Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

22-12-2009 Δελτίο τύπου ΠΑ.ΜΕ:Νέα κυβερνητικά κατασταλτικά μέτρα ενάντια στο κίνημα


Τα νέα κατασταλτικά κυβερνητικά μέτρα που εξάγγειλε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, στο όνομα της πάταξης της εγκληματικότητας, αποσκοπούν στην ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά στην περιστολή της ελεύθερης έκφρασης και δράσης του λαϊκού κινήματος και στη θωράκιση της εγκληματικής αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής. Της πολιτικής που στο όνομα της διαβόητης ανταγωνιστικότητας, της στρατηγικής του κεφαλαίου, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, αφαιρεί τα όποια εργασιακά, οικονομικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους και πλήττει καίρια το βιοτικό επίπεδο τους.
Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η νέα αντεργατική της επέλαση θα ξεσηκώσει λαϊκή θύελλα – μια πρώτη γεύση πήρε και από την πρόσφατη δυναμική απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ – και γι’ αυτό επιδιώκει να καταστείλει τις έντονες αγωνιστικές διαθέσεις της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων που το επόμενο διάστημα θα εκφραστούν ακόμα πιο έντονα. Για να προλάβει συνεπώς μια τέτοια εξέλιξη καταφεύγει στη δημιουργία ενός ευρύτερου χαφιέδικου πλέγματος, στην αναδιοργάνωση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, στην ενεργοποίηση των ευρωτρομονόμων και των άλλων ευρωενωσιακών κατασταλτικών μέτρων. Για να νομιμοποιήσει μάλιστα όλους αυτούς του σχεδιασμούς, επιχειρεί να εντάξει στον ευρύτερο χαφιέδικο μηχανισμό, συλλόγους σωματεία και άλλους φορείς. Ως πρόφαση για όλα αυτά αξιοποιεί την αύξηση της εγκληματικότητας και της προβοκατόρικης «τρομοκρατικής» δράσης διαφόρων μηχανισμών που διαπλέκονται και συμπλέκονται με πολλούς τρόπους, με επιχειρηματικούς κύκλους, με μυστικές υπηρεσίες και με τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Είναι μεγίστη υποκρισία και φαρισαϊσμός, να διατείνεται η κυβέρνηση ότι έτσι θα καταστείλει το κοινό οργανωμένο έγκλημα, ενώ ή ίδια με τις αντιλαϊκές της πολιτικές, ως υπηρέτης του απάνθρωπου κοινωνικοοικονομικού συστήματος, ενισχύει τις κοινωνικές αιτίες της εγκληματικότητας. Τα κυβερνητικά μέτρα επομένως, δεν υπηρετούν τη πάταξη της εγκληματικότητας αλλά στοχεύουν στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, των εργατικών συλλαλητηρίων και των άλλων μορφών πάλης που κάθε φορά επιλέγει το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Έτσι γίνεται για μια ακόμα φορά φανερό ότι η άλλη όψη των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων αλλά και αναγκαίο συμπλήρωμά τους, είναι η καταστολή. Είναι όμως εξίσου αποδεδειγμένο ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή τσακίζονται από τους ταξικούς δυναμικούς αγώνες της αντεπίθεσης και σε αυτήν την προοπτική πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτή η προοπτική θα κάνει πράξη το: «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» που αναδείχνεται ως το πιο επίκαιρο σύνθημα των σύγχρονων ταξικών αγώνων.



Πέθανε ο πραγματικός "Άνθρωπος της Βροχής"


Ο Κιμ Πικ, ο άνδρας που ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ρέιμοντ Μπάμπιτ στη ταινία "Rain Man" πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 58 ετών από καρδιακή προσβολή σε νοσοκομείο του Σολτ Λέικ στη Γιούτα.
Ο Πικ, ο οποίος έγινε διάσημος για την ασύγκριτη φωτογραφική του μνήμη, υπέφερε τις τελευταίες εβδομάδες από λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Στη μεγάλη οθόνη τον είχε ενσαρκώσει οΝτάστιν Χόφμαν με την ταινία "Ο άνθρωπος της βροχής" να κυκλοφορεί το 1988 και να αποσπά 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου.
"Ήταν μοναδικό. Η μνήμη και οι γνώσεις του ήταν απλά απίστευτες" δήλωσε ο νευροψυχίατρος Ντάνιελ Κρίστενσεν στο Πανεπιστημίου της Γιούτα.
Αιτία της ιδιαιτερότητας του Κιμ Πικ ήταν μία εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια της γέννησης του. Μεγαλώνοντας ο Κιμ αποφάσισε να ζήσει απομονωμένος, διαβάζοντας χιλιάδες βιβλία.
Ο άνθρωπος αυτός αν και δε μπορούσε να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες μπορούσε να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια το 99% του περιεχομένου των 9.000 βιβλίων, που είχε διαβάσει στη ζωή του. "Σε 16 μήνες είχε διαβάσει όλον τον Σαίξπηρ, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη" ανέφερε ο πατέρας του Κιμ, Φραν Πικ.

Πηγή:www.nooz.gr

Μήνυμα αλληλεγγύης του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ προς τον αντιπρόεδρο του Κ.Κ. Βοημίας Μοραβίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γ. Μαστάλκα


Σε απάντηση επιστολής του Κ.Κ. Βοημίας Μοραβίας με την οποία ενημέρωνε τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για την συνεχή και εξελισσόμενη επίθεση εις βάρος του που αποτελεί τροχοπέδη στη λειτουργία του, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων έστειλε το ακόλουθο μήνυμα αλληλεγγύης προς τον αντιπρόεδρο του Κόμματος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γ. Μαστάλκα.
Αγαπητοί Σύντροφοι,
Παρακολουθούμε με ανησυχία την ανάπτυξη βαθύτατα αντιδημοκρατικών πολιτικών στην χώρα σας που συχνά μετατρέπεται σε ένα ιδιότυπο αντικομμουνισμό.Ο ΣΥΝ και οι άλλες δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την υπεράσπιση δημοκρατικών μας κατακτήσεων και του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών που αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της δημοκρατίας.Για το λόγο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο κόμμα σας που επανειλημμένα τόσο εσείς όσο και η νεολαία σας αποτελείται στόχο μιας μισαλλόδοξης ιδεοληψίας  των δεξιών πολιτικών δυνάμεων.Η επιρροή του κόμματος σας σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα της χώρας σας και οι πολύπλευροι αγώνες σας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, καταδεικνύουν ότι αποτελείται αποτελεσματικό ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη πολιτική τους έναν υπερασπιστή των εργαζομένων στην σημερινή φάση της κρίσης, όπου δέχονται πολύπλευρη επίθεση.Σας παρακαλούμε να διαβεβαιώσετε τα μέλη σας τους οπαδούς σας και το Λαό της Τσεχίας ότι ο ΣΥΝ και το ΚΚΒΜ μαζί με τις δυνάμεις της αριστεράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχίσουν και θα αναπτύξουν τα μέτωπα της κοινής τους πάλης για την δημοκρατία και τον σοσιαλισμό.


Το σύμβολο του Κ.Κ. Βοημίας Μοραβίας

ΔΗ.Κ.ΚΙ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ:ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Η ΓΗ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΙΣΩ - ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠ’ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ




Στην Κοπεγχάγη οι πλούσιες χώρες πέτυχαν το στόχο τους.
Ο Ο.Η.Ε., που είναι ένα από τα όργανα εφαρμογής της Παγκόσμιας Nέας Τάξης (Νew world order), χειρίζεται την κλιματική αλλαγή με τον κατάλληλο τρόπο, ευαισθητοποιώντας δισεκατομμύρια πολιτών για να τους χρεώσει στη συνέχεια φόρους και εξαναγκάζοντας έτσι την Κίνα κατ΄ αρχήν να αναγνωρίσει ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή, ώστε στη συνέχεια να την ελέγχει.


Μ΄ αυτή την έννοια υπήρξε άλλη μια επιτυχία του παγκοσμίου συστήματος διοίκησης(Νέα Τάξη).
Οι γερουσιαστές των Η.Π.Α. είχαν δεσμεύσει τον Πρόεδρο Ομπάμα, να μην κάνει κάποια συμφωνία που θα δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Κίνα ή στην Ινδία. Αυτό δείχνει καθαρά ότι στο φιλελεύθερο σύστημα η συζήτηση γίνεται για αριθμούς και κέρδη και όχι όπως θα ΄πρεπε για ανθρώπινες ζωές.

Τα Αριστερά κόμματα βάζαμε ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, αλλά ζητούσαμε τουλάχιστον μια συμφωνία που θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νομική συνθήκη τον επόμενο χρόνο. Με αυτό που έγινε τώρα, η Γη πηγαίνει μια συνδιάσκεψη πίσω. Όλοι παραδέχονται πως δεν αρκούν αυτές οι υποσχέσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Oι όποιες υποσχέσεις δεν αντιμετωπίζουν τις αλλαγές του κλίματος, ούτε μειώνουν τις εκπομπές, ούτε βοηθούν τους φτωχούς.
Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, θα είναι το εργαλείο για να λύσουν και το πρόβλημα της υπερπαραγωγής που δημιούργησε την οικονομική κρίση.
Πίσω από το περιβάλλον, θα περάσουν βιομηχανικά οφέλη της επονομαζόμενης «πράσινης οικονομίας και φορολογίας», εμπορικά οφέλη με την πληρωμή ρύπων ή εξαναγκασμό σε παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, ζητήματα ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ανεργίας, μετανάστευσης, αναφορές των κάτω προς τους επάνω, κλπ.
Mε τη ληστρική εκμετάλλευση της φύσης και των ανθρώπων, δημιουργούνται ευκαιρίες για τους πλούσιους, με θύματα τους φτωχούς.
Η συσπείρωση παγκοσμίως των προοδευτικών δυνάμεων, είναι μονόδρομος. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

ΙΣΡΑΗΛ Αφαιρούσαν ανθρώπινα όργανα «κρυφά» Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες που φιλοξένησε η σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet» προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο, μόνο που, όπως φαίνεται, οι παράνομες αφαιρέσεις οργάνων αφορούσαν και Ισραηλινούς πολίτες


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των καταγγελιών περί συλλογής ανθρωπίνων οργάνων, χωρίς τη συγκατάθεση των συγγενών των νεκρών, από ισραηλινές υπηρεσίες, με την παρέμβαση του στρατού.Οι καταγγελίες είχαν δυναμικά επανέλθει στην επιφάνεια, στις αρχές του φθινοπώρου, όταν ο δημοσιογράφος Ντόναλντ Μπόστομ κατέγραφε στη σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet» σειρά μαρτυριών Παλαιστινίων, αλλά και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και στον ΟΗΕ, οι οποίοι υποστήριζαν ότι Παλαιστίνιοι εξαφανίζονταν από το σημείο που έπεφταν νεκροί και «επιστρέφονταν» στις οικογένειές τους μετά από περίπου πέντε μέρες με εμφανή σημάδια στη σορό τους ότι έχουν υποστεί νεκροτομή, χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια. Το δημοσίευμα προκάλεσε διπλωματική ένταση μεταξύ Σουηδίας και Ισραήλ.
Τώρα, πλέον, όμως, τρεις περίπου μήνες αργότερα, το «αλ Τζαζίρα» φιλοξενεί συνέντευξη Ισραηλινού αξιωματούχου που επιβεβαιώνει τις συγκεκριμένες καταγγελίες. Συγκεκριμένα, ο Γιεχούντα Χις, γιατρός, πρώην επικεφαλής του ερευνητικού Ινστιτούτου, Αμπού Καμπίρ, το οποίο είναι η μοναδική υπηρεσία στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη με δικαίωμα πραγματοποίησης νεκροτομής σε όσους πεθαίνουν από μη φυσικά αίτια και υπάγεται στο υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώνει ότι το Ινστιτούτο, κατά τη δεκαετία του '90, συνέλεγε ανθρώπινα όργανα, κυρίως κερατοειδείς χιτώνες, οστά, δέρμα και καρδιακές βαλβίδες, όχι μόνο από Παλαιστινίους, αλλά και από Ισραηλινούς και από ξένους εργάτες.
Ο Χις υποστηρίζει ότι επρόκειτο για μια «κατεξοχήν ανεπίσημη» διαδικασία, που γινόταν χωρίς να ενημερωθούν οι συγγενείς των νεκρών. Τις περισσότερες φορές τα πάντα κανονίζονταν από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος και αναλάμβανε τη μεταφορά των σορών, κυρίως, των Παλαιστινίων. Τα όργανα που αφαιρούνταν χρησιμοποιούνταν σε μεταμοσχεύσεις στα δημόσια νοσοκομεία, εκτός από το δέρμα, που φυλασσόταν σε ειδική «τράπεζα» του στρατού και προοριζόταν για την αντιμετώπιση τραυματισμένων στρατιωτών.

Τα παραπάνω ο Χις ομολόγησε, και καταγράφηκαν υπό τη μορφή συνέντευξης, στην καθηγήτρια Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, Νάνσι Σέπερ - Χιουγκς, το 2000, όταν ήταν ακόμη επικεφαλής του Ινστιτούτου. Ο Χις απομακρύνθηκε από τη θέση του, το 2005, με την κατηγορία ακριβώς ότι «κακοδιαχειρίστηκε ανθρώπινα όργανα», όμως απαλλάχθηκε και παραμένει ο βασικός παθολόγος του Ινστιτούτου. Το 2005 είχε, σχεδόν, ξεκάθαρα και πάλι ομολογήσει την προαναφερόμενη διαδικασία, μιλώντας για αφαίρεση οργάνων από 125 σορούς.
Πηγή:Ριζοσπάστης

Στους τραπεζίτες τα λένε αλλιώς...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ !


«Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε χτες τα χαρτιά του, αποκαλύπτοντας τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση (...). Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Λονδίνο σε κλειστή εκδήλωση που οργάνωσαν τραπεζίτες, εξήγησε ότι η μείωση των επιδομάτων κατά 10% που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ισοδυναμεί με ονομαστική μείωση των μισθών κατά 4%. Αποκάλυψε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων (...) κυρίως περιορίζοντας τη συμμετοχή του κράτους στην ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».
*
Τα παραπάνω γράφτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», την περασμένη Πέμπτη (17/12/2009).
Πρόκειται για εξαιρετικό ρεπορτάζ, από το οποίο μάθαμε τα εξής:
*
Πρώτον, ότι η κυβέρνηση της «διαφάνειας» και του «όλα στο φως» συμμετέχει σε «κλειστές εκδηλώσεις» που οργανώνουν τραπεζίτες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ακόμα πιο μακριά από κάθε «κίνδυνο» ενημέρωσης του λαού...
Δεύτερον, σε αυτές τις «κλειστές εκδηλώσεις», όταν η κυβέρνηση μιλάει στους τραπεζίτες χρησιμοποιεί την ακριβώς αντίθετη γλώσσα από εκείνη που χρησιμοποιεί όταν θέλει να παραμυθιάσει τον «κοσμάκη» (σ.σ.: η ορολογία περί «κοσμάκη» ανήκει στον πρωθυπουργό)...
Τρίτον, όταν ο πρωθυπουργός δήλωνε στο Ζάππειο ότι «θα προστατέψουμε τα ασθενέστερα στρώματα και την μεσαία τάξη», έλεγε ψέματα. Η αλήθεια, όπως «εξήγησε» ο κ. Παπακωνσταντίνου μια μέρα αργότερα στους τραπεζίτες, είναι ότι η κυβέρνηση όχι μόνο «παγώνει», αλλά και ...μειώνει τους μισθούς!
Τέταρτον, η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι δεν ενδίδει σε πιέσεις οικονομικών κέντρων και «οίκων», στις «κλειστές εκδηλώσεις» ενώπιον των τραπεζιτών δηλώνει έτοιμη να κάνει οτιδήποτε για να τους «εξευμενίσει», δεσμευόμενη ότι θα προβεί από μειώσεις μισθών μέχρι νέα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας.
*
Σημειώνουμε ότι η «κλειστή εκδήλωση», στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός Οικονομικών ...«αναφέρθηκε» στους τραπεζίτες, έγινε στο Λονδίνο. Στους Λονδρέζους τραπεζίτες, δηλαδή, δόθηκαν τα «διαπιστευτήρια».
Οχι, βέβαια, ότι θα είχε καμιά διαφορά αν η «κλειστή εκδήλωση» είχε διεξαχθεί στην Αθήνα, μεταξύ Ελλήνων τραπεζιτών, αλλά να:
Οσο να 'ναι, είναι κι αυτό ένα ελάχιστο δείγμα σχετικά με το τι πραγματικά εννοούν οι κυβερνώντες, που το τελευταίο διάστημα κλίνουν σε όλες τις πτώσεις λέξεις και φράσεις όπως «πατριωτισμός» και «εθνική κυριαρχία»...


Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Κ. Κούνεβα: 1 χρόνος μετά...

Ένας χρόνος κλείνει από την δολοφονική επίθεση ενάντια στην συνδικαλίστρια της ΠΕΚΟΠ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ένας χρόνος πόνου για την ίδια.. Ένας χρόνος που οι φονιάδες παραμένουν ελεύθεροι, αλλά και συνεχίζουν να προκαλούν με απειλές, όπως λίγο καιρό πριν στην Θεσσαλονίκη. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες της περσινής χρονιάς που κλιμακώθηκαν και πήραν σοβαρή έκταση με αφορμή το τραγικό περιστατικό η θυσία της Κωνσταντίνας δε έχει δικαιωθεί.
Οι εργολαβικές – δουλεμπορικές εταιρείες συνεχίζουν να υπάρχουν και να λυμαίνονται τον χώρο, εκμεταλλευόμενοι έλληνες και ξένους μετανάστες εργάτες, καταπατώντας δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Η νέα κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε το πλέγμα της ελαστικής και μαύρης εργασίας, αλλά την επεκτείνει μέσα από την επέκταση των stage στον ιδιωτικό τομέα.
Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ που πέρσι έφτασαν να καταγγείλουν την πρωτοβουλία δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων συνεχίζουν και κλιμακώνουν, τον απεργοσπαστικό τους ρόλο, όπως έδειξε και η στάση τους στην πρόσφατη απεργία της 17.12.


Κ.Κ.Ε:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ


Ο εκπρόσωπος των μεγαλοβιομηχάνων, είχε το θράσος να καλέσει τους εργαζόμενους να δείξουν ωριμότητα και να αποδεχθούν τη σφαγή των κατακτήσεών τους, για να διατηρήσει και να αυξήσει η τάξη του τα κέρδη και τα προνόμιά της. Ας μη «μπερδεύει» την εργατική τάξη με τους εκπροσώπους της εργατικής αριστοκρατίας που συνδιαλέγεται.



Συγκρούσεις στο Νεπάλ

Από το Αντίσταση στις γειτονιές:

Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Κατμαντού του Νεπάλ. Οι διαδηλώσεις έγιναν τη πρώτη μέρα της 3ήμερης πανεθνικής απεργίας που καλούσε το Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα του Νεπάλ (Μαοϊκό).

Σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα σκληρές.

Αρκετές δεκάδες είναι οι τραυματίες, οι περισσότεροι μέλη του κόμματος και διαδηλωτές αλλά και αστυνομικοί. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει τους διαδηλωτές να μετακινήσουν τα εμπόδια που είχε τοποθετήσει και χρησιμοποιώντας κανόνια νερού. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν πετώντας τους πέτρες. Η καταστολή από τη πλευρά της αστυνομίας κλιμακώθηκε χτυπώντας τους διαδηλωτές με ραβδιά χρησιμοποιώντας εκτός από τα κανόνια νερού και μπόλικα δακρυγόνα.

Οι συγκρούσεις αυτές μάλλον δείχνουν ότι η κατάσταση στο Νεπάλ δεν θα αργήσει να φτάσει στο όριο της οριστικής ρήξης. Έχουν προηγηθεί μια σειρά ενέργειες ( καταστολή και δολοφονίες διαδηλωτών και αγροτών που καταλαμβάνουν τσιφλίκια καθώς και μελών του μαοϊκού κόμματος) από τη πλευρά της κυβέρνησης, στην οποία το πρώτο λόγο έχει το ΚΚΝ (ΕΜΛ), που δείχνουν ότι πρόκειται για μια γενική πρόβα για την εγκαθίδρυση της Προεδρικής Εξουσίας σε αντιδιαστολή με την Ειρηνευτική Συμφωνία. Η κυβέρνηση αποβλέπει στη διάλυση της Συνταγματικής Συνέλευσης και στη διατάραξη της όλης ειρηνευτικής διαδικασίας καθώς και της διαδικασίας σύνταξης του Ομοσπονδιακού Συντάγματος της χώρας.

Το ΕΚΚΝ (Μ) σε απάντηση της αναίρεσης των συμφωνιών από μεριάς των αστικών κομμάτων και της καταστολής προχωρά στη λεγόμενη Τρίτη Φάση του κινήματος που περιλαμβάνει από απεργίες και καταλήψεις τσιφλικιών από ακτήμονες έως και αυτονόμηση 13 περιοχών της χώρας από τις 18 Δεκέμβρη. Την περασμένη εβδομάδα έγινε συμβολική κατάληψη του κέντρου του Κατμαντού όπου ανακηρύχτηκε αυτόνομη περιοχή. Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η τριήμερη απεργία. Δηλώνει αποφασισμένο να μη δεχτεί την αναίρεση των συμφωνιών και ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την κοινωνική κυριαρχία.