Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Διαρροή λάσπης από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ ρυπαίνει επικίνδυνα τη θάλασσα του Ευβοϊκού.



Για πολλοστή φορά απασχολούν την τοπική κοινωνία τα περιβαλλοντικά «επιτεύγματα» της ΛΑΡΚΟ. Η χθεσινή «διαρροή» κόκκινης λάσπης από κακή λειτουργία περιστροφικής καμίνου είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της επικίνδυνης λειτουργίας του εργοστασίου στη Λάρυμνα. Η απαξίωση του εργοστασίου, τα παλιά μηχανήματα, η κακή συντήρησή τους και τα φτηνά υλικά, και όλα αυτά κάτω από το πρίσμα αδιαφανών οικονομικών σκοπιμοτήτων, είναι ίσως η αιτία. Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών, σήμερα έχουμε αυτή τη διαρροή, και το ερώτημα είναι: τί άλλο μπορεί αύριο να συμβεί.

Ανησυχία για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Κίνας.


Το Πεκίνο βρίσκεται σε πορεία δημιουργίας ενός σύγχρονου στρατού μέχρι το 2020, μια κίνηση που θα μπορούσε να απειλήσει τη σταθερότητα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού, δήλωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο.
 Σε ετήσια έκθεσή του προς το Κογκρέσο, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η Κίνα «έκλεισε» τα τεχνολογικά κενά και ότι στόχος αυτών των ενεργειών από το Πεκίνο είναι να εμποδίσει πιθανή παρέμβαση της Ουάσινγκτον σε οποιαδήποτε διαμάχη με την Ταϊβάν.
Από την πλευρά της, η Κίνα απέρριψε την έκθεση, λέγοντας ότι το γεγονός πως αναφέρεται ως πιθανή απειλή αποτελεί μια «απίθανη ιστορία».

Διαρροές από το ΠΑΣΟΚ κλείνουν την υπόθεση Siemens.


Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος των πρώην υπουργών της Ν.Δ., Χρ. Μαρκογιαννάκη και Γ. Αλογοσκούφη, για την υπόθεση Siemens.
Από την ψηφοφορία απείχαν Ν.Δ., ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία. Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν τελικά 165 βουλευτές, δείχνει ότι υπήρξαν "διαρροές" από τις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Επίσης, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είχε και πέντε απουσίες: τους Β. Τόγια και Θ. Ρομπόπουλο που λείπουν στο εξωτερικό, τους Δ. Παπουτσή και Σ. Εμμινίδη που είναι ασθενείς και την Βάσω Παπανδρέου.
Ειδικότερα:
Υπέρ της παραπομπής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ψήφισαν 128 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 9, «παρών» δήλωσαν 10 - ενώ υπήρξαν και 6 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.

ΚΥΠΡΟΣ-Συγχαρητήρια Γ.Γ. Κ.Ε ΑΚΕΛ στο ΑΠΟΕΛ



Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον πρόεδρο του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, κ. Φοίβο Ερωτοκρίτου, για την τεράστια επιτυχία της ποδοσφαιρικής  ομάδας να προκριθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λήγκ.
 
Το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος είναι το ακόλουθο:
 
Κύριε πρόεδρε,

Πρόβα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης -Ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΑΥΓΗ


  • Πρόβα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/08/2011

    Τη βαθύτερη συμφωνία για την εξέλιξη των πραγμάτων μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και της Ντ. Μπακογιάννη, των δυνάμεων του δικομματισμού και των διασπάσεων αυτού, που έφεραν τη χώρα εδώ που την έφεραν και την οδηγούν στην εποχή της υποτέλειας, μαρτυρεί η χθεσινή από κοινού υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια, που στην ουσία αποτελεί συνέχιση της προσπάθειας για αναθεώρηση του άρθρου 16 και ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. "Να καταργηθεί το άσυλο" απαίτησε ο Α. Σαμαράς και ο Γ. Παπανδρέου με την Α. Διαμαντοπούλου έσπευσαν να τον ικανοποιήσουν.

