Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο θίασος του ψεύδους και τα «έργα» του.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Τίποτα απ' ό,τι κάνουν δεν γίνεται από «λάθος». Τίποτα απ' ό,τι διαπράττουν δεν γίνεται «ακούσια». Τίποτα απ' ό,τι διαλύει τη ζωή του λαού και υποβιβάζει ακόμα περισσότερο τη χώρα δεν τους έχει «επιβληθεί», δεν τους «ξαφνιάζει», δεν τους είναι «άγνωστο».
Ολα, τα πάντα, τα έχουν προμελετήσει. Τα έχουν προαποφασίσει. Τα έχουν σχεδιάσει. Τα έχουν συμφωνήσει. Τα έχουν υπογράψει. Τα έχουν ψηφίσει.

Ιταλοί φασίστες που εξυμνούν τον Μπενίτο Μουσολίνι, ίδρυσαν την Ιταλική Χρυσή Αυγή με τα ίδια σύμβολα της Ελληνικής οργάνωσης !



Ιταλία -Ίδρυσαν Χρυσή Αυγή




Ιταλοί φασίστες ίδρυσαν κόμμα με την επωνυμία Χρυσή Αυγή (Alba Dorata) χρησιμοποιώντας τα ίδια σύμβολα με την ομώνυμη φασιστική οργάνωση στη χώρα μας.
Iδρυτής εμφανίζεται ο 44χρονος Αλεσάντρο Γκαρντόσι (πρώην γραμματέας της ακροδεξιάς Φόρτζα Νουόβα στην Τεργιέστη)

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Λάρισα για την Ευρώπη των λαών και την ΕΕ, το νέο κούρεμα του χρέους και τη φιλολαϊκή διέξοδο.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Λάρισα για την Ευρώπη των λαών και την ΕΕ, το νέο κούρεμα του χρέους και τη φιλολαϊκή διέξοδο


Όταν το ΚΚΕ μιλάει για την Ευρώπη ως ήπειρο, όντως αυτή την Ευρώπη την αισθανόμαστε σαν την Ευρώπη των λαών, παρά το γεγονός ότι αυτή θα πάρει σάρκα και οστά μόνο όταν οι λαοί βρεθούν στην εξουσία σε όσο γίνεται περισσότερες χώρες και μάλιστα στις πιο ισχυρές στις πιο δυναμικές.
Όταν μιλάμε για Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καθαρό πρόκειται για την Ευρώπη των καπιταλιστών, όλων των τμημάτων του καπιταλισμού, είτε είναι βιομήχανοι είτε είναι εφοπλιστές είτε είναι μεγαλέμποροι είτε είναι τραπεζίτες κλπ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά σχετικά με τη συμφωνία COSCO –ΤΡΑΙΝΟΣΕ – HP.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η ανάπτυξη που υπόσχεται ότι θα φέρει ο πρωθυπουργός είναι η ίδια με αυτήν που έφερε η Cosco στο λιμάνι, των μισθών πείνας και της εργασιακής κόλασης. Μόνο αυτή την ανάπτυξη που φέρνει εξαθλίωση και ανασφάλεια στους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο μπορούν να εξασφαλίσουν και τα άλλα κόμματα που αποδέχονται την καπιταλιστική κερδοφορία, ανταγωνιστικότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Φασιστικό παραλήρημα στην βουλή ! Η νεοναζί Eλένη Ζαρούλια ζήτησε την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στα 18 έτη !


Το κακέκτυπο της Εύα Μπράουν, Ελένη Ζαρούλια, απαιτεί στράτευση των γυναικών στα 18 ...για λόγους ισότητας των δύο φύλων !



Την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στα 18 τους χρόνια, ζήτησε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, σε παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κύρωση σύμβασης για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών, το οποίο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και των Υπουργών Οικονομίας και Εργασίας της Κυβέρνησης Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στις Βρυξέλλες.


Δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ


Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στην Επιτροπή και η παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και η ακρόαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας Γ. Στουρνάρα και Γ. Βρούτση στις επιτροπές Οικονομικών και Απασχόλησης του ευρωκοινοβουλίου έχουν ένα βασικό στόχο:

Φυλλάδιο της Χρυσής Αυγής υπέρ της τη Χουντικής προπαγάνδας ότι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν υπήρχαν νεκροί !


Με μία προκλητική αφίσα μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών κατά την διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης του ‘73.


Τα φυλλάδια και οι αφίσες μοιράστηκαν στην Καλαμάτα και περιγράφουν τον αγώνα του λαού κατά της χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", ως παραμύθι και την Χρυσή Αυγή να δίνει αμοιβή σε όποιον φέρει αποδείξεις για νεκρούς!"Όχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς.

Κάνουν άθλια προπαγάνδα.Γράφει ο Περικλής Κουρμούλης στον Ριζοσπάστη.


Κάνουν άθλια προπαγάνδα.


Δεν είναι η πρώτη φορά, που τα αστικά ΜΜΕ διαστρεβλώνουν το ΚΚΕ ή προβάλλουν αποσπασματικά τις θέσεις του, για να υπηρετήσουν με την προπαγάνδα τους την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Ο τρόπος που παρουσίασαν οι εφημερίδες και τα κανάλια την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, βγάζει κυριολεκτικά μάτι. Από μια ομιλία περίπου 3.500 λέξεων, όπου γινόταν ανάλυση της καπιταλιστικής κρίσης και κριτική με στοιχεία και επιχειρήματα στη στρατηγική διαχείρισης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, τα αστικά ΜΜΕ πρόβαλαν ότι το ΚΚΕ κατονομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ «ως λόμπυ της δραχμής».

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Λάρισα για την επιμήκυνση & το χρέος'

Αλέκα Παπαρήγα


Η δίχρονη επιμήκυνση σημαίνει νέα μέτρα σε βάρος του λαού. Βεβαίως χρειάζεται μονομερής διαγραφή του χρέους, αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Απαιτείται να γίνουν ταυτόχρονα μονομερής διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία και τον πλούτο στα χέρια του.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την άμυνα και την πολεμική βιομηχανία.


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


Προς τον Υπουργού Εθνικής Άμυνας
Η πολιτική της χώρας στον τομέα της άμυνας και της πολεμικής βιομηχανίας υποτάσσεται στους σχεδιασμούς και στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ καθώς και τις ανάγκες του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα.

ΠΑΜΕ : Για την απόλυση στην Olympic Handling S.A.


Για την απόλυση του συναδέλφου στην Olympic Handling S.A
H τελευταία 48ωρη απεργιακή μάχη στις 6-7 Νοέμβρη, σημαδεύτηκε με απολύσεις εργαζόμενων που σήκωσαν κεφάλι, με γενίκευση της εργοδοτικής τρομοκρατίας. 
Τη μέθοδο των εκβιασμών, των απειλών, της τρομοκρατίας και τελικώς της απόλυσης χρησιμοποίησε η εταιρεία Olympic Handling S.A., που ανήκει στον Όμιλο της MΙG, απολύοντας εργαζόμενο την επόμενη της 48ωρης απεργίας, ο οποίος δεν υπέκυψε στις μεγάλες πιέσεις και δήλωσε απεργός.

Έκθεση Κομισιόν: Και άλλα μέτρα έως το 2016!


Αυτόματη αφαίμαξη στο ενδεχόμενο δημοσιονομικών αποκλίσεων


Πρόσθετα μέτρα, ύψους 6,4 δισ. ευρώ, θα πρέπει να προσδιορίσει η Ελλάδα εντός του 2013, προκειμένου να διασφαλίσει τη δημοσιονομική εξυγίανση για το 2015 και το 2016.


Στην έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας που συντάχθηκε από την Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Eurogroup αναφέρεται πως η χώρα μας θα πρέπει να προσδιορίσει έως τον Μάρτιο δημοσιονομικά μέτρα 2,6 δισ. ευρώ για το 2015 και 3,8 δισ. ευρώ για το 2016.

Για την ανάγκη πολιτικής και οργανωτικής κλιμάκωσης του αγώνα

• «Γενική πολιτική απεργία διαρκείας»: κλιμάκωση ή προσγείωση;
Τις τελευταίες εβδομάδες προβάλλεται έντονα από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Παρεμβάσεων ο στόχος για γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Πριν πούμε την άποψή μας, θα θέλαμε να κάνουμε μερικές εισαγωγικές παρατηρήσεις και να θέσουμε μερικά ερωτήματα:
α) Οι εμπνευστές της πρότασης πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν η πρότασή τους είναι ένα σύνθημα ζύμωσης ή μια πρόταση άμεσης δράσης. Σε περίπτωση που η απεργία διαρκείας (το «γενική πολιτική» το αφήνουμε για αργότερα) είναι μια πρόταση άμεσης δράσης, τότε έπρεπε να τεθεί σε όλους τους χώρους (πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες) που παρεμβαίνουν οι αντίστοιχες δυνάμεις. Και να τεθεί για να εφαρμοστεί και όχι για να «εκθέσει» άλλους και να παίζει με την πολιτική υπεραξία πάνω σε εντυπώσεις. Με άλλα λόγια, πώς μπορεί κανένας να επιβάλει μια τέτοια απεργία αν δεν ξεκινήσει από τους χώρους όπου υπάρχει, έστω με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό;
Αντίθετα, οι εμπνευστές της πρότασης έπαιζαν για καιρό με τη λογική «είμαστε ενάντια σε κλαδικές απεργίες» καταλήγοντας στο σχήμα: «Δεν προτείνω απεργία διαρκείας στην εκπαίδευση ή στην υγεία γιατί χρειάζεται ΓΕΝΙΚΗ απεργία διαρκείας, για την οποία καλώ τις ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ να την κάνουν και η οποία όμως ξέρω ασφαλώς δε θα γίνει»! Επιστρέφοντας έτσι σε σύνθημα απλής ζύμωσης. Και τότε προς τι όλη η φασαρία (και η υποκρισία θα λέγαμε);

ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
Ανακατεύοντας την ίδια, σημαδεμένη, τράπουλα

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στη προηγούμενη Προλεταριακή Σημαία. Το αναδημοσιεύουμε με αφορμή τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, και όχι μόνο,  απέναντι σε όλα αυτά που εξελίσσονται με την ένταση της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους με αιχμή του δημόσιους υπάλληλους. Επίθεση που δεν θα παραμείνει μόνο σε αυτούς!


Εντείνονται το τελευταίο διάστημα η κινητικότητα και οι αντιπαραθέσεις στα ανώτερα κλιμάκια της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Οι τριγμοί του αστικού πολιτικού μπλοκ εξουσίας και, κυρίως, η συνεχής αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ έχουν την αντανάκλασή τους και στα συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες) που καλούνται να διαχειριστούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση: από τη μια, η επίθεση που εκδηλώνεται με όλο και πιο βίαιο και σαρωτικό τρόπο και, από την άλλη, οι αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων που εκδηλώνονται μαζικά, όποτε τους δίνεται η δυνατότητα, αλλά και πιέζουν για ακόμη πιο αποφασιστικούς αγώνες.