Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Στο κόκκινο οι σχέσεις Μόσχας-Δύσης μετά το νέο βέτο Ρωσίαςστο ΣΑ του ΟΗΕ.

Βέτο Ρωσίας και Κίνας στον ΟΗΕ



Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν σήμερα βέτο στο δυτικό σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απειλούσε το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με κυρώσεις.




Η Ρωσία καταγγέλει ότι το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας "θα άνοιγε το δρόμο για στρατιωτική επέμβαση" στη Συρία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Στις 20 Ιουλίου 2012 συμπληρώνονται 38 χρόνια από την παράνομη και βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο - ανεξάρτητη χώρα-μέλος του ΟΗΕ - την οποία διευκόλυνε το προδοτικό φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη και της ΕΟΚΑ Β΄ που προηγήθηκε, με τη συνενοχή στο διπλό έγκλημα ισχυρών χωρών του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Σήμερα ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, περνάει μέσα από τη συνεπή διεκδίκηση μιας λύσης δικοινοτικής –διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα.

Ανακοινώθηκε δια στόματος του υπουργού Εργασίας η περικοπή του εφάπαξ κατά 22,6%. !


Νέο ''ψαλίδι'' στο εφάπαξ



''Δυστυχώς, τα αναλογιστικά ευρήματα για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δείχνουν σημαντικές αποκλίσεις που το καθιστούν μη βιώσιμο'', δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε, ότι ''οι προσαρμογές των εφάπαξ αποζημιώσεων, θα γίνουν με αναλογιστικές μελέτες και δικαιοσύνη''.
''Ως υπουργός, δεν δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε με την επιβολή νέων φόρων στους πολίτες, είτε με την επιβολή επιπλέον εισφορών στη νέα γενιά εργαζομένων, προκειμένου οι παλαιοί ασφαλισμένοι να λάβουν ποσά εφάπαξ που δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβάλει'' κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Μερικά ενθαρρυντικά στοιχεία για το Κ.Κ.Ε από τις 2 μετεκλογικές δημοσκοπήσεις.Το Κ.Κ.Ε είναι το κόμμα με την μεγαλύτερη εκλογική συνέπεια σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις σύμφωνα με το 43,3 % των πολιτών.Διαβάστε και άλλα ποιοτικά στοιχεία των 2 ερευνών. Αναλύει ο Red Star.

Ανάλυση από τον Red Star


Οι εκλογές της 17ης Ιούνιου έφεραν τον γνωστό αρνητικό αποτέλεσμα για το Κ.Κ.Ε.
Το 4,5 % έφερε το Κ.Κ.Ε σε εκλογικά ποσοστά πίσω στο 1993.Οι πρώτες 2 δημοσκοπήσεις της Κάπα Research και της MRB ένα μήνα μετά την δεύτερη εκλογική μάχη έδειξαν πως το πολιτικό τοπίο δεν αλλάζει τουλάχιστον ως προς την πρόθεση ψήφου.Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των 2 δημοσκοπήσεων  πατώντας το παρακάτω σύνδεσμο : ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ MRB-ΚΑΠΑ RESEARCH


 Από επιμέρους ποιοτικά στοιχεία των 2 γκάλοπ φαίνεται όμως πως δεν είναι όλα μαύρα για το Κ.Κ.Ε. Υπάρχουν όμως και κάποια θετικά στοιχεία.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Ομολογεί ότι έλεγε καραμπινάτα ψέματα !


ΣΥ.ΡΙΖ.Α



Τι λέει μέχρι στιγμής και ανεξαρτήτως πού θα καταλήξει τελικώς ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων; Σε αδρές γραμμές λέει ότι δεν μπορούμε να την στηρίξουμε δεδομένων των στρατηγικών μας διαφορών και κυρίως αυτής που αφορά στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, επιθυμεί το ΔΝΤ



Αίσθηση έχει προκαλέσει η έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη, καθώς το Ταμείο ζητεί από την κυβέρνηση να εφαρμοστούν χωρίς παρεκκλίσεις τα μέτρα του Μνημονίου για την αύξηση των εσόδων και την περικοπή των δαπανών.
Η εν λόγω … προτροπή συνιστά εμμέσως πλην σαφώς και νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, χαρακτηρίζοντας μικρές αυτές που έχουν γίνει έως τώρα, ενώ σημειώνεται πως  η δημοσιονομική προσαρμογή τη διετία 2012 - 2013 θα ξεπεράσει το 3,5% του ΑΕΠ, ήτοι τα 7 δισ. ευρώ (εφόσον ληφθούν τα μέτρα).
Σύμφωνα με Τα Νέα, συνοψίζοντας τις υποχρεώσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής το ΔΝΤ διατυπώνει -και μάλιστα στην προστακτική- τις εξής πέντε συστάσεις:

Έρευνα σε 21 χώρες- To ΔΝΤ αφαιρεί ανθρώπινες ζωές


Μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 6 με 7 χρόνια φέρνει μαζί του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις χώρες που... σώζει.
Αυτό αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η οποία επικαλείται διεθνείς μελέτες, τ’ αποτελέσματα των οποίων δείχνουν ότι σε όποια χώρα πήγε το ΔΝΤ ως σωτήρας προκάλεσε φυματίωση, καρδιαγγειακές ασθένειες, ψυχικά νοσήματα και θανάτους.
Πρώτος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέδειξε το θέμα το 2008 σε μεταπτυχιακή, διδακτορική εργασία φοιτητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ σε συνεργασία με δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, πυροδοτώντας μεγάλες αντιδράσεις εναντίον του ειδικά από εκπροσώπους του Ταμείου.

ΚΚΕ- Κίνδυνος πολεμικής σύρραξης



«Το εγκληματικό, τρομοκρατικό χτύπημα, που εκδηλώθηκε στη συριακή πρωτεύουσα και προκάλεσε το θάνατο του υπουργού Αμυνας, Νταούντ Ράτζιχα κι άλλων κυβερνητικών στελεχών της Συρίας, είναι αποτέλεσμα της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, σε βάρος της Συρίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σκάνδαλο Barclay’s: ο παρασιτικός ρόλος των τραπεζιτών σε ένα χρεοκοπημένο και σάπιο σύστημα.


Του Πάρη Μακρίδη




Τις τελευταίες βδομάδες ένα σκάνδαλο μεγατόνων απασχολεί όχι μόνο τη βρετανική αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η αποκάλυψη της χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor με σκοπό τη μεγιστοποίηση των τραπεζικών κερδών αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τον παρασιτικό ρόλο του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Τι είναι το libor

Οκτώ τελικά οι νεκροί Ισραηλινοί τουρίστες στην Βουλγαρία από έκρηξη βόμβας.



Σε οκτώ ανήλθε τελικά, ο αριθμός των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, από την ανατίναξη ισχυρής βόμβας, σε λεωφορείο με σαράντα, περίπου, Ισραηλινούς τουρίστες.
Οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε λίγο μετά την αφιξή τους από το Τελ Αβίβ, στο αεροδρόμιο «Σαράφοβο» του Μπουργκάς, είναι περίπου τριάντα.

Βόρεια Ιρλανδία: ένας μαρξιστής πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δημοσίων Υπαλλήλων!


Tης Άννας Κλείτσα


Ο Πατρέιγκ Μουλχόλαντ (Padraig Mulholland), στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (αδερφή οργάνωση του «Ξ» στη Βόρεια Ιρλανδία), εξελέγη πρόεδρος της ΝΙΠΣΑ (NIPSA) στο ετήσιο συνέδριο της τον Ιούνιο που μας πέρασε.  Η ΝΙΠΣΑ είναι η Ομοσπονδία των Δημοσίων Υπαλλήλων και αποτελεί το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Β. Ιρλανδίας με 45.000 μέλη. Ο σ. Πατρέιγκ κατέβηκε σαν υποψήφιος του Broad Left, μιας πλατιάς αριστερής συνδικαλιστικής αντιπολίτευσης στο εργατικό κίνημα της Β. Ιρλανδίας.


Στη συνέχεια δημοσιεύουμε συνέντευξη με τον σύντροφο και πρόεδρο  της Ομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων Padraig Mulholland.