    ΠΑΜΕ: Παιδεία στην υπηρεσία του λαού και όχι στα αρπαχτικά των μονοπωλίων



    Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να θεωρήσουν τις αρνητικές εξελίξεις στην παιδεία ανεξάρτητες από τη συνολική επίθεση που δέχεται ο λαός μας. Ο νέος νόμος-έκτρωμα στην παιδεία συμπληρώνει τα μέτρα στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό, στους μισθούς και στις συντάξεις, στα νέα χαράτσια που βρίσκονται στο δρόμο.
    Όταν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και το κεφαλαίο πανηγυρίζουν, ο λαός πρέπει να παίρνει τα μέτρα του, να οργανώνεται, να απαντά.

    Σχιζοφρενική, αλλοπρόσαλλη αλλά και παράνομη η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης - Επείγουσα ερώτηση του Ν. Χουντή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή



    Σχιζοφρενική, αλλοπρόσαλλη αλλά και παράνομη χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση της κυβέρνησης  για αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στις υπηρεσίες εστίασης, σε ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.
    Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή που κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος, ο έλληνας ευρωβουλευτής τονίζει ότι:

    Την ώρα που το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟικό έγκλημα στη Λιβύη είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο πρωθυπουργός έκανε τον απολογισμό της συνεισφοράς - συνενοχής της κυβέρνησης, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο για την ντόπια αστική τάξη.



    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    Απολογισμός της συμμετοχής στο ιμπεριαλιστικό μακελειό
    Παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο
    Τον απολογισμό της συνεισφοράς της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό σε βάρος του λαού της Λιβύης, έκανε από το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου, διεκδικώντας και με αυτόν τον τρόπο αναβαθμισμένο ρόλο για την ντόπια αστική τάξη στη διανομή της λείας στη μετά Καντάφι εποχή. Ο πρωθυπουργός εμφάνισε την κυβέρνηση σαν υπέρμαχο όσων στη Λιβύη ζητούσαν «περισσότερη δημοκρατία, δικαιώματα, δικαιοσύνη», κρύβοντας την ενεργό ανάμειξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα εσωτερικά της χώρας και τη σκόπιμη υποστήριξη των λεγόμενων «αντικαθεστωτικών», που κορυφώθηκε με τη φονική στρατιωτική επιδρομή.

    Γάλλοι και Άγγλοι πράκτορες με πολιτικά, βοηθούν τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς .

    Δημοσιογράφος του Γαλλικού πρακτορείου μετέδωσε ότι Γάλλοι και Βρετανοί πράκτορες έχουν αναπτυχθεί εδώ και πολλές εβδομάδες στο ανατολικό μέτωπο, στο πλευρό των λιβυκών αντικαθεστωτικών δυνάμεων.
    Οι πράκτορες οι οποίοι φορούν πολιτική περιβολή, έχουν αναπτυχθεί στον περίβολο του διυλιστηρίου της Ζουουαϊτίνα, κέντρο διοίκησης των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο και έχουν εγκατασταθεί κοντά στο αρχηγείο του ηγέτη των αντικαθεστωτικών Φάουζι Μπουκάτιφ, σε μια αίθουσα επικοινωνιών με τους τοίχους καλυμμένους με χάρτες του γενικού επιτελείου και δορυφορικές φωτογραφίες.

    Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ στην εκπομπή του Alter «Στο ρυθμό της ημέρας» (Νιφλής, Αναστασάκη).



                                               Για το θέμα του ΦΠΑ:

    Το πόσο προβληματικό είναι το θέμα του ΦΠΑ φαίνεται και μόνο από το γεγονός ότι πριν καν αρχίσει η εφαρμογή του, χρειάστηκαν δύο διευκρινίσεις του υπουργείου! Το θέμα βέβαια δεν αφορά μονάχα τη δικαιοσύνη ή όχι του μέτρου, για την οποία κάνει λόγο ο κ. Βενιζέλος. Το κύριο θέμα είναι ότι η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% θα είναι  και αναποτελεσματική και θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις εστίασης πιο γρήγορα στο λουκέτο.
    Για τις προτάσεις του ΣΥΝ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις:
    Επί 18 μήνες το ΠΑΣΟΚ πολιτεύεται με τρόπο που έχει εξαθλιώσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Εμείς, σε αντίθεση με την χιλιοχρησιμοποιημένη καραμέλα ότι η Αριστερά δεν καταθέτει προτάσεις, σε ό,τι αφορά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έχουμε προτείνει σειρά μέτρων.

    Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο: Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ..


    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ (άνθρωπος των μονοπωλίων) σε πρωινή εκπομπή σε κανάλι των μεγαλοεφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων προχώρησε σε μια ακόμη πρόκληση σε βάρος της εργατικής τάξης.
    Ονόμασε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τουρισμό και των ναυτεργατών περιττές πολυτέλειες. Δηλαδή:


    Ø     Είναι περιττό και πολυτέλεια να αγωνίζονται για να μην αποχαρακτηριστούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά;
    Ø     Είναι περιττό και πολυτέλεια να αγωνίζονται για να μην ζεις με 500 ευρώ;

    ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΙΛΗ -Λαϊκή πανστρατιά παρά τις άμεσες κυβερνητικές απειλές


     

    Με αυταρχισμό και καταστολή, τη μόνιμη «κυβερνητική μέθοδο», ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα τη 48ωρη γενική απεργία, που εκτυλίσσεται σε πραγματικό λαϊκό ξεσηκωμό. Η κυβέρνηση μάλιστα κάνει ένα ακόμη βήμα, δηλώνοντας ότι εξετάζει την εφαρμογή του «νόμου για την ασφάλεια» έναντι της απεργίας και των κινητοποιήσεων που ήδη έχουν ανακοινωθεί.
    «Η κυβέρνηση θα εκτιμήσει ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατήσουν και το επίπεδο της βίας» για την «εξασφάλιση της ηρεμίας» στη χώρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντριου Τσάντγουικ και δίνοντας το στίγμα τού τι πρόκειται να ακολουθήσει τόνισε εν κατακλείδι: «Η απεργία είναι παράνομη και εντελώς αδικαιολόγητη».

    ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ ΣΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ! ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...



    ISKRA.GR
    ΜΕ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΓΑΠ - ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΕΚΤΡΩΜΑ!
    ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ!
    Με ευρεία συναίνεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ υπερψηφίστηκε τελικά (24.8) επί της αρχής το νομοσχέδιο - έκτρωμα, για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
    Φυσικά, η εν λόγω συναίνεση, σε ένανομοσχέδιο - κλειδί των νεοφιλελεύθερων - μνημονιακών αναδιαθρώσεων, έχει ευρύτερες προεκτάσεις.Ενδεχομένως, να συνιστά και προπομπό επικείμενων συναινετικών κυβερνητικών "λύσεων" ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ!
    "Όχι" επί της αρχής, ψήφισαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. 

    Επικηρύχθηκε ο Καντάφι – Δυνάμεις του ΝΑΤΟ στις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λιβύη !




    Με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιορδανία και το Κατάρ προχώρησαν οι επιχειρήσεις των ανταρτών στη Λιβύη τις τελευταίες μέρες, κι ενώ το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει αμνηστία σε όποιο μέλος του περιβάλλοντος του Καντάφι σκοτώσει ή παραδώσει το συνταγματάρχη.
    Οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ συνεχίζονται
    Τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη μέχρι ο Καντάφι και η οικογένειά του να μην «αποτελούν πλέον απειλή για το λιβυκό λαό» ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον υπ’ αριθμόν 2 των εξεγερμένων, Μαχμούντ Τζιμπρίλ.

    Νίκος Χουντής: «Η εταιρία LIDL προσπάθησε συνειδητά να αποκρύψει τον κίνδυνο από τους έλληνες καταναλωτές». Απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή



    Κομισιόν: Ο ΕΦΕΤ με τους ελέγχους του Ιουλίου στα καταστήματα LIDL απέτρεψε την εκδήλωση επιδημίας E.coli και στην Ελλάδα

    Οι έλεγχοι που διενήργησε τον Ιούλιο ο ΕΦΕΤ Βορείου Ελλάδας σε προϊόντα των σούπερ μάρκετ LIDL και  στα οποία βρέθηκε το παθογόνο βακτήριο Ε.coli Ο157, που επιβεβαιώθηκαν με τη χθεσινή  οριστική απόφαση του ΕΦΕΤ, απέτρεψαν την πιθανή εμφάνιση επιδημίας Ε.coli και στην Ελλάδα.
    Αυτό προκύπτει από απάντηση της Κομισιόν μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή .