Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

· Κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων νοσοκομείων, σχολείων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Κόβουν παροχές, μεταθέτουν το κόστος στις πλάτες του λαού τον οδηγούν όλο και πιο πολύ στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.

· Ξεπουλούν-ιδιωτικοποιούν τις ΔΕΚΟ αυξάνουν το κόστος των υπηρεσιών, καταργούν διευκολύνσεις προς το λαό.

· Πλάι πλάι με νέο μισθολόγιο, με νέα επιδρομή στο εισόδημα των δημοσιών υπαλλήλων, με νέα ληστεία σε δώρα και μερίσματα στους συνταξιούχους, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την σύμφωνη γνώμη της ΝΔ ,του ΛΑΟΣ και της νεότευκτης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, εκτελούν με το πιο δουλικό τρόπο τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Για το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες του λαού, για την διαμόρφωση ενός κράτους που θα λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος του κεφαλαίου.

Καταγγελία πολιτικών φορέων για τα γεγονότα στην Ευελπίδων 6/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε την αναίτια και φασιστική επίθεση των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ενώ είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο των δικαστηρίων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων της χθεσινής πορείας η αστυνομία επέλεξε να επιτεθεί, χωρίς καμιά πρόφαση, χτυπώντας κατά βούληση με χαρακτηριστική μανία. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί από πλευράς των συγκεντρωμένων, κάποιοι από αυτούς πολύ σοβαρά.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με πρωτοφανή βαναυσότητα, χτυπήθηκε ο Γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού, Νάσος Ηλιόπουλος καθώς και άλλοι αλληλέγγυοι-ες.
Η σημερινή στάση των δυνάμεων καταστολής συνιστά άμεση συνέχεια της χθεσινής βαρβαρότητας, και αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές του επιλογές, αδιαφορώντας για την σωματική ακεραιότητα.
Αν η κυβέρνηση θεωρεί οτι με αυτές τις μεθόδους, της βίας που θυμίζει παρακράτος, θα τρομάξει τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και την Αριστερά τότε είναι γελασμένη. Το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά φαίνεται να μην έχει διδαχτεί τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Αντίθετα επιδεικνύει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην πιο βάναυση επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων και της κοινωνικής νομιμοποίησης.
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Νεολαία Συνασπισμού, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, ΑΡΑΝ, ΚΚΕ(μ-λ), ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός, ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΑΚΟΑ, αλληλέγγυοι-ες

Ούτε τριακόσιες λέξεις!

Επισκέφτηκα τον σημερινό Ριζοσπάστη για να διαβάσω πως περιγράφει τις χθεσινές κινητοποιήσεις της νεολαίας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε όλη σχεδόν την χώρα, με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες που αντιμετώπισαν σε πολλές περιπτώσεις την σκληρή αστυνομική βία. Έκλεισε το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και παρέλυσαν κυριολεκτικά οι δύο πόλεις, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να αποτραπούν οι διαδηλώσεις. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, αριστερές ηλεκτρονικές σελίδες και μπλογκς σε όλο τον κόσμο φιλοξενούν ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις. Στην πρώτη σελίδα, της καθημερινής εφημερίδας του ΚΚΕ, ούτε λέξη! Δεν παραξενεύτηκα, τολμώ να πω πως το περίμενα. Διάβασα κάτι άλλο όμως. Ειρωνική σύμπτωση, παραβίαση του κανόνα πως πρέπει να αποφεύγετε οτιδήποτε που δημιουργεί συνειρμούς η μια περίεργη, ανάποδη, ψυχολογικού τύπου αντίδραση των συντακτών του πρωτοσέλιδου. Διαλέξτε ότι θέλετε. Φιλοξενούν ανυπόγραφο σχόλιο με τίτλο ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ. Η αρχισυνταξία καταγγέλλει τα αστικά ΜΜΕ πως έκρυψαν την αναγγελία του συλλαλητηρίου για την επίσκεψη του Στρος-Καν (των συλλαλητηρίων στην πραγματικότητα γιατί προγραμματίζονταν ακόμη ένα, αλλά ο συντάκτης του σχολίου δεν θέλει να γνωρίζει εκτός των άλλων και τον …πληθυντικό).

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τους τραυματισμούς μελών της νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μετά από την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Γεννηματά»

Από χθες το μεσημέρι έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας βάναυσης ωμής και απρόκλητης επίθεσης της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως απέναντι σε νέους διαδηλωτές που βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας διαδηλώνοντας, τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Χθες το βράδυ, υπήρξε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία περιστατικό. Μια διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τα γραφεία της Νεολαίας του Συνασπισμού στην οδό Θεμιστοκλέους, απειλώντας, βρίζοντας, προπηλακίζοντας, απειλώντας κυρίως τους παρευρισκόμενους ότι θα υπάρξει και δεύτερος νεκρός.
Και σήμερα το μεσημέρι στην οδό Ευελπίδων, όπου και μετεφέρθησαν πάνω από 40 συλληφθέντες στις χθεσινές φοιτητικές κινητοποιήσεις για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και όπου παρευρέθησαν εκατοντάδες νέοι συμφοιτητές τους, υπήρξε μια απρόκλητη, βάναυση επίθεση η οποία τραυμάτισε πολύ σοβαρά το γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και άλλο ένα μέλος της νεολαίας, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα προς τον Πρωθυπουργό για τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας

Στα πλαίσια της στρατηγικής του κεφαλαίου που έχει διαμορφωθεί και έχει εξειδικευθεί με μια σειρά αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν συνυπογράψει όλες οι κυβερνήσεις της του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (Λευκή Βίβλος, στρατηγική της Λισσαβόνας κ.ά.), προβλέπεται η κατάργηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μείωση εργοδοτικών εισφορών κ.ά., με στόχο να στηριχθεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία  του μεγάλου  κεφαλαίου.
Με πρόσχημα την κρίση, το χρέος και τα ελλείμματα η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τσακίσει όλα τα βασικά εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με βάση τις αξιώσεις του ΣΕΒ γενικότερα των μεγάλων επιχειρηματιών.

Ο Αλέξης ζει, η ΕΛ.ΑΣ. ψεκάζει


Χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στο δρόμο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στο δρόμο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Θύμιζε Δεκέμβρη 2008...Στην κατάχρηση των χημικών και των χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στις πέτρες, στα μάρμαρα και στη διάσπαρτη κίτρινη σκόνη του πιπεριού που, μαζί με τα υπολείμματα των καμένων σκουπιδιών, έμειναν πίσω στους άδειους δρόμους της Αθήνας... Μα, πάνω απ' όλα στην οργή που ξεχείλιζε: κι αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο για τη δολοφονία του Αλέξη.

Οσοι αναρωτιούνταν, πέρσι τέτοια μέρα, «πού πήγε η γενιά των εξοργισμένων νεαρών;», χθες πήραν την απάντησή τους. Τα παιδιά -εντός και εκτός εισαγωγικών- ξαναβγήκαν στους δρόμους.
Συμμετέχοντας σε μια πορεία που είχε συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και κομμάτια από μάρμαρο από τη μία, κρότου-λάμψης και χημικά από την άλλη, πριν καν ξεκινήσει. Πράγμα το οποίο έγινε με το «έτσι θέλω» της ΕΛ.ΑΣ., την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου και την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ στο κυρίως σώμα της πορείας, λίγο αργότερα, πιθανότατα ως απάντηση.

ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Τρομο- κρατική Επίθεση στα γραφεία της Νεολαίας Συνασπισμού

Χθες το βράδυ μετά το μαζικό συλλαλητήριο για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα γραφεία της οργάνωσής μας στην οδό Θεμιστοκλέους 52 δέχτηκαν επίθεση διαδοχικά από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο, εγκλωβίζοντας μέσα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ. Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη, στις 11μμ με χυδαίο αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό υβρεολόγιο απευθύνθηκαν στα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο των γραφείων, λέγοντάς  τους ότι θα βρεθούν στη θέση του δολοφονημένου Αλέξανδρου, φώναζαν ότι «θα έχουμε και άλλον 15 χρόνο νεκρό”, κλώτσαγαν την πόρτα και χτυπούσαν τα κουδούνια ουρλιάζοντας ότι θα “ανέβουν πάνω και θα κάνουν τη γιάφκα(!) λίμπα”, κραύγαζαν “Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης” και εθνικιστικούς ύμνους.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Ντ. Στρος Καν – Γ. Παπανδρέου

Ο Στρος Καν, ένα από τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού, μεταχειρίστηκε το λαό στην ομιλία του ως ανεγκέφαλο, ενώ μαζί με τον ομογάλακτό του Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσαν τα ακόμα χειρότερα που έρχονται. Από την άλλη ο Γ. Παπανδρέου δικαίως δέχτηκε τα συγχαρητήρια των ΔΝΤ - ΕΕ, αφού μαζί τους η κυβέρνηση τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα, σε πρώτη γραμμή τις συλλογικές συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις, το εισόδημα και τα στοιχειώδη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τέρμα πια στο φόβο και στις αυταπάτες. Ξεσηκωμός τώρα ενάντια στην πλουτοκρατία και τους υπηρέτες της.

Το πιόνι του ΠΑΣΟΚ,ο αμόρφωτος χουλιγκάνος ,που ακούει στο όνομα Πρετεντέρης εξισώνει Παπαρήγα με Λεπέν και Λαφαζάνη με τους Γερμανούς Νεοναζί !

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΑΚΟ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=136&artID=4607884
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΕΞΗΓΗΣΕ: «Λένε ότι υπήρξε πολύ κράτος, πολλές δηµόσιες υπηρεσίες. Το χρέος όµως οφείλεται στις συσσωρευµένες αποδόσεις που καταβλήθηκαν στις παγκόσµιες χρηµατιστικές αγορές, από τις οποίες µας υποχρεώνουν εδώ και σαράντα χρόνια να δανειζόµαστε. Είναι η πειρατεία της σύγχρονης εποχής». 
ΥΠΕΔΕΙΞΕ ως υπευθύνους: «Την παγκόσµια υπερ-τάξη, τις οµόαιµες και διαπλεκόµενες ελίτ». 
ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ: «Τον οδοστρωτήρα του χρήµατος, τους οίκους αξιολόγησης και τις τράπεζες που διευθύνουν τη χώρα µας». ΖΗΤΗΣΕ: «Την οργανωµένη και συντονισµένη έξοδο από το ευρώ για να ξαναδώσουµε οξυγόνο στην οικονοµία µας»! 
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ όλα αυτά; Ούτε η Παπαρήγα ούτε ο Τσίπρας ούτε καν ο Λαφαζάνης – ο οποίος ήδη έχει ζητήσει να επιστρέψουµε στη δραχµή! 
ΤΑ ΕΙΠΕ η Μαρίν Λεπέν, κόρη και διάδοχος του Ζαν-Μαρί Λεπέν, νέα ηγερία της γαλλικής Ακροδεξιάς, σε οµιλία της στις 14 Νοεµβρίου. Μικρή (πολιτισµική) διαφορά µε τους δικούς µας: 

η οµιλία έγινε σε... ντισκοτέκ! 


ΔΙΚΑΙΩΣ ο Βόλφγκανγκ Σόιµπλε ανησυχεί όταν επισηµαίνει τον κίνδυνο να δηµιουργηθεί ένα πολιτικό ρεύµα, ακόµη κι ένα κόµµα εναντίον του ευρώ. Η σχετική ρητορική δεν περιορίζεται στους γάλλους ακροδεξιούς και τους έλληνες ακροαριστερούς. Τη συµµερίζεται και το γερµανικό νεοναζιστικό κόµµα! 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά, θα µου πείτε, που η Ακρα ∆εξιά και η Ακρα Αριστερά βλέπουν τον κόσµο µε τα ίδια µάτια, καταλαβαίνουν τα ίδια πράγµατα και οδηγούνται στα ίδια συµπεράσµατα. Είναι µια εκλεκτική συγγένεια που διέτρεξε όλο τον 20ό αιώνα. Και επανεµφανίζεται τώρα σε εντονότερο βαθµό µε αφορµή την κρίση. 
Ο ΣΤΟΧΟΣ τους είναι κοινός: η Ευρώπη και ό,τι αυτή συµβολίζει. Το ευρώ, ναι. Αλλά και η δηµοκρατία, το κράτος δικαίου, η υπερεθνική συνεννόηση, η ανοχή, τα ανθρώπινα δικαιώµατα, η κοινωνική οικονοµία της αγοράς... Η Ευρώπη που βγήκε νικήτρια στις αναµετρήσεις της µε τους δύο µεγάλους ολοκληρωτισµούς του προηγούµενου αιώνα, τον φασιστικό - ναζιστικό και τον σοβιετικό - κοµµουνιστικό. 

Συλλαλητήριο σήμερα στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα

Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα και ο Ολι Ρεν, που έρχεται την Πέμπτη
Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αθήνας καλούνται σήμερα να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα, για να στείλουν το μήνυμα ότι δε συναινούν με τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της
Να διαδηλώσουν σήμερα Τρίτη κατά της επίσκεψης του Στρος Καν και της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας καλούν τον εργαζόμενο λαό, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες οι γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.
Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, που θα γίνει στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, θα ακουστεί δυνατά η φωνή του εργαζόμενου λαού ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν, που φτάνει σήμερα στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη, ο σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας, είναι ανεπιθύμητος για το λαό.
Το πρόγραμμα του εκπροσώπου του ΔΝΤ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΝΔ και τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους», τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ προγραμματίζεται και ομιλία του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η Κυβέρνηση των Τραπεζών - Μετρητά «τέλος» για αγορές πάνω των 1.500 ευρώ! Υποχρεωτικά μέσω τραπεζών οι συναλλαγές


Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 απαγορεύεται σε όλους τους Έλληνες να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή με μετρητά εφόσον η αξία της υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων το πλαίσιο γίνεται ακόμη πιο αυστηρό. Όλες οι πράξεις άνω των 3.000 ευρώ όχι μόνο θα εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών αλλά θα διαβιβάζονται αυτόματα στο υπουργείο Οικονομικών.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει ο τελευταίος φορολογικός νόμος.

Επιπλέον κάθε επιχείρηση ή επαγγελματίας θα υποχρεούται να πραγματοποιεί όλες τις συναλλαγές μέσω τραπεζικού λογαριασμού που θα διατηρεί σε συγκεκριμένη τράπεζα.

Η ΓΣΕΕ είναι εχθρός των συμφερόντων της εργατικής τάξης.Όλοι στο συλλαλητήριο σήμερα στις 5μ.μ. στο Σύνταγμα

Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ για μια άλλη φορά επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι μέρος του προβλήματος για την εργατική τάξη. Είναι εχθρός των συμφερόντων της εργατικής τάξης.
          Οι όποιες κινήσεις είναι επιμέρους τακτικές του ενιαίου μπλοκ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Α. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Η γραμμή του κοινωνικού εταιρισμού, των κοινωνικών διαλόγων, της «αγωνιστικής στήριξης» των αποφάσεων της Ε.Ε. δεν αλλάζει. Για παράδειγμα η ηγεσία της ΓΣΕΕ ουσιαστικά αποδέχεται την μείωση μισθών και μεροκάματων όταν δέχεται το τρομοκρατικό επιχείρημα της εργοδοσίας ότι οι μισθοί και οι θέσεις εργασίας ευθύνονται για το κλείσιμο των επιχειρήσεων, κλπ. Γι΄ αυτό και ζητά να υπάρχουν κριτήρια που θα πιστοποιούν ότι μια επιχείρηση κινδυνεύει.    

Απαντούν με απεργία στην κυριακάτικη εργασία

Εικοσιτετράωρη απεργία, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Χαρακτηρίζει παράνομη και καταχρηστική την απόφαση του νομάρχη Αθηνών, με την οποία επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο, την ερχόμενη Κυριακή.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ «ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ»

Για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Δύο χρόνια χωρίς τον Αλέξη, μας θυμίζουν τα όσα χρωστάμε στη γενιά των συνομηλίκων του.
Μέχρι τώρα, ελάχιστα έχουν γίνει για να προλάβουμε τα επόμενα "μεμονωμένα περιστατικά" κρατικής βίας, με συστηματική εκπαίδευση των αστυνομικών στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην αποφυγή της βίας, αλλά και με σπάσιμο του φαύλου κύκλου της ατιμωρησίας τους, ώστε  η πρόσφατη δικαστική καταδίκη να μη μείνει απλή εξαίρεση.
Σε καιρούς κρίσης και κοινωνικής έντασης, τέτοιες προτεραιότητες γίνονται ακόμη πιο επιτακτικές».
Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων