Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Ιδιότυπο στρατιωτικό πραξικόπημα.Καταιγιστικές εξελίξεις στην Αίγυπτο.Τέλος ο Μόρσι.Πανηγυρισμοί στην Ταχρίρ.

Υπό τα χειροκροτήματα δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ ο Αιγυπτιακός στρατός με μία σύντομη ανακοίνωση, έκανε γνωστό πως ο Ισλαμιστής ηγέτης Μοχάμεντ Μόρσι δεν είναι πια Πρόεδρος της χώρας.


Μουσουλμάνοι και χριστιανοί πνευματικοί ηγέτες ήταν παρόντες στο διάγγελμα του αρχηγού του Αιγυπτιακού στρατού αλ Σίσι.

Ορίζεται μεταβατική κυβέρνηση βραχείας διάρκειας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου , που  θα οδηγήσει την Αίγυπτο σε πρόωρες εκλογές.

Η(νωμένες) Π(αρακολουθήσεις) Α(διαλείπτως). Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Οι Αμερικάνοι παρακολουθούν και φακελώνουν ολόκληρο τον πλανήτη. 


Με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα. Το κάνουν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Το ομολογούν πλέον οι ίδιοι. Και μάλιστα με τρόπο που καθιστά το περίφημο «Γουοτεργκέιτ» της εποχής Νίξον σε απλό πταισματάκι μπροστά στα όσα, διαπιστωμένα πλέον, διαπράττει η σημερινή Αμερική του - βραβευθέντος με το Νόμπελ Ειρήνης - Ομπάμα...

Του Κώστα Βαξεβάνη - Δεν είναι ο Σαμαράς ρατσιστής, ο Αντετοκούνμπο είναι μαύρος

Του Κώστα ΒαξεβάνηΟ Αντετοκούνμπο ως παίκτης που κατάφερε να βάλει καλάθι στην επιτυχία, πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να δει αυτοπροσώπως τον πρωθυπουργό. Ως τον Μάιο που πέρασε ο Αντετονκούμπο δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας λαθρομετανάστης που δεν είχε κανένα δικαίωμα να πάρει την ελληνική ιθαγένεια.