Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Με το ΚΚΕ στο δρόμο για τις ανάγκες της νέας γενιάς


Η εκκίνηση για το ετήσιο αντάμωμα της νεολαίας με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει ήδη γίνει. Οι πρώτες εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ έγιναν χτες και το επόμενο διάστημα θα πληθύνουν.
«Ο δικός σου δρόμος - για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», είναι το κεντρικό σύνθημα - μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ, που για άλλη μια χρονιά θα απλωθεί σε όλη τη χώρα, αντανακλώντας στις εκδηλώσεις του τον πολιτικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα, αντανακλώντας το μεράκι και την αξία της εθελοντικής δουλειάς των μελών και φίλων της ΚΝΕ που μόνοι τους, χωρίς πλαστικούς σπόνσορες, στήνουν τις φεστιβαλικές τους γιορτές.
Στο πλαίσιο του 37 Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα γίνουν φέτος πολλά εργατικά Φεστιβάλ και πολλά μαθητικά Φεστιβάλ. Σταθμό σε όλη αυτή την καλοκαιρινή δραστηριότητα της ΚΝΕ θα αποτελέσει και φέτος το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης που θα γίνει στη Στερεά Ελλάδα, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιούλη.
Υπάρχει άλλος δρόμος

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΝΑ «ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ
ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΚΑΙ  ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Εργαζόμενοι –Εργαζόμενες, Άνεργοι, Νέοι και νέες
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας που κατατέθηκε στη Βουλή, χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, αποτελεί συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τα συμφέροντα του Κεφαλαίου των τραπεζών και των Δανειστών. Μέσα από αυτό επιχειρούνται να υλοποιηθούν πρωτοφανείς σε αγριότητά τους  νεοφιλελεύθερες συνταγές της Τρόικας και των δανειστών, οδηγώντας τη χώρα μας, τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό, σε μόνιμη φτωχοποίηση, καταστρέφοντας κάθε δυνατότητα για οικονομική ανάκαμψη.
Αυτή η Κυβέρνηση, αφού εγκατέλειψε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ακόμα και τελευταία φύλα συκής για την προστασία του εισοδήματος και των κοινωνικά αδυνάτων, και αναδεικνύεται πρωταθλητής του πιο άγριου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Να ανατρέψουμε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ


ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 π.μ. 
ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η τρόικα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, όλος ο συρφετός των «δανειστών» τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, δοκιμάζουν να εκβιάσουν το λαό: «Ή δέχεστε τα βάρβαρα μέτρα ή σας οδηγούμε στην εξαθλίωση και την πείνα, θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα έχετε φάρμακα, και μισθούς, θα χάσετε τις καταθέσεις» ουρλιάζουν.  Με πάτρονα τις Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα «συναίνεσης» και «εθνικής συνεννόησης», για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική. Η ΝΔ άφησε κατά μέρος την «άρνηση» του Μνημονίου και πέρασε στην θέση της αποδοχής του και της «αναδιαπραγμάτευσης των όρων», προβάλλοντας μια το ίδιο άθλια πολιτική με μείωση των συντελεστών φορολογίας των επιχειρήσεων (όταν η φορολογία τους στην Ελλάδα είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη) και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις!.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -Άλλο ένα έγκλημα για το καπιταλιστικό κέρδος

Το «αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας» κοντά στο βόρειο γερμανικό χωριό Μπινενμπίτελ φέρεται ως η πηγή της διατροφικής επιδημίας με το υπερτοξικό εντεροαιμορραγικό βακτήριο του είδους e.coli που από τις 2 Μάη ως το τέλος της περασμένης βδομάδας είχε προκαλέσει το θάνατο 31 ανθρώπων και σοβαρά προβλήματα υγείας σε πάνω από 3.100 άλλους.


Οι φύτρες φασολιών βιολογικής καλλιέργειας του Γερμανού καπιταλιστή, που βρέθηκαν σε πακεταρισμένη σαλάτα λαχανικών σε κατάστημα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ταυτοποιήθηκαν ως ένοχες για την επιδημία που έπληξε κυρίως εκατοντάδες κατοίκους του Αμβούργου και άλλων περιοχών της Γερμανίας αλλά και ξένους ταξιδιώτες που πέρασαν από κείνα τα μέρη. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσαν προχτές οι εκπρόσωποι του ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Εκτίμησης Κινδύνων και το ομοσπονδιακού Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή στη Γερμανία.

Συντριπτική ήττα του Μπερλουσκόνι στα 4 Δημοψηφίσματα !

Αφίσα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας 
 υπέρ του ΝΑΙ στα 4 δημοψηφίσματα.

Λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων -στις 3 ώρα Ιταλίας, 4 ώρα Ελλάδος- σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο "La 7" και στοιχεία που βασίζονται σε ερωτήσεις πού έγιναν σε δείγμα εκλογέων, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, τα τέσσερα δημοψηφίσματα για τα οποία ψήφισαν χθες και σήμερα οι Iταλοί, ξεπέρασαν το 50% συμμετοχής.

    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του "εκλογικού γκάλοπ" της "La 7", η προσέλευση και για τα τέσσερα δημοψηφίσματα βρίσκεται ανάμεσα στο 54,5% και το 59,5%. Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο προσθέτει δε, ότι το "ναι" στα δημοψηφίσματα, ξεπέρασε το 90%. 

Προκήρυξη του Κόκκινου για το κίνημα των αγανακτισμένων, την πραγματική δημοκρατία και το "ακομμάτιστο"


Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ (πρώην βασιλεύς των Ελλήνων): 

“Χαιρετίζει τον ακομμάτιστο και ειρηνικό χαρακτήρα του κινήματος των αγανακτισμένων”

Zαν Πολ Μαρά (ηγετική μορφή της Γαλλικής επανάστασης):

"Όταν σας χτυπάνε φιλικά την πλάτη και λένε πως δεν υπάρχουν πια διαφορές ανάμεσά σας πως δεν αξίζει να μιλάμε πια γι’ αυτές και να φιλονικούμε, (το κάνουν) γιατί ίσα-ίσα τότε βρίσκονται στο αποκορύφωμα της δύναμής τους μες στους καινούριους πύργους τους όλο μάρμαρο κι ατσάλι απ’ όπου ληστεύουνε τον κόσμο ολόκληρο με το πρόσχημα πως «διαδίδουν τον πολιτισμό»
Φυλαχτείτε".


«Αυτό που μας ενώνει είναι ότι είμαστε όλοι Έλληνες και υπεράνω κομμάτων», «να αφήσουμε έξω από το κίνημα τις κομματικές ταυτότητες, εδώ ερχόμαστε σαν άτομα».
Οι φράσεις αυτές είναι πολύ δημοφιλείς μέσα στο «κίνημα των αγανακτισμένων».
Μ’ αυτή τη λογική η συνέλευση του Συντάγματος «ψήφισε» ότι στην πλατεία δεν μπορούν να μοιράζονται προκηρύξεις οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ενώ ακροδεξιοί και άλλοι «αγανακτισμένοι» τραμπουκίζουν συλλογικότητες της Αριστεράς που τολμούν να κουβαλούν την «ταυτότητά» τους στο Σύνταγμα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένοι να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.ΕΠΟΧΗ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ- ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ *
Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι όροι της πολιτικής αναμέτρησης στην εποχή του νέου Μνημονίου έχουν σχεδόν όλοι καταστεί πλέον σαφείς. Εν πρώτοις, η στάση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και της κυβέρνησής του. Ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να κάνει πρόωρες βουλευτικές εκλογές ούτε φυσικά δημοψήφισμα για ναι ή όχι στο Μνημόνιο.
Είναι επίσης αποφασισμένος να εφαρμόσει την πολιτική του Μνημονίου έναντι οιουδήποτε πολιτικού, εθνικού ή κοινωνικού κόστους. Αδιαφορεί παντελώς για τις αντιδράσεις των εκατοντάδων χιλιάδων λαού, θεωρώντας ότι κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσουν και ότι, ούτως ή άλλως, και ένα εκατομμύριο λαού να βγει στους δρόμους δεν είναι σε θέση να ανατρέψει την πολιτική του, στον βαθμό που ο ίδιος ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και τις κινητοποιήσεις των πολιτών

Οι πολίτες και η νεολαία, που κατακλύζουν τις πλατείες και ζητούν δημοκρατία και ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, αποτελούν σήμερα την πιο ζωντανή ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας.
Ο Πρωθυπουργός, στο όνομα του πατριωτισμού, υλοποιεί την πιο άδικη και ακραία ταξική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.


Για τη στάση της Αριστεράς απέναντι στις πλατείες.


Οι δύο εκδοχές της υποταγής στο συσχετισμό


Οι διαμαρτυρίες των πλατειών γεννήθηκαν πάνω σε ένα διπλό υπόβαθρο: την ένταση της καπιταλιστικής επίθεσης και των συνεπειών του ξεπουλήματος της χώρας από τη μία και την επί μακρόν ύπαρξη πολιτικού, αριστερού κενού από την άλλη.
Λίγη σημασία έχει να ψάξει κανείς να βρει πώς ακριβώς οργανώθηκε το πρώτο κάλεσμα στις πλατείες και από πού κρατάει η σκούφια αυτών που πήραν την πρωτοβουλία. Δεν έχει και σημασία, άλλωστε. Σημασία έχει ότι με βάση το διπλό υπόβαθρο που περιγράφτηκε, δόθηκε η ευκαιρία σε ένα τεράστιο δυναμικό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα να εκφράσει την οργή του για τη βίαιη και ταχύτατη επιδείνωση των συνθηκών ζωής του που για σημαντικά τμήματα των εργαζομένων φτάνει στην απόγνωση και την απελπισία.
Το σύστημα από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τις διαμαρτυρίες των πλατειών με… στοργή και τρυφερότητα.

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος:15 Ιουνίου περικυκλώνουμε τη Βουλή .


24 ώρες στο δρόμο!
Δίνουμε τη δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
15 Ιουνίου περικυκλώνουμε τη Βουλή
Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη. Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα.