Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Μαζί με τα τα αδέλφια τους , Γερμανούς νεοναζί ετοιμάζουν φυλετικές εκκαθαρίσεις οι γερμανοτσολιάδες Χρυσαυγίτες...


Spiegel: «Η Χρυσή Αυγή έχει επαφές με νεοναζί στη Βαυαρία, στόχος η δημιουργία παραρτήματος».

Ανοιχτή γραμμή με Γερμανούς νεοναζί στη Βαυαρία έχει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το «Spiegel». Το ελληνικό νεοφασιστικό κόμμα προσπαθεί να στήσει παράρτημα στο κρατίδιο αυτό της νότιας Γερμανίας όπως τονίζει το γερμανικό περιοδικό. Για τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο επισημαίνει ότι θέλει να γίνει η Ελλάδα μια «φυλετικά καθαρή» χώρα.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - Σε εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία συμμετείχε το ΚΚΕ



Στις 3 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη εκδήλωση που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στη σχεδιαζόμενη ΝΑΤΟική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Στην εκδήλωση, με θέμα «Η εμπειρία από τη ΝΑΤΟική δράση», συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος, του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

O Standard & Poor's βλέπει πρόοδο για τους «PIGS» με εξαίρεση την Ελλάδα.


Απαισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στέλνει έκθεση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's αφού βλέπει πρόοδο στη δημοσιονομική προσαρμογή των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, με εξαίρεση τη χώρα μας.



«Οι οικονομίες της ευρωπαϊκής περιφέρειας προσαρμόζονται με εξαιρετική ταχύτητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο S&P στην έκθεση «Rebalancing Progress Metric», ενώ προσθέτει «επιπλέον, με αξιοσημείωτη εξαίρεση την Ελλάδα, οι εξαγωγές αποτελούν τον κινητήριο μοχλό αυτής της προσαρμογής». 

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες των οικογενειών των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης.


Σε σχόλιό του σχετικά με τους συλληφθέντες για τη ληστεία της Κοζάνης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2012 συμπύκνωση των αδιεξόδων του Κόμματός μας - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ


Το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών του 2012 δεν είναι προϊόν της δύσκολης συγκυρίας και κάποιων επιμέρους αδυναμιών και λαθών του ΚΚΕ, αλλά αποτύπωση της ίδιας της δυναμικής του, συμπύκνωση όλων των δυσκολιών που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει στην επικοινωνία του με τον εργαζόμενο λαό. Αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια στην επιρροή και στις γραμμές του.

Αλληλεγγύη στους εργάτες των εργοστασίων της Πεζό - Σιτροέν και Ρενό στη Γαλλία



Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργάτες των εργοστασίων της Πεζό - Σιτροέν και Ρενό στη Γαλλία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις.
Το παράδειγμα των εργαζομένων της Πεζό - Σιτροέν και Ρενό αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι της Γαλλίας βιώνουν τις ίδιες αντεργατικές απαιτήσεις των εργοδοτών , όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Το ΕΕΚ καταγγέλλει την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση την Τετάρτη 30/1, στέλνοντας ΜΑΤ ενάντια σε εργάτες και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και συλλαμβάνοντας 35 εργάτες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες. 
Τα μέλη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου καταλαμβάνοντας συμβολικά το γραφείο του υπουργού Βρούτση. Χωρίς «δεύτερες σκέψεις», επενέβη η ΕΛΑΣ συλλαμβάνοντας, ξυλοκοπώντας αγρίως και πνίγοντας στα χημικά όσους παρευρίσκονταν μέσα και έξω από το κτίριο.

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Συλλαλητήριο της 9 Φλεβάρη


Το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται με πρωτοφανή αγριότητα η επίθεση του κεφαλαίου, του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαΪκές ελευθερίες, σε κάθε συλλογικότητα ή αγωνιστή που αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική της Τρόικας και της κυβέρνησης.