Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Εισήγηση του Αλ. Τσίπρα και ερωτήσεις δημοσιογράφων στην συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη στις Βρυξέλλες


ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ:

Να εκφράσω κι εγώ τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αγαπημένου μου συντρόφου, ο οποίος πράγματι έφυγε μαχόμενος. Υπέστη ένα καρδιακό επεισόδιο λίγο πριν ανέβει στο βήμα να συμβάλει κι αυτός με τις απόψεις του στο διάλογο, τον προβληματισμό μας για να συγκροτήσουμε σε ακόμα πιο στέρεες βάσεις αυτή την προσπάθεια  που έχουμε ξεκινήσει, για να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και ο τόπος αυτές τις δύσκολες ώρες.
Να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Κάνουμε σήμερα μια συνέντευξη Τύπους σε ώρες εξαιρετικά κρίσιμες, λίγες ώρες πριν συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. Ηγεσίες που έχουν αποδειχθεί πολύ κατώτερες των περιστάσεων όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η ατμόσφαιρα μέσα στην οποία συγκαλείται η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για τα προβλήματα του χρέους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ζοφερή.  
Η Ελλάδα ήταν ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα μιας πρωτοφανούς κρίσης.

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής- Kάτω τα χέρια απο τη δημόσια και δωρεάν παιδεία




alt
 
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Κάτω τα χέρια απ’ την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία
 
Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, εκ των ένθερμων πρωτεργατών της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, ανέλαβε να υλοποιήσει με συνοπτικές διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: να γκρεμίσει τα δημόσια και δωρεάν πανεπιστήμια και να διαγράψει την πολύχρονη ιστορία κατακτήσεων του πανεπιστημιακού κινήματος, παραδίδοντας την Ανώτατη Παιδεία εξ ολοκλήρου στην αγορά και τις επιταγές των επιχειρήσεων.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 20 ΙΟΥΛΗ 2011



          Εργαζόμενοι - εργαζόμενες. Άνεργοι. Μετανάστες. Νέοι και νέες των λαϊκών οικογενειών. Αυτοαπασχολούμενες και αυτοαπασχολούμενοι.

          Χαιρετίζουμε με περηφάνια και εκφράζουμε την ολόπλευρη υποστήριξη, την αλληλεγγύη μας στον απεργιακό αγώνα στους εργαζόμενους στα τρόφιμα και τα ποτά. Με μπροστάρη την ομοσπονδία τους νέκρωσαν σήμερα όλα τα μεγάλα εργοστάσια, κόντρα στην εγοδωτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς. Δεν υποτάσσονται στις αξιώσεις των μονοπωλίων για μείωση των μισθών και σίγουρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. ΜΑΧΟΝΤΑΙ! !ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ! ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ!!!
          Χαιρετίζουμε τον αγώνα των αυτοαπασχολουμένων στα taxi που αντιστρατεύονται στα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ για να ανοίξουν το δρόμο στην εισβολή του μεγάλου κεφαλαίου στο χώρο των taxi

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με εκπρόσωπο του Τούρκικου Κομμουνιστικού Κόμματος



Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Κεμάλ Οκουγιάν συναντήθηκε με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την καπιταλιστική κρίση στην Ελλάδα, τη συνολική επίθεση του κεφαλαίου κατά του ελληνικού λαού και την παρέμβαση του ΚΚΕ στις εξελίξεις.
Ο σ. Οκουγιάν ενημέρωσε την Αλέκα Παπαρήγα για τις θέσεις του ΤΚΚ για την καπιταλιστική κρίση, για τις σύνθετες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, όπως και για τα καθήκοντα των Τούρκων κομμουνιστών.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τη σύνοδο κορυφής


Για τη Σύνοδο Κορυφής

          «Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής μπορεί να μην καταλήξει πουθενά και να παραπέμψουν την απόφαση για τον Σεπτέμβρη. Μπορεί και κάπου να καταλήξει. Πάντως, να ξέρετε, αν καταλήξει κάπου σήμερα, προπαγανδιστικά θα το επενδύσουν με το ότι είναι μια «καλή λύση», είναι προτιμότερη αυτή ή χειρότερη, θα τη «ντύσουν» όπως συνήθως, «νικήσαμε» μπορεί να πουν, τα καταφέραμε κ.λπ. Αν δεν παρθεί σήμερα απόφαση και πάει το Σεπτέμβρη, πάλι θα βρουν κάτι να πουν.
Ποια είναι η δική μας πρόβλεψη. Όποια λύση κι αν δώσουν σήμερα, να ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι θα είναι αστροπελέκι, κυριολεκτικά, για τον ελληνικό λαό, θα είναι πολύ βαρύ το τίμημα, και οι συνέπειες θα είναι μακρόχρονες. Όποια λύση κι αν δώσουν, εμείς το λέμε καθαρά.

Για εξαπάτηση των ταξιτζήδων μιλάει ο Τσίπρας


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί Αττικής κατήγγειλε την στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της απελευθέρωσης των αδειών ταξί.


«Η κυβέρνηση εξαπάτησε μια επαγγελματική κατηγορία που αριθμεί πάνω από 55.000 επαγγελματίες, τους υποσχέθηκε πράγματα τα οποία δεν τηρεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει ενιαία γραμμή ή «το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Iνδία: H απεργία στο εργοστάσιο Maruti Suzuki – προοίμιο μεγάλων ταξικών αγώνων


Ανταπόκριση από τον Anand Kumar, Μπανγκαλόρ, Νέα Σοσιαλιστική Εναλλακτική (CWI στην Ινδία)
Μετάφραση- επιμέλεια: Μαρία Καπαράκη


13 μέρες κράτησε η απεργία των πάνω από 2.000 εργατών στο εργοστάσιο της Maruti Suzuki στην Ινδία, στην περιοχή Μανέσαρ της πόλης Γκουργκαόν, κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, Δελχί. Η απεργία αυτή, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, Ιούνη, αποτελεί ένδειξη της μαχητικότητας των εργαζομένων στην περιοχή.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της νίκης του αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο νημάτων Γκοραχπούρ στην περιοχή Ούταρ Πραντές και της μερικής νίκης του αγώνα των πιλότων στην αεροπορική εταιρία Air India λίγο καιρό πριν.

Oι εργάτες αντιμέτωποι με την διοίκηση, την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ-Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν





 Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε από την κατεχόμενη Αμμόχωστο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν , ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι μετά την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση, η οικονομία των Ελληνοκυπρίων, "βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού".
Είπε, επίσης, ότι δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν κατέρρεε πλήρως η οικονομία της ελληνοκυπριακής διοίκησης, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, "όπως ακριβώς συνέβη", σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, "και στην Ελλάδα".

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.Κοιτάμε μπροστά, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες



Tο μήνυμα της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στην Yγεία, έδωσαν τα χτεσινά συλλαλητήρια σε 36 πόλεις της χώρας
Η συγκέντρωση στην Αθήνα
Μετά από μία πολύμορφη δραστηριότητα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στους τόπους δουλειάς, στα νοσοκομεία, στις συνοικίες και τα χωριά, χιλιάδες λαού πλημμύρισαν χτες βράδυ την Ομόνοια στην Αθήνα, το Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και τις πλατείες πολλών πόλεων στην Ελλάδα.
Συγκεντρώθηκαν για να απαντήσουν στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης, η οποία διά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ανακοινώνει σήμερα το τελικό σχέδιο για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων. Συγκεντρώθηκαν όμως και για να απαιτήσουν δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία και την Πρόνοια. Να διεκδικήσουν να μην καταργηθεί κανένα νοσοκομείο, κανένα πολυιατρείο του ΙΚΑ, κανένα κρεβάτι στα δημόσια νοσοκομεία. Να μπει τέλος στην πληρωμή για φάρμακα, για θεραπείες και εξετάσεις.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα σενάρια για το χρέος.


Ελπίδα και προοπτική για το λαό αποτελεί μόνο η πάλη μαζί με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία που θα καταργήσει το χρέος, αποδεσμεύοντας την Ελλάδα από τη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου και θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, για να καρπώνεται ο λαός τον πλούτο που παράγει.

Ιταλία: Στη φυλακή βουλευτής του Μπερλουσκόνι για σκάνδαλο πορνείας.


Σε νέο πονοκέφαλο για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξελίσσεται το σκάνδαλο πορνείας στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ένας από τους βουλευτές του κόμματος του αφού σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την σύλληψή του εν λόγω βουλευτή Αλφόνσο Πάπα, παρά τις περί αντιθέτου προτροπές του Καβαλιέρε.
Στη μυστική ψηφοφορία, με την οποία δόθηκε η άδεια να συλληφθεί ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος "Κόμμα της Ελευθερίας", ψήφισε "υπέρ" η Λέγκα του Βορρά, με τελικό αποτέλεσμα 319 ψήφους υπέρ της σύλληψης του Αλφόνσο Πάπα.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ-Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ξαφνικά οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και έντυπα που μέχρι τώρα έβριζαν, λοιδορούσαν και ταπείνωναν την Ελλάδα είδαν το φως το αληθινό: το πρόβλημα δεν είναι απλώς ή κυρίως η άθλια δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, καθώς διακυβεύεται πλέον η ίδια η τύχη του ευρώ ως κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Στη Γερμανία μαίνεται πλέον η εσωτερική διαπάλη ως προς το δέον γενέσθαι σε σχέση με την κρίση χρέους και το ευρώ.
"Ο Σόιμπλε προειδοποιεί για κατάρρευση του ευρώ", ήταν π.χ. προχθές ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της συντηρητικής εφημερίδας "Ντι Βελτ" με αφορμή σχετικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα "Βέστντοϊτσε Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ".
Στην ηγεμονική χώρα της ΕΕ, όπου είναι φανερό πως επικρατούν οι εθνικιστικοί κύκλοι στο πολιτικό της σύστημα, ξεσηκώθηκε η παλιά γενιά των πολιτικών - αυτοί που είχαν ζήσει τον όλεθρο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και τις συνέπειές του και πίστευαν πραγματικά στην ευρωπαϊκή ενοποίηση ως πολιτικό σχέδιο που φυσικά εναρμονιζόταν άριστα με τα συμφέροντα της Γερμανίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την Ισραηλινή επιδρομή & κατάληψη του πλοίου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.



Οι εξελίξεις, με την ισραηλινή επιδρομή και κατάληψη του πλοίου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, φανερώνουν και πάλι τον επικίνδυνο ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή, ο οποίος ενισχύεται κι από την αναπτυσσόμενη στρατιωτική συνεργασία με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κι ανταγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.
Επιβεβαιώνεται η επικαιρότητα της  πρωτοβουλίας του ΚΚΕ για την ανάγκη έντασης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, την καταδίκη της ισραηλινής βαρβαρότητας και τη συγκρότηση ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.