Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Επεισόδια στην Κερατέα


Από την zougla.gr

Εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν αυτή την ώρα στο μπλόκο της Κερατέας, όπου η κατάσταση προς το παρόν είναι υπό έλεγχο.

Προηγουμένως, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, από τα οποία τραυματίστηκαν δύο άτομα, ένας 65χρονος και ένας νεαρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας τραυματισμός οφείλεται σε ευθεία βολή δακρυγονοβόλου και οι δύο τραυματίες έλαβαν περίθαλψη από τους κατοίκους της περιοχής.

Μερικοί δεκάδες ηρωικοί πολίτες παραμένουν στο Σύνταγμα και σώζουν την τιμή του "λαϊκού κινήματος"

Στις 5:30 το απόγευμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν επίθεση με δακρυγόνα στις λίγες δεκάδες πολιτών που έχουν παραμείνει έξω από την βουλή.Έγινε μια προσαγωγή.Η αστυνομία και το κράτος θέλουν να επιδείξουν πυγμή στην μικρή ηρωική ομάδα διαδηλωτών που τήρησαν την υπόσχεση τους να παραμείνουν στο Σύνταγμα.


Red Star

Χάνεται η μάχη στο Σύνταγμα.Δυστυχώς οι Έλληνες δεν είναι Αιγύπτιοι ή Τυνήσιοι.Παραμένουν λίγες εκατοντάδες πολιτών απέναντι από την βουλή.


Τελικά ο μικρός όγκος των διαδηλωτών (1.000-2.000) που παραμένει στο Σύνταγμα, δεν δημιουργεί τις συνθήκες για να περικυκλωθεί η βουλή.Η νεολαία προτίμησε να σκύψει το κεφάλι και να γυρίσει στους καναπέδες της.Φαίνεται πως οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στο ελάχιστο στην επαναστατικότητα των Αιγυπτίων ή των Τυνήσιων.
Οι μεγάλες διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ ,της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, θα εξαφανιστούν αύριο από καθεστωτικά ΜΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΞΑΝΑ ! Μάχες στα Προπύλαια ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές.

Εκατοντάδες κόσμου παραμένει στο Σύνταγμα και στους γύρω χώρους. Να κατέβουμε όλοι πάλι στο Σύνταγμα.Η πράσινη χούντα του ΠΑΣΟΚ και των ακροδεξιών υποστηρικτών της πρέπει να πέσει.

Στα Προπύλαια κατά διαστήματα διαδηλωτές πετούν πέτρες σε δυνάμεις των ΜΑΤ που απαντούν με χημικά.



Red Star

Τεράστιες οι πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ .Συμπλοκές διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τεράστια πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης απεργίας.Οι ομάδες περιφρούρησης ήταν αποτελεσματικές και δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο.Όπως ήταν αναμενόμενο η πλειοψηφία των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Σύνταγμα.Μικρή μερίδα όμως μερικών δεκάδων πολιτών παρέμειναν στην περιοχή.Την πορεία του ΠΑΜΕ ακολούθησε μια εξίσου μεγάλη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της ΓΣΕΕ και αντιεξουσιαστών.Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ομάδες διαδηλωτών που απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ.Από τις συγκρούσεις έχουν καεί 2 μοτοσυκλέτες της αστυνομίες ενώ υπάρχουν μικροτραυματισμοί.

Ανακοίνωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων για την απεργία την Τετάρτη 23 Φλεβάρη


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,


Ο κόσμος της δουλειάς βρίσκεται αντιμέτωπος με την αντιδραστικότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Αν δεν τους σταματήσουμε η επίθεση της κυβέρνησης και των 
κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν θα έχει τέλος. Είναι απόλυτη ταξική επιλογή αλλά και μονόδρομος για τη διέξοδο του κεφαλαίου από την κρίση. Για τα κέρδη, το ευρώ και τους τοκογλύφους θυσιάζουν εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη, εντείνουν τους ρυθμούς εκμετάλλευσης.

Tο βρώμικο 2009 - Ένα επίκαιρο άρθρο από την Κουκίδα και το www.topontiki.gr


Γράφει η Κουκίδα



Σε λίγο καιρό θα μιλούμε για το βρώμικο 2009, όπως τόσα χρόνια γινόταν λόγος  για το «βρώμικο 1989». Το 2009 θα καταγραφεί ως η χρονιά που η τότε αντιπολίτευση του ΓΑΠ ( ο ίδιος προσωπικά) αποφάσισε παρασκηνιακά να δώσει την χώρα στο ΔΝΤ άνευ σχεδίου. Και όταν ανέλαβε την εξουσία, όπερ και εγένετο. Το ότι ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε συνομιλίες με τον Στρος Καν από τότε, δεν είναι καινούργιο φρούτο. Μάλιστα το Ποντίκι είχε αποκαλύψει ότι οι συζητήσεις ξεκίνησαν από τον Ιούνιο του 2009 και όχι τον Δεκέμβριο όπως (ξανα)διέρρευσε τώρα. Αν θυμάστε, μεσολάβησε και η εκπομπή- έρευνα του Παύλου Τσίμα, όπου οι «παίκτες» επιβεβαίωναν τις διαβουλεύσεις Στρος-Καν - Παπανδρέου.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ - ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ


ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ


ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΥ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


Να ανατρέψουμε την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή

Μετά τα όσα συνέβησαν στους χώρους της υγείας, των συγκοινωνιών και των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, πρέπει να διαλύθηκαν ακόμα και οι τελευταίες αυταπάτες σε σχέση με τους πραγματικούς εχθρούς και τους ψεύτικους φίλους που αντιμετωπίζει ο λαός.

Η κυβέρνηση ανδρείκελων, υποτακτικών και υπηρετών του μεγάλου κεφαλαίου που φορτώθηκε στο σβέρκο του ελληνικού λαού με τόσα ψέματα, «υποχρεούται» να προχωρήσει μέχρι «