Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

 
Θέλω να σας πω ότι όλοι μας στο Κόμμα, αλλά και προσωπικά, είναι ένα πράγμα που δεν αντέχω όταν λέγεται από το πρωί ως το βράδυ, ότι ο ελληνικός λαός έμαθε να καταναλώνει περισσότερα απ' ό,τι είχε στην τσέπη του... Περισσότερα από τα εισοδήματά του, το σπάταλο κράτος, ο σπάταλος λαός... Και απόδειξη; Η εξάρτηση από τις τράπεζες, τα δάνεια... Γιατί δηλαδή, δεν το ξέρετε πώς μπήκαμε μέσα στο χορό των πιστωτικών δανείων; Δεν είναι ο κλεμμένος μόχθος του λαού; Επιτέλους, κρίση έχει όλος ο καπιταλιστικός κόσμος σήμερα.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στον Real FM στον Ν. Χατζηνικολάου


•    Αυτό που παρακολουθούμε είναι μια σουρεαλιστική φαρσοκωμωδία με τροπή ανεξέλεγκτη
•    Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να κάνει έναν ύστατο ελιγμό και να διεκδικήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής του ομάδας υποσχόμενος ότι βλέπει την πιθανότητα αποχώρησής του από την πρωθυπουργική καρέκλα
•    Ο Γ. Παπανδρέου επιμένει στην πολιτική του, που είναι η κύρωση της δανειακής σύμβασης και όλων των συνεπειών που έρχονται απ΄ αυτή. Αυτός ο οποίος έχει κάνει ουσιαστική υποχώρηση, υπαναχώρηση είναι ο κ. Σαμαράς.

Ανακοίνωση του "Ξ" για τις εξελίξεις-Ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ, ούτε «εθνικής ενότητας»! Η Αριστερά αντιμέτωπη με ιστορικές ευθύνες!

Ανακοίνωση του "Ξ" για τις εξελίξεις

 

H κρίση έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις. Η άρχουσα τάξη και τα βασικά της κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν μετατρέψει την κρίση αυτή σε ένα σκυλοκαβγά. Τα λαϊκά στρώματα παρακολουθούν, εμβρόντητα, ανήσυχα αλλά και οργισμένα. Η τρόικα με ωμούς εκβιασμούς (όπως την απειλή εκδίωξης της χώρας από το ευρώ) συνεχίζει να απαιτεί τη συντριβή του βιοτικού επιπέδου και όλων των δικαιωμάτων μας, οδηγώντας την κοινωνία σε διάλυση και βαρβαρότητα. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να φορτώσουν την τεράστια κρίση της οικονομίας στους ώμους των εργαζομένων – που όμως δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτήν!

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» 4.11.2011




Από το πρωί έχουμε ένα νέο πολιτικό συμπέρασμα; Είναι μια άλλη μέρα η 4η Νοεμβρίου;
«Έσπασε το αυγό, δηλαδή δημιουργήθηκε μια κατάσταση όπου το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά. Αμφισβητείται από ένα πολύ μεγάλο μέρος του λαού και όχι μόνο από την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Τώρα αυτή η καινούρια μέρα είναι ένα σχετικά γνωστό, παλιό πρόβλημα. Τον τελευταίο χρόνο, γίνεται συνείδηση στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ σε άλλους οι οποίοι είναι επίδοξοι μνηστήρες σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά κυρίως και στο οικονομικό κατεστημένο του τόπου ότι δεν μπορεί να υπάρχει μονοκομματική κυβέρνηση. Πρέπει να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας, ούτως ώστε όχι μόνο για να πάρει πολύ σκληρά μέτρα, αυτό είναι σίγουρο, αλλά μια κυβέρνηση που με τη σύνθεσή της θα επιδιώξει να προλάβει  την ακόμα μεγαλύτερη άνοδο του λαϊκού κινήματος.

Η.Π.Α; Δυναμικές διαδηλώσεις στο Οκλαντ.



Δεκάδες χιλιάδες πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και γενική απεργία την Τρίτη στο Οκλαντ αλλά και το Σαν Φρανσίσκο. Κινητοποιήσεις που περιελάμβαναν διαδηλώσεις, αλλά και τον αποκλεισμό του λιμανιού στα βόρεια της πόλης του Σαν Φρανσίσκο. Διαδηλώσεις οκτώ ημέρες μετά την άγρια καταστολή της αστυνομίας στο Οκλαντ κατά διαδηλωτών του λεγόμενου κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ», που αντιδρά στις βαριές συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που έχουν οδηγήσει στην ανεργία και στην εξαθλίωση, ωστόσο το περιεχόμενό του είναι θολό χωρίς στόχευση ενάντια στο ίδιο το σύστημα, αλλά μόνο σε πλευρές του (τράπεζες, πολυεθνικές).

Αποσπάσματα συνέντευξης του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική, στο εθνικό ραδιοφωνικό δίκτυο του Μεξικού.





   - 
Πέστε μας λίγα λόγια την πολιτική και οικονομική κρίση που ταλανίζει όχι μόνο τη χώρα σας αλλά θα λέγαμε τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας.…




Θα ήθελα πρώτα,  να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μας δίνετε να ακουστούμε από εκατομμύρια συμπατριώτες σας και έτσι να έχουν μια πιο καθαρή εικόνα από την οπτική μας γωνία για τις θέσεις τις ριζοσπαστικής αριστεράς, για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη…

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ : Να βουλιάξει σήμερα στις 6 μ.μ. το Σύνταγμα !Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα .


Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών αντικειμενικά δίνουν στη σημερινή παλλαϊκή συγκέντρωση του ΚΚΕ χαρακτήρα καθοριστικής παρέμβασης του λαού. Με τη συμμετοχή τους στη σημερινή συγκέντρωση, στις 6 μ.μ.στο Σύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, με οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, με την ψήφο τους στις εκλογές, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να παρέμβουν τώρα αποφασιστικά, να αφήσουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.

Reuters:Συμφωνία αποχώρησης του Παπανδρέου




«O Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε συμφωνία με τους υπουργούς του κόμματός του να αποχωρήσει και να δώσει την εξουσία σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, αν τον βοηθήσουν να κερδίσει την  ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή», μεταδίδει το Reuters.

K.O.E : Όλοι στους δρόμους! - Δεν υπάρχει «εθνική σωτηρία» με μνημόνια και τρόικα



Βρισκόμαστε εν μέσω καταιγίδας ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Ο καταλύτης είναι ο λαϊκός παράγοντας. Αυτός απομόνωσε, απονομιμοποίησε, περιθωριοποίησε την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο λαός δήλωσε βροντερό «ΟΧΙ» στο έκτακτο καθεστώς της τρόικας και των μνημονίων. Οι τεράστιες συγκεντρώσεις της 48ωρης απεργίας, το ιστορικό γεγονός της μετατροπής των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου σε ημέρα του «ΟΧΙ στη νέα κατοχή» δεν ήταν οι τελευταίες σταγόνες, αλλά τα πιο πρόσφατα ορμητικά κύματα στο ποτήρι της αγανάκτησης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ -Να φύγουν τώρα! Καμιά ανακωχή, καμιά ανοχή σε κυβερνήσεις «μεταβατικές» η «εθνικής σωτηρίας»!


Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καταρρέει κάτω από το βάρος της εργατικής - λαϊκής οργής, που εκφράστηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στην πανελλαδική πολιτική απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και με τον πανελλαδικό ξεσηκωμό στις 28 Οκτώβρη. Επιπλέον, αποτελεί νίκη των αντιστεκόμενων εργαζόμενων και της νεολαίας η ανοιχτή παραδοχή τόσο των έντρομων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των G20, όσο και της πανικόβλητης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ότι στο προτεινόμενο δημοψήφισμα το αποτέλεσμα θα ήταν ένα τρανταχτό ΟΧΙ! Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ξεκαθαρίζουμε:

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση «επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής»


«Είχα την ελπίδα, την προσμονή αλλά και την αυταπάτη ότι ο Πρωθυπουργός που ομνύει στον δημοκρατικό διάλογο δεν θα έρθει και αυτός όπως ο κ. Σαμαράς σήμερα στην Αίθουσα για μια ομιλία μονόλογο και να αποχωρήσει αμέσως μετά, δίχως να μπει στον κόπο να ακούσει τι έχουν να του πουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
Βέβαια, εδώ δεν μπήκε στον κόπο να ακούσει τις ομιλίες των Βουλευτών του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έμπαινε στον κόπο να ακούσει τους πολιτικούς του αντιπάλους; Όμως μας ακούει ο λαός και αυτό έχει σημασία.