Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για το χαράτσι στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ.

 Σε σχόλιό του για το χαράτσι των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ αναφέρει:



«Άλλο ένα χαράτσι καλείται να πληρώσει ο λαός στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ. Πρόκειται για άθλια απόφαση του υπουργού υγείας και της κυβέρνησης που γίνεται στο όνομα των ανασφάλιστων.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι είναι θύματα της ίδιας πολιτικής, των συνεχόμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

 Επικίνδυνες εξελίξεις στην Κριμαία - Κινητοποιεί τους εφέδρους η Ουκρανία.

 Πολεμικό κλίμα διαμορφώνεται με επίκεντρο την Κριμαία λόγω των επεμβάσεων ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας, προκειμένου να εδραιώσουν την επιρροή τους στην Ουκρανία.


Συνεχίζονται κινήσεις των ενόπλων στην Κριμαία

Το Κίεβο οδεύει προς το να απολέσει πλήρως τον έλεγχο της Κριμαίας, όπου χιλιάδες ένοπλοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά έχουν αποκλείσει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα στρατόπεδά τους.

Δήλωση του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για την Ουκρανία και τις συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

 Σε δήλωσή του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζει:


«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ στην Ουκρανία, καμία συμμετοχή σ’ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

Από την Κριμαία άρχισε η διάλυση.Του Γιώργου Δελαστίκ.

 Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Ούτε τυπικά, τελικά, δεν άρχισε η εφαρμογή της συμφωνίας στην Ουκρανία. Την πρωτοβουλία τορπιλισμού της είχαν οι ακροδεξιές φιλογερμανικές δυνάμεις, οι οποίες καθαίρεσαν εν ψυχρώ μέσω του κοινοβουλίου τον πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Για να καταστεί αυτό δυνατό, οι δύο κορυφαίοι ολιγάρχες της Ουκρανίας, ο Ρινάτ Αχμέτοφ που κατά το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ ελέγχει 60 Βουλευτές του κόμματος του Γιανουκόβιτς και ο Νμίτρι Φίρτας που ελέγχει άλλους 30, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον Γιανουκόβιτς παρόλο που και οι δύο είχαν στενές σχέσεις με τη Ρωσία μέχρι τώρα.

Πούτιν στον Ομπάμα: Έχουμε δικαίωμα να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην Ουκρανία.

 Πούτιν στον Ομπάμα: Έχουμε δικαίωμα να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην Ουκρανία

Ο στρατός της Ρωσίας είναι έτοιμος για εισβολή στην Ουκρανία
Baz Ratner/Reuters


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε το βράδυ του Σαββάτου ο Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντα της και εκείνα των Ρωσόφωνων στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.