Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ «ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ»
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Καθώς τα ποτάμια της λαϊκής οργής και αποστοίχισης από τους κυρίαρχους επιμένουν λίγες ώρες πια πριν τις κάλπες της 6ης Μάη, έσπασαν τα θερμόμετρα που μετρούν τον εκλογικό πυρετό στις γραμμές σχηματισμών της κοινοβουλευτικής και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Για όσους -όπως εμείς- επιμένουν να σκέφτονται την υπόθεση των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων με όρους κινήματος και ταξικής πάλης, η απογείωση του εκλογικού κρετινισμού, η υποταγή κάθε πολιτικού περιεχομένου σε εκλογικούς στόχους και η -χωρίς όρια- αντιγραφή των αστικών εκβιασμών στα πλαίσια της εκλογικής μάχης, αποτελεί κακό οιωνό για την 7η Μαΐου!

Η χαμένη ψήφος και η χαμένη τιμή της αριστεράς

Η υποταγή κομματιών της αριστεράς στον αστικό κοινοβουλευτισμό και της μέσω αυτού ανάδειξής της σε δήθεν δύναμη ανατροπής είναι η άλλη όψη της πραγματικής αδυναμίας της να δρομολογήσει διαδικασίες ρήξης και ανατροπής μέσα στο λαό και στους εργαζόμενους. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει με το λαό στο δρόμο και στις πλατείες μέχρι πριν δύο μήνες, δηλαδή να συσπειρώσει καταρχήν πολιτικά το λαό σε στόχο ανατροπής του μνημονίων, των μέτρων ή έστω σε στόχο ανάσχεσης της επίθεσης ή πλευρών της και να δώσει συγκροτημένη κινηματική έκφραση στον αγώνα αυτόν, προσπαθεί να το κάνει με άλματα της πολιτικής σκέψης, στόχευσης και πρακτικής που αναπτύσσει στο θεωρούμενο από αυτήν προνομιακό, όπως φαίνεται, πεδίο, τις εκλογές, έτσι ώστε να παράγει έναν εκλογικό πολιτικό λόγο απ΄ τον οποίο βγαίνει ότι στις 7 του Μάη ξεκινάει η ανατροπή που δεν ξεκίνησε πριν εν μέσω κινηματικών καταστάσεων. Και βέβαια η υιοθέτηση αυτής της λογικής στο έδαφος όμως της πραγματικής αδυναμίας για μετατόπιση του ταξικού συσχετισμού παράγει όχι μόνο βερμπαλισμούς αλλά και κατινισμούς και χειρότερα πράγματα. Ο λόγος για τη χαμένη ψήφο. Λογική συστημική και αστικοκοινοβουλευτική. Στον πυρήνα της είναι λογική της υποταγής στον κοινοβουλευτισμό, λογική που αναδεικνύει το αποτέλεσμα της κάλπης σε κινητήρια δύναμη και ρυθμιστή της αλλαγής των συσχετισμών μέσα στην κοινωνία και απαραιτήτως συνοδεύεται από τη λογική της υποστολής των αγώνων. Λογική που υπηρετείται από όλους εκείνους του κλασικούς παρατρεχάμενους των αστικών πολιτικών κομμάτων, που κάνουν το βρόμικο παιχνίδι που βλέπουμε έξω απ΄τα εκλογικά τμήματα, να τραβολογάνε και να σέρνουν τον κόσμο προσπαθώντας να αποσπάσουν την ψήφο του μην πάει αλλού, αναμασώντας όλοι τον κοινό λόγο της χαμένης ψήφου προσπαθώντας ν' ανοίξουν τρύπες στη συνείδησή του, να του υπενθυμίσουν την εκλογική χρησιμότητά του μόνο αν πέσει η ψήφος του στον τάδε κι όχι στο δείνα. Αλλιώς είναι άχρηστη. Και προφανώς δεν εννοώ μ' αυτό τη λογική μαυρίσματος των κομμάτων του συστήματος και των προθύμων, των δεξιών και αριστερών αναχωμάτων του, που πρέπει πολιτικά να τίθεται. Εννοώ όμως την μάχη που γίνεται μέσα στην αριστερά με την υιοθέτηση όμως της ίδιας ακριβώς δεξιάς λογικής. Ακαταμάχητα τα όπλα του αστισμού, τελικά.

24ωρη απεργία από 4 σωματεία του Δήμου Αθήνας την Τρίτη 8 Μάη


Κοινή ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων στον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης (ΟΝΑ) στα Μουσικά Σύνολα του Δήμου (ΔΑΜΣ) στη Φιλαρμονική του Δήμου (ΣΥΜΦΠΟΔΑ) και των εργαζομένων στη διοίκηση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΟΔΑ).

Σε γενική συνέλευση των εργαζομένων από τα 4 προαναφερόμενα σωματεία, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πολιτική των μαζικών περικοπών και διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου που επιβάλλει η κυβέρνηση και εφαρμόζει πιστά ο δήμαρχος Καμίνης.

Η γενική συνέλευση ήταν μαζική με κοντά στους 400 περίπου παρόντες (σε σύνολο 1200) και οι προσπάθειες διάφορων στελεχών της ΠΑΣΚΕ να θέσουν ζήτημα απαρτίας έπεσαν στο κενό.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2012.


Προς Υπουργό Εσωτερικών
Κον Γιαννίτση Αναστάσιο       
                                                                                     
Κε Υπουργέ
1.      Πληροφορούμαστε ότι θα αξιοποιηθεί για την εκλογική διαδικασία μικρός αριθμός Δημοτικών υπαλλήλων που αντιστοιχεί στο 1/3 των εκλογικών τμημάτων, όπως επίσης ό,τι αποφασίστηκε η αποχή των δημοτικών υπαλλήλων σύμφωνα με απόφαση της οργάνωσής τους. Υπό αυτές τις συνθήκες θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στην διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη της στο ξενοδοχείο METROPOLITAN.

Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι λέει. 



Αποδεικνύει ότι το σύστημα έχει βασικό του αντίπαλο, κύριο αντίπαλο, το ΚΚΕ, το οποίο οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων, τους εμπνέει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο δίκιο τους. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξαναπεί και άλλη φορά, ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν εξαγοράζεται, δεν υποκύπτει, δεν ενδιαφέρεται για λαμπερές θέσεις και πάνω απ' όλα ενδιαφέρεται να υπηρετήσει το λαό.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. : Κείμενο στήριξης Δημ. Υπαλλήλων.


Στις εκλογές της 6ης Μάη έχουμε μόνο μία επιλογή
(κείμενο στήριξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από υπαλλήλους που βρέθηκαν μπροστά στις απεργίες του δημοσίου και τις καταλήψεις των Υπουργείων)


 
Οι εκλογές της 6ης Μάη είναι οι πιο παράξενες που έχουμε ζήσει ποτέ… Διεξάγονται μέσα σε συνθήκες κηρυγμένου κοινωνικού πολέμου, που οδηγεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους σε φτώχεια, εξαθλίωση και απόγνωση. Σε αυτόν τον πόλεμο ο Δημόσιος Τομέας αναδεικνύεται σε ένα κρίσιμο πεδίο αντιπαράθεσης. Οι πολιτικές του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ θέτουν, μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο το «σπάταλο και αντιπαραγωγικό» δημόσιο και τους δημοσίους υπαλλήλους: κατασυκοφάντηση, απαξίωση, διάλυση, σαρωτικές συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις μέσω «αξιολόγησης» και «εφεδρείας».

Βρώμικη αστική «δημοσιογραφία» τους.Επίθεση στο Κ.Κ.Ε. από τον ΔΟΛ.

«(...) έρχεται και ο Θανάσης Παφίλης για να δηλώσει ότι το "κόκκινο κόμμα" δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών.


Γι' αυτό και την επομένη θα κατέβει στον δρόμο για να τα ακυρώσει. Την ίδια στιγμή ζητεί και εκείνος να τους ψηφίσουμε. Για να νομιμοποιήσουμε, διά του κορυφαίου δημοκρατικού δικαιώματός μας, την κατάλυση των νόμων που ευαγγελίζονται; Θα το αποκαλέσω, όσο πιο ευγενικά μπορώ, "σύγχυση", για να μην το πω "παράνοια" και εξοριστώ στη Σιβηρία κατηγορούμενη για αντικομμουνιστικό οίστρο...». Αυτά γράφει η Πανδώρα, στο χτεσινό ηλεκτρονικό Βήμα. Το ποιος βρίσκεται σε σύγχυση, είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς, διαβάζοντας τι πραγματικά είπε ο Θ. Παφίλης στην εκπομπή που επικαλείται ο Βίδος και άλλοι. Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα:

ΗΠΑ : Μακελειό με πρωταγωνιστή νεοναζί.


Φοίνιξ- Η.Π.Α.
(AP Photo)
Στο προσκήνιο μία ακόμη δολοφονία, μαζική αυτή τη φορά, από ένα ένοπλο πολιτοφύλακα, τον Τζέισον , «JT» Ready, διαβόητο νεοναζί και ιδρυτή της Αμερικανικής Συνοριακής Φρουράς, τους Minutemen Civil Defense Corps, ένοπλη παραστρατιωτική οργάνωση που δρα στις περιοχές κοντά στα σύνορα με το Μεξικό ενάντια σε μετανάστες.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο ένοπλος, ο 39χρονος πρώην πεζοναύτης JT Ready, άνοιξε πυρ μέσα σε σπίτι στο Τζίλμπερτ, προάστιο του Φοίνιξ, στην Αριζόνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε,σύμφωνα με την αστυνομία. Το νεότερο από τα θύματά του ήταν ένα κοριτσάκι ηλικίας 18 μηνών, το οποίο εξέπνευσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τα δύο άλλα θύματα ήταν δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Κώστας Βουτσάς: Πρέπει να ψηφίσουν όλοι ΚΚΕ για ν' αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο !


Κώστας Βουτσάς -Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ από μικρό παιδί και λόγω του πατέρα μου που ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και λόγω της πίστης μου στην ιδεολογία αυτού του Κόμματος, που από την ίδρυσή του είναι υπέρ των φτωχών και αδικημένων, που έχει αγωνιστεί σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας. Πρέπει να ψηφίσουν όλοι ΚΚΕ για ν' αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο.

...ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ...



Τις δυο τελευταίες βδομάδες διακινούνται αποσπάσματα ενός άρθρου μας, που σχολίαζε το 13ο Βαρόμετρο και ένα από τα συμπεράσματά του ήταν «Δυστυχώς, είτε ρίξεις λευκό ή άκυρο ή δεν πας καθόλου να ψηφίσεις ή πας, αλλά ψηφίσεις συνδυασμό που δεν ξεπεράσει το όριο ώστε να μπει στη Βουλή, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο ως προς το ζήτημα της αποτροπής ή όχι σχηματισμού κυβέρνησης ( ή συγκυβέρνησης) από τους ακραιφνέστερους εκπροσώπους της ντόπιας αστικής τάξης και των ξένων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων». Μου ήρθαν μέχρι και στο mail μου, από γνωστούς που δεν ήξεραν πως το άρθρο είναι δικό μου! Μέχρι τώρα έχω πάρει έντεκα, οι αποστολείς των δέκα ξέρω τι ψηφίζουν, οι δυο Καμένο και οι οχτώ ΣΥΡΙΖΑ… Η μόνιμη επωδός είναι: μην ψηφίσεις «μικρούς» θα πάει χαμένη η ψήφος σου.
Παραβλέποντας ότι στο άρθρο αναφέρεται
«…Δεν είμαι υπέρμαχος της διάκρισης "μνημονιακοί- αντιμνημονιακοί" ή "πατριώτες και μη" ούτε καν της διάκρισης "αριστεροί-δεξιοί"…   αλλά της διάκρισης εάν είσαι υπέρ ή κατά της δημιουργίας μιας κοινωνίας που τον παραγόμενο πλούτο της θα τον απολαμβάνουν εκείνοι που τον παράγουν και δεν θα υπάρχουν ιδιοκτήτες των μαζικών μέσων παραγωγής που να ιδιοποιούνται τον μόχθο των συνανθρώπων τους…»,
κάνουν συνεχώς λόγο για «ουσιαστική ενίσχυση των αντιμνημονιακών δυνάμεων», για ενίσχυση «όσων αποβλέπουν -με αξιώσεις εκπροσώπησης- στη δημιουργία κυβέρνησης με επίκεντρο την Αριστερά» κτλ κτλ.
Ποια είναι η χρήση που του γίνεται και από ποιούς;
Για τον Καμένο δε με νοιάζει. Με νοιάζει όμως για το ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ).


Λαέ της Αθήνας,
Λαέ της Ελλάδας,

Η σημερινή συγκέντρωση είναι μήνυμα νίκης, μήνυμα ελπίδας, μήνυμα ανατροπής.
Δυό χρόνια τώρα αποφάσιζαν χωρίς εσένα.
Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσεις εσύ.
Και σήμερα μίλησες. Σήμερα ακούστηκες.
Στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Δυο χρόνια τώρα ψήφιζαν ναι σε όλα, χωρίς εσένα.