Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι ο μοναδικός Ελληνας πολιτικός, ο οποίος διαφήμιζε (από την τηλεόραση του ΛΑ.Ο.Σ. και του Καρατζαφέρη) το βιβλίο του φασίστα Πλεύρη, με τίτλο «Οι Εβραίοι».-ΤΟΥ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Ο Αδ(όλφος) Γεωργιάδης...



Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι ο μοναδικός Ελληνας πολιτικός, ο οποίος διαφήμιζε (από την τηλεόραση του ΛΑ.Ο.Σ. και του Καρατζαφέρη) το βιβλίο του φασίστα Πλεύρη, με τίτλο «Οι Εβραίοι».
Στο εμετικό αυτό πόνημα, ο Πλεύρης, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Οι άντρες των SS (είχαν) αγωνιστικόν ήθος. Ιδεολογικά πιστεύω. Παράστασι και τρόπο ζωής. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν ήσαν εγκληματίαι... αυτοί οι άνδρες υπηρέτησαν την πατρίδα των και την Ευρώπην με ηρωισμό... είχαν υψηλόν φρόνημα και την αίσθησιν τιμής... απετέλουν διά την εποχήν τους το καύχημα της Λευκής Φυλής».
*
Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Πλεύρης, εκτός από υμνητής των ναζί, από ιδρυτής του ναζιστικού μορφώματος της «4ης Αυγούστου» και συνεργάτης της χούντας των συνταγματαρχών, είναι και δρων πολιτικό πρόσωπο.
Είναι το ίδιο πρόσωπο που ο Καρατζαφέρης συμπεριέλαβε ως υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α΄ Αθήνας στις εκλογές του 2004.

Συνέντευξη Τύπου της Κ.Ο. του ΚΚΕ - Οι εκτιμήσεις και το πόρισμα του ΚΚΕ για το σκάνδαλο της SIEMENS


To Κ.Κ.Ε. κατέθεσε το δικό του πόρισμα στην Εξεταστική Επιτροπή στο οποίο παρουσιάζουμε αναλυτικά τις θέσεις μας.
Το σκάνδαλο Siemens όπως και τα άλλα που ερευνήθηκαν από εξεταστικές επιτροπές (Βατοπέδι, ομόλογα), άνθισαν και εξελίχθηκαν στο έδαφος της πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πολιτικές υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου μέσα στα πλαίσια της ευρωενωσιακής πολιτικής που υπηρετούν.
Ο ίδιος ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η απελευθέρωση των αγορών που συσσώρευσε και συσσωρεύει τεράστια κέρδη στο ξένο και ελληνικό μεγάλο κεφάλαιο, οδήγησε στον έλεγχο στρατηγικών τομέων και κλάδων από μεγάλα μονοπώλια. Συνοδεύεται δε και από τα φαινόμενα της διαφθοράς που τα γεννάει ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο της αγοράς και το κυνήγι του κέρδους.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την εγκατάσταση μεταναστών στη Νομική Σχολή Αθηνών



Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας δεν μπορεί να αντικαθίσταται ή και να υποκαθίσταται από επιλογές μεμονωμένων ομάδων ή προσώπων, όπως συνέβη στη Νομική Σχολή σήμερα από καταληψίες μετανάστες και στενόμυαλους «συμπαραστάτες» τους και χθες στον Άγιο Παντελεήμονα από αυτόκλητους ακροδεξιούς «σωτήρες».
Η εγκατάσταση των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής Σχολής είναι μια εντελώς αδιέξοδη και ανώφελη ενέργεια, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εγείρει συντηρητικά ανακλαστικά και να επαναφέρει με αρνητικό τρόπο το θέμα του ασύλου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την απεργία πείνας των μεταναστών


Με αφορμή την απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών σε πανεπιστημιακό χώρο για τη διεκδίκηση νομιμοποίησής τους, έχει ξεκινήσει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια στοχοποίησης των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ταχτεί αλληλέγγυες στα δίκαια αιτήματά τους, με προφανή στόχο να ξεφύγει η συζήτηση από την ουσία της.

Η απόφαση των μεταναστών να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας σε χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που δεν παρακωλύει την πανεπιστημιακή διαδικασία, έγινε κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής, την οποία ψήφισαν και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Αήθης επίθεση Ελβετών στον Μ. Θεοδωράκη


Η ελβετική εφημερίδα 'Neue Zürcher Zeitung' αφιερώνει σημερινό της σχόλιο, γεμάτο από βαρείς χαρακτηρισμούς, στον Μ. Θεοδωράκη και στην πρωτοβουλία του για την ίδρυση του κινήματος «Ανεξάρτητων Πολιτών η Σπίθα».
Υπό τον τίτλο «Ο Μίκης Θεοδωράκης και το τραγούδι της παράνοιας» ο συντάκτης σχολιάζει: «Ο Μίκης Θεοδωράκης εκπροσωπούσε πάντα το καλό. Στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο βασανίστηκε από τους φασίστες, στη χούντα το ίδιο. 

ΙΝΚΑ: Απαράδεκτες οι αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ


Άμεση απόσυρση των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς ζήτησε το Ινστιτούτο Καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι θα καταστήσουν πιο φθηνές τις μεταφορές με το αυτοκίνητο παρά με τις συγκοινωνίες και προτρέποντας τους επιβάτες να δίνουν το εισιτήριό τους σε άλλον μετά την αποβίβασή τους.
Το ΙΝΚΑ επισημαίνει με ανακοίνωσή του ότι οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν περίπου έναν ολόκληρο μισθό ετησίως για να μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και χαρακτηρίζει απαράδεκτες και ληστρικές τις αυξήσεις των εισιτηρίων.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την παρουσία μεταναστών στην Νομική Σχολή



Αυτοί που οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής, με αυτή την ενέργεια δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών - προσφύγων, αλλά τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.
Ταυτόχρονα προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις.

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας με θέμα: Σενάρια και φημολογίες περί αναδιάρθρωσης του χρέους


Η εκτόξευση του δημόσιου χρέους και η προφανής αδυναμία εξυπηρέτησης του ανοίγει εκ των πραγμάτων τη συζήτηση και εντείνει τις φήμες, περί αναδιάρθρωσης του.
Αυτή η προοπτική, στο βαθμό που θα αποφασιστεί ερήμην των λαών και των αναγκών τους, θα έχει στόχο τη διάσωση των τραπεζών και θα οδηγήσει σε νέα μνημόνια λιτότητας για τους εργαζόμενους για τα επόμενα χρόνια, ενώ είναι σαφές ότι θα «κλειδώσει» την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό «ελεγχόμενης πτώχευσης».

Εργαζόμενοι στη WIND: η εργοδοτική τρομοκρατία καλά κρατεί




Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου των εργαζόμενων στη WIND

«την προηγούμενη εβδομάδα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου κλήθηκε τηλεφωνικά να παραστεί σε κοντινό Αστυνομικό Τμήμα και να δώσει κατάθεση σχετικά με την κινητοποίηση (στάση εργασίας) στις 9 Δεκέμβρη και την παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το κτήριο της Λ. Αθηνών»
(Σημ «Ξ»: η υπογράμμιση δική μας)

Η αστυνομία είχε εντολή (άγνωστο από ποιον...) να προβεί σε έρευνα για την κινητοποίηση των εργαζομένων. Μπορεί να μην έγινε γνωστό ποιος ζήτησε την  έρευνα αλλά οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι πίσω από αυτήν κρύβεται η διοίκηση της εταιρείας αφού στην ανακοίνωση του το σωματείο αναφέρει ότι:

25 - 26 Γενάρη, Κοινή Κινητοποίηση για εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Σας καλούμε να συμμετέχετε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλλουμε το δίκιο μας.


ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ- ΜΑΣ-ΟΓΕ




Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι

ΕΠΙΒΑΛΛΟΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ


ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ



ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

"Σαν ατσάλινο τείχος"

Στην μνήμη της αγαπημένης μου γιαγιάς ,που έφυγε από κοντά μας πριν λίγες μέρες.Μέλος της Ε.Π.Ο.Ν.Πολέμησε στο πλευρό των ανταρτών του ΕΛΑΣ... 20 χρονών και κρατούσε όπλο που δε δίστασε να το χρησιμοποιήσει αρκετές φορές ενάντια στους Ναζί.Στα βουνά της Βόρειας Εύβοιας ,έδωσε μάχες πλάι στους άλλους αντάρτες .Βασανίστηκε από τους κατακτητές...Στον εμφύλιο και στην χούντα αντιμετώπισε την βιαιότητα των ακροδεξιών...Επιβίωσε , ζώντας φτωχικά στην ύπαιθρο κάνοντας αγροτικές δουλειές...Ο αγώνας για λαϊκή κυριαρχία συνεχίζεται.




σαν ατσάλινο τείχος που αλύγιστος ορμάει
στα πεδία των τίμιων μαχών

με αρχηγούς Σαμαρινιώτη, Καραγιώργη και Σαράφη
που ναι οι μάνες του λαϊκού στρατού

δίχως τανκς, αεροπλάνα μόνο όλμους πολυβόλα
και ψυχή σαν του λαϊκού στρατού
με καθοδήγηση λαμπρή του αρχηγού μας Βελουχιώτη
ξεψυχάει ο αγκυλωτός του φασισμού

διαγωνίως : Για τον ΣΥΡΙΖΑ, που στριφογυρίζει σαν καμακωμένη σμέρνα όταν στριμωχτεί πολιτικά, η Ευρώπη είναι το αντίβαρο στις ΗΠΑ...


διαγωνίως


Υπάρχουν αρκετοί αφελείς που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συνιστώσες του (ΣΥΝ, ΚOΕ, ΑΚOΑ, ΚΕΔΑ, ΔΕΑ κ.λπ.), έχουν έναν απίστευτο ριζοσπαστισμό επειδή λένε «κινηματικά λόγια» όταν βρίσκονται σ' ανάλογα ακροατήρια. Oυδέν ψευδέστερον! Το τέλος του κόσμου για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ευρώπη· ό,τι για τους ρασοφόρους του μεσαίωνα ήταν η Πορτογαλία, δηλαδή το τέλος του παντός!

Οικολόγοι Πράσινοι:Στρογγυλό τραπέζι «Διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική»



Στρογγυλό τραπέζι για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική διοργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, την Τετάρτη 26/1/2011, ώρα 11.00, στην αίθουσα του γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οδός Αμαλίας 8, Σύνταγμα.
Στο στρογγυλό τραπέζι έχουν προσκληθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, η Υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο Δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντής, ο Δήμαρχος Φυλής Δ. Μπουραίμης, ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κ. Καρτάλης και ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (εκπρόσωπος των 4 ΜΚΟ) Φ. Κυρκίτσος, καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα.

Π.Ε. ΝΑΡ: ξεκινάει ο διάλογος και οι διαδικασίες προς το 3ο Συνέδριο


logo_3synedrioc_nar.gifΗ Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ στην πρόσφατη συνεδρίασή της συζήτησε τον σχεδιασμό της πορείας προς το 3ο συνέδριο της οργάνωσης. Βασικό ζητούμενο είναι το 3ο συνέδριο του ΝΑΡ να αποτελέσει σταθμό στην αναζήτηση της αντικαπιταλιστικής πολιτικής και της επαναθεμελίωσης της κομμουνιστικής προοπτικής.
Η πορεία προς το συνέδριο θα περάσει από σημαντικούς σταθμούς,βασικοί από τους οποίους είναι τα δύο πανελλαδικά σώματα του ΝΑΡ με θέματα, το πρώτο την καπιταλιστική κρίση και την απάντηση, και το δεύτερο για το επαναστατικό πολιτικό υποκείμενο.
Η διαδικασία διαλόγου ξεκινάει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, με την δημοσίευση του «κειμένου εργασίας» του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση, την βάση συζήτησης για το πρώτο πανελλαδικό σώμα, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μάρτη.