση χημικών.

Παπαρήγα: Τις εξελίξεις κρίνει ο γίγαντας λαός


"Από δω και μπρος τα πράγματα θα κριθούν κυριολεκτικά από το γίγαντα λαό και όχι από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση και από συμβούλια και διαβούλια με τα άλλα κόμματα", δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, από την Ομόνοια, όπου συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ.

"Ο λαός χωρίς φόβο, χωρίς αυταπάτη πρέπει να τραβήξει μπροστά ως την τελική νίκη. Νίκη θα υπάρξει όταν ο λαός το αποφασίσει. Μία είναι η λύση: Ο πλούτος που υπάρχει σε αυτή τη χώρα να γίνει λαϊκός. Να αποδεσμευτούμε από τα δεσμά της ΕΕ και μονόπλευρα να διαγραφεί το χρέος. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει", πρόσθεσε.
Πηγή: www.nooz.gr

Aλ. Τσίπρας: Σήμερα μιλάει ο λαός


«Σήμερα μιλάει ο λαός. Και όταν μιλάει ο λαός τα πολλά λόγια είναι περιττά, είναι φτώχια. Είμαστε 11 εκατομμύρια και είναι 154 και άμα είναι 154. Η λαϊκή οργή έχει γίνει πια ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω».
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων. «Σήμερα αντιπαρατίθενται δύο Ελλάδες.

Οχυρό η Αθήνα – Στήθηκε ο φράχτης στη Β. Σοφίας – Αποκλεισμένα όλα τα στενά που οδηγούν στη Βουλή.


Λίγο πριν από τις 10:30 στήθηκε ο μεταλλικός φράχτης στη Βασιλίσσης Σοφίας, κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν την Ακαδημίας, περίπου στη συμβολή με την Κανάρη, ενώ μπροστά από τη Βουλή έχει τοποθετηθεί τριπλή σειρά από σχοινιά για να εμποδιστεί το πλήθος να φτάσει μέχρι στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ήδη αναπτυχθεί στα σκαλιά, στο πλάι του Μνημείου και επί της Πανεπιστημίου, τουλάχιστον πέντε κλούβες των ΜΑΤ περιμένουν μήπως χρειαστεί να επέμβουν.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στους δήμους της περιφέρειας Αττικής

 
Η επιστράτευση των απεργών εργαζομένων στους δήμους της περιφέρειας Αττικής από την κυβέρνηση είναι πράξη βαθιά αυταρχική και επίδειξη κρατικής βίας. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το αντιδραστικό - αντεργατικό αστικό νομικό οπλοστάσιο για να απαγορεύσει το στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και στον αγώνα κατά των βάρβαρων και εξοντωτικών μέτρων, που παίρνει μαζί με την τρόικα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Οι ώρες λειτουργίας των Μέσων μεταφοράς κατά την διάρκεια της 48ωρης απεργίας

Οι ώρες λειτουργίας των Μέσων μεταφοράς κατά την διάρκεια της 48ωρης απεργίας 



Την Τετάρτη και την Πέμπτη το μετρό: Θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως και τα μεσάνυχτα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα λεωφορεία: Θα λειτουργούν από 9 π.μ. έως και τις 9 μ.μ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, 19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



19-20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 19 – 20 – 21
ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ!
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ του ΑΓΩΝΑ!
            Η κατάσταση στα σπίτια μας είναι εκρηκτική! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Οι οικογένειες μας δεν τα βγάζουν πέρα για να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες. Με νέα χαράτσια ρημάζουν το μικρό εισόδημα των γονιών μας! ! Το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση –θα προσπαθήσουν να το ψηφίσουν την Πέμπτη- καταδικάζει τις οικογένειές μας, εμάς στη διαρκή φτώχεια , την ανεργία, την αμάθεια.
             Στα σχολεία επικρατεί ένα μπάχαλο με τεράστια κενά και ελλείψεις. 

Πρόταση Μετωπικού Συντονισµού Κοινής Δράσης και Αγώνα Να υπηρετήσουμε το κίνημα και τη λαϊκή πάλη!


 
 1 Οι λαοί και το προλεταριάτο βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν νέο κύκλο βαρβαρότητας και αίματος που έχει ήδη ανοίξει παγκόσμια το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα. Οι «νικητές της Ιστορίας» εδώ και δεκαετίες, μακελεύουν λαούς, ερημοποιούν ολόκληρες ζώνες, ρημάζουν οικονομικά και κοινωνικά χώρες, χτυπούν και καταργούν εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με αυτές τις πολιτικές εκτινάχθηκαν στα ύψη τα κέρδη του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, αλλά ταυτόχρονα οδηγήθηκαν στην ανάγκη να σημάνουν τη γενίκευση και το βάθεμα της αντιδραστικής τους επίθεσης σε πρωτόγνωρα -τουλάχιστον για την μεταπολεμική περίοδο- επίπεδα!

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ -Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* 
 
Σημαντικότερη απεργία από αυτή που θα γίνει αύριο και μεθαύριο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με τα καταστήματα επιπροσθέτως να κλείνουν όλα αύριο, δεν έχει ξαναγίνει στα 37 και πλέον χρόνια που έχουν κυλήσει από τη μεταπολίτευση. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα αναμένεται να απεργήσουν παραλύοντας εντελώς την οικονομική ζωή της χώρας, ενώ εξαιρετικά υψηλή αναμένεται να είναι και η συμμετοχή στις διαδηλώσεις. Το πώς θα εξελιχθεί η γενική απεργία ενδέχεται να πυροδοτήσει και πολιτικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας.