Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Στις 2-3 Απρίλη οι εργασίες του Πανελλαδικού Σώματος του ΝΑΡ


soma_krisi1.gif
Ξεκινάει σήμερα Σάββατο 2 Απρίλη στις 2.00 μ.μ. το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση.
Μετά από μια πορεία δύο μηνών, που συνδύασε τις διαδικασίες του ΝΑΡ και της νΚΑ με τις συζητήσεις στο δυναμικό της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, τον γόνιμο θεωρητικοπολιτικό διάλογο με την πλούσια πολιτική και κινηματική δράση, το ΝΑΡ φτάνει στις τελικές εργασίες του Πανελλαδικού Σώματος με θέμα «Καπιταλιστική κρίση και Αριστερά», που ξεκινούν το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 1 μ.μ. και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο της Γεωπονικής (Ιερά οδός).
Ήδη οι Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ και της νΚΑ εξέλεξαν τουςαντιπροσώπους για το πανελλαδικό Σώμα, ενώ στις εργασίες του Σώματος έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν μια σειρά από αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, διαννοούμενοι και εκπρόσωποι οργανώσεων της επαναστατικής αριστεράς.

Ενώ ο ΟΗΕ "νοιάζεται" για τον κακό Καντάφι, η κατοχική φιλοαμερικάνικη κυβέρνηση του Αφγανιστάν δολοφονεί διαδηλωτές.Δέκα νεκροί και 83 τραυματίες σε αντιαμερικανική διαδήλωση στο νότιο Αφγανιστάν


Αργά σήμερα το απόγευμα αποχώρησαν οι πολυάριθμοι διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία στην Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν, μετά την 24ωρη ειρηνική κατάληψή της η οποία επακολούθησε μιας πολύ -βίαια εξελιχθείσας- διαδήλωσης, ως διαμαρτυρία «για το κάψιμο ενός Κορανιού, στις Ηνωμένες Πολιτείες».


Εκπρόσωποι των διαδηλωτών συναντήθηκαν, νωρίτερα, στο Κυβερνείο με τις τοπικές Αρχές.

Ο κυβερνήτης της Κανταχάρ, Τοριαλάϊ Ουέσα, με συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου, αναφερόμενος στη διαδήλωση που προηγήθηκε της ειρηνικής κατάληψης έδωσε, ως τελικό επίσημο απολογισμό της, 10 νεκρούς και τους 83 τραυματίες. Όπως ανέφερε ο ίδιος, 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για τα βίαια επεισόδια».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : Καταγγέλλει τα σχέδια συνεκπαίδευσης Στρατού - Αστυνομίας


Ανακοίνωση με αφορμή τις αποφάσεις που πάρθηκαν προχθές σε κυβερνητική σύσκεψη
 
Με ανακοίνωση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η Δημοκρατική Συσπείρωσηκαταγγέλλει «τους νέους επικίνδυνους για τις λαϊκές ελευθερίες κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που αφορούν την κοινή εκπαίδευση Στρατού και Αστυνομίας, με πρόσχημα τον περιορισμό των δαπανών, τη στιγμή που μόνο η συμμετοχή της κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη κοστίζει 6,5 εκατ. ευρώ το μήνα.
Δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς και στο δόγμα "ασφάλειας" του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών τους για τη λεγόμενη "αντιμετώπιση κρίσεων", στις οποίες περιλαμβάνονται σαφώς και οι λαϊκές κινητοποιήσεις.

Πολιτική Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη Δευτέρα 4 Απριλίου- πρ. κινηματογράφο Αλέξανδρο- Ώρα 7:30μ.μ. Ομιλητές: Αλ. Τσίπρας, Τ. Χριστοδουλοπούλου



Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς,  στο πλαίσιο της καμπάνιας για την απόκρουση του Συμφώνου για το Ευρώ και για την ανατροπή του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011, στη Θεσσαλονίκη στον πρ. κινηματογράφο Αλέξανδρο, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητές  τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και την Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος της Ε.Γ. ΣΥΡΙΖΑ. Θα χαιρετίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Αμμανατίδου και Τ. Κουράκης.
To Γραφείο Τύπου

Το Περιστέρι ξεσηκώνεται - ανακοίνωση σχολείων Περιστερίου για τις Συγχωνεύσεις


Από πρόσφατες κινητοποιήσεις μαθητών στο Περιστέρι.
Ανακοίνωση εκπροσώπων μαθητικών συμβουλίων από το 4ο γυμνάσιο, 4ο λύκειο, 9ο γυμνάσιο, 19ο γυμνάσιο, 1οεσπερινό γυμνάσιο, 1ο εσπερινό λύκειο, μετά από κοινή συνάντηση που έγινες , Πέμπτη 31/3/11, το βράδυ, στο Εσπερινό Περιστερίου.

Κάτω τα χέρια από τα δημόσια σχολεία!


Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική που υπαγορεύουν τράπεζες, κεφάλαιο και τρόικα, αφού ισοπέδωσε όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, τώρα δίνει τα ρέστα της διαλύοντας τη δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της. Στα πλαίσια της ολομέτωπης επίθεσης που διεξάγεται με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις γυμνασίων και λυκείων, το εσπερινό λύκειο και πολλά άλλα σχολεία στην περιοχή μας (εργατούπολη με πολλούς μαθητές να δυσκολεύονται να πληρώσουν φροντιστήρια για να αναπληρώνουν τη γνώση που δεν θα παίρνουν στο «νέο σχολείο») βρίσκονται στο στόχαστρο.

Η αλήθεια αντεστραμμένη...



Γρηγοριάδης Κώστας
ΟΧΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ. Κι αυτοί που πηγαίνουν να ψωνίσουν και βλέπουν τα προϊόντα στα ράφια ακριβότερα, κι αυτοί που κοιτάζουν στις βιτρίνες και τα βρίσκουν όλα πανάκριβα.
Επίσης, όσοι διαπιστώνουν πως δεν τους φθάνει ο μισθός τους, όπως και αυτοί που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, γιατί, απλούστατα, δεν έχουν μισθό και (ίσως) παίρνουν ένα πενιχρό επίδομα ανεργίας.
Το ίδιο και για όσους πληρώνουν (και δεν βγαίνουν) για όσα υποτίθεται πως μας παρέχει το κράτος που μας φορολογεί αδρά: Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση κ.λπ.
Ο πρωθυπουργός ήταν σαφέστατος χτες στη Βουλή: Οι τιμές όχι απλά δεν έχουν αυξηθεί, αλλά έχουν μειωθεί κατά 0,54%!!!
Δυστυχώς, όμως, δεν μας είπε ...πού ψωνίζει αυτός, έτσι για να ξέρουν και οι υπόλοιποι να πηγαίνουν.

Ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν σε δυτικές περιοχές της Ακτής Ελεφαντοστού ,όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ουατάρα ενώ τουλάχιστον 800 σκοτώθηκαν σε μια μέρα στο Ντουεκουέ, σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.



Η κυβέρνηση του Αλασάνε Ουατάρα, του αναγνωρισμένου από την διεθνή κοινότητα προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού ανακοίνωσε σήμερα πως βρέθηκαν "αρκετοί ομαδικοί τάφοι" στις δυτικές περιοχές της χώρας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο.
 
Η κυβέρνηση του Ουατάρα ενημερώνει "τους πολίτες της χώρας και την διεθνή κοινή γνώμη ότι βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στη Δυτική Ακτή Ελεφαντοστού και συγκεκριμένα στις περιοχές Τουλεπλέου, Μπλολεκίν και Γκουίλιο και δράστες δεν είναι άλλοι από τις δυνάμεις, τους μισθοφόρους και τους παραστρατιωτικούς του Λοράν Γκμπάγκμπο", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ομιλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Η.Διώτη στην Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα


Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της καμπάνιας του για την απόκρουση του Συμφώνου για το ευρώ και για την ανατροπή του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.


Λάρισα, Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Την πρωταπριλιά λέμε ψέματα. Ας ενημερώσει κάποιος την κυβέρνηση ότι σήμερα είναι η μέρα της και όχι οι υπόλοιπες 364. Πριν από λίγο καιρό κατηγορούνταν ως ψεύτης, συκοφάντης και εχθρός της πατρίδας όποιος έλεγε ότι θα αναγκαστούν και σε επιμήκυνση και γενικά σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με ακόμα χειρότερους όρους και νέα μέτρα για τους εργαζόμενους. Τώρα αυτό αποτελεί μια ξεπερασμένη συζήτηση, η αποτυχία του Μνημονίου είναι για όλους δεδομένη, και πάμε ολοταχώς για μια μόνιμου χαρακτήρα απαλλοτρίωση του ότι ξέραμε μέχρι σήμερα ως δημοκρατία, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Τι άλλο είναι εξάλλου η λεγόμενη συνταγματοποίηση του χρέους και η «νέα οικονομική διακυβέρνηση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης;