Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Σκάνδαλο συνεργασίας ναζί - μυστικών υπηρεσιών κλονίζει τη Γερμανία .

Γερμανοί πράκτορες κατέστρεψαν τα στοιχεία που καταδίκαζαν νεοναζιστική τρομοκρατική οργάνωση πριν φθάσουν στη δικαιοσύνη !   
Η γερμανική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εξαρθρώσει την οργάνωση παρά τις συλλήψεις.
 EPA/ULI DECK

Στο κέντρο μιας δίνης γεμάτης σκάνδαλα έχουν έρθει οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αφότου επιβεβαιώθηκε ότι πράκτορές της κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με μια νεοναζιστική τρομοκρατική συμμορία λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη παράδοσή τους στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.
Η υπόθεση αφορά την νεοναζιστική οργάνωση γνωστή ως «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU) και υπεύθυνη για τις χειρότερες πράξεις ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα μέλη της δολοφόνησαν μία αστυνομικό, πυροβόλησαν και σκότωσαν εννέα μετανάστες, πραγματοποίησαν δύο βομβιστικές επιθέσεις και λήστεψαν 14 τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο Ασάνζ δεν πρέπει να πέσει στα νύχια της Ουάσινγκτον !

 του Μιχάλη Ψύλου , Πριν



Νέα τροπή δόθηκε στη 18μηνη καταδίωξη από τους Αμερικανούς του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του ιστότοπου Wikileaks. Ο 40χρονος Ασάνζ ζήτησε πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο, μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας της έφεσης που είχε ασκήσει κατά της έκδοσής του στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.

 Ο Ασάνζ υποστήριξε ότι η Σουηδία «έστησε» την υπόθεση για να βοηθήσει στην έκδοσή του στις ΗΠΑ. Ο ιδρυτής του Wikileaks είχε φυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2011 για εννέα ημέρες στο Λονδίνο, μετά τη σύλληψή του στη Βρετανία.

ΕΕ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΧΙ ΚΡΑΤΩΝ.Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Στη σύνοδο κορυφής οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν ότι από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης θα χρηματοδοτούνται απευθείας –εκτός από της χώρες που έχουν... δυσκολίες– και τα τραπεζικά ιδρύματα
Γροθιά στο στομάχι η ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, μετά την υποβολή αίτησης από την Λευκωσία για να υπαχθεί η χώρα σε καθεστώς μνημονίου: «Η Κύπρος είναι προς πώληση;». Σκληρό, ανελέητο, προβοκατόρικο το ερώτημα.

Ο κλασιδιάρης γνωστός και ως Ηλίας Κασιδιάρης η κότα, χαρακτηρίζει τον Χίτλερ «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή».Αποκαλυπτικά στοιχεία για το νεοναζιστικό απόβρασμα της Χ.Α.


Ηλίας Κασιδιάρης



Έχει αναλάβει να «καθαρίσει» το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής. Ως ο «διαβασμένος» της οργάνωσης, έχει πάρει επ' ώμου το δύσκολο έργο του εξωραϊσμού της εικόνας της οργάνωσης, με... στρογγυλοποίηση των θέσεών της και παρουσίαση ενός πιο φιλολαϊκού προφίλ. Με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις και σταδιακή... στιλιστική βελτίωση, ο Ηλίας Κασιδιάρης εξελίσσεται σε κεντρικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής...

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Οργανωμένη προσπάθεια χειραγώγησης του λαού !

Με αφορμή τη Σύνοδο, θέλουν να καλλιεργήσουν προσδοκίες ξένες προς τα λαϊκά   συμφέροντα





Μια πρωτοφανής επιχείρηση αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης του λαού από την πλευρά της κυβέρνησης και των αστικών ΜΜΕ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της περασμένης Παρασκευής, οπότε και έγινε γνωστή η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα κόμματα της συγκυβέρνηση λένε, με μια φωνή, στο λαό ότι μπορεί να ελπίζει πως κάτι καλό θα προκύψει για τον ίδιο από τις αποφάσεις της Συνόδου, καθώς, όπως ισχυρίζονται, ανοίγει ο δρόμος για ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και για δανεισμό με «ηπιότερους» τάχα όρους.

Ινδιάνοι, μπολσεβίκοι και Πουτινίστας...Γράφει η Λιάνα Κανέλλη


Της Λιάνας Κανέλλη 


Τη υπερμάχω στρατηγώ Αγορά τα νικητήρια!!! Κι ας με συγχωρήσουν οι απανταχού χριστιανοί, αλλά φευ, η αλήθεια να λέγεται. Το επέτρεψαν, το λούζονται, την ύβρι την εισπράττουν πρώτα οι ίδιοι, όπως κι όλοι οι σκληρά εργαζόμενοι φτωχούληδες κάθε θεού που κατάφερε στο πέρασμα των αιώνων να αποκτήσει ποίμνιο. Η θεοποιημένη, σε πολιτικά ανεκπαίδευτο κι ενίοτε αγράμματο πόπολο, Αγορά, που συχνά αναφέρεται και στον πληθυντικό επί το δημοκρατικότερον, κρύβει ως λέξη τη φύση και την αλήθεια της. Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιοι, που λέει κι ο σύντροφος Μπογιόπουλος, για να μη μοιάζει με αυτό που ακριβώς είναι.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ :Κινητοποιήσεις οικοδόμων.


Mόνον πέρσι 577 οικοδόμοι σκοτώθηκαν στους χώρους δουλειάς στη Ν. Κορέα.




Πολλές χιλιάδες Νοτιοκορεάτες οικοδόμοι διαδήλωσαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Ν. Κορέας Σεούλ, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια, μισθολογικές αυξήσεις και την καταβολή πολύμηνων καθυστερήσεων σε δεδουλευμένα. Επιπλέον, πάνω από 30.000 μέλη της κεντρικής συνδικαλιστικής ένωσης οικοδόμων ξεκίνησε επ' αόριστον απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων από την κατασκευή μεγάλων δημόσιων έργων (ύψους 143,8 εκατομ. δολαρίων).

Για το εκλογικό αποτέλεσμα της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Σημαντικές ήταν οι απώλειες σε ψήφους της εκλογικής συνεργασίας των δύο οργανώσεων, που έφτασαν στο 50% σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μάη, κάνοντας έτσι φανερό στον καθένα ότι δεν αρκεί η συγκρότηση ενός συνεργατικού εγχειρήματος από δυνάμεις της κομμουνιστικής Αριστεράς και αυτό θα «λειτουργήσει» από μόνο του με μαζικό τρόπο μέσα στο λαό και ιδιαίτερα στους αγωνιστές της Αριστεράς. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η ξέφρενη αντικομμουνιστική προπαγάνδα του συστήματος στους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό «πιάνει τόπο» στο έδαφος της αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης και των αδιεξόδων επιβίωσης για μεγάλα τμήματα των λαϊκών ανθρώπων. Εξάλλου, τα πρώτα «μηνύματα» είχαν έρθει από τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μάη όπου, παρά την τεράστια λαϊκή αποστοίχιση από τα κόμματα του κεφαλαίου και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος στράφηκε, εκλογικά, προς δυνάμεις της Αριστεράς με κομμουνιστική αναφορά.