Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΚΚΕ : Τα σενάρια συνεργασίας μεταξύ κομμάτων βρίσκονται μακριά από τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις


Οι διεργασίες ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού και τα σενάρια συνεργασίας μεταξύ κομμάτων, έτσι ώστε να αποτελέσουν κυβερνητικοί εταίροι του νέου δίπολου, βρίσκονται μακριά από τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα.

ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ : Με τακτικές «αυριανισμού» προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσει στη λογική του «μικρότερου κακού».

 Με οδηγό τις πιο «ένδοξες» μέρες του «αυριανισμού» και την τακτική που επιδιώκει να εγκλωβίσει το λαό στη λογική του δήθεν «μικρότερου κακού», η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της ότι το κάλεσμα του ΚΚΕ στο λαό της περιοχής να καταδικάσει και τους δύο υποψήφιους στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, «έδωσε» το δήμο στην παράταξη του Ν. Σαράντη.



Σε ανακοίνωσή της, η ΚΟ Αγ. Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ καταγγέλλει αυτή την πρακτική και καλεί το λαό της περιοχής να βγάλει και από αυτό το παράδειγμα συμπεράσματα για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΩΡΗΔΟΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ.Του Γιώργου Δελαστίκ.


 Ήταν 10.30 το πρωί της Δευτέρας όταν ο Αμόν Γκίλμορ, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Ιρλανδίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατάλαβε ότι ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί από την ηγεσία των Εργατικών λόγω των καταστροφικών αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές της Ιρλανδίας. Καμία πρόθεση δεν είχε ο ίδιος να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση. 



Επτά βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Εργατικών όμως είχαν ήδη υπογράψει πρόταση δυσπιστίας και από λεπτό σε λεπτό θα την κατέθεταν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για να γίνει ψηφοφορία καθαίρεσης του Γκίλμορ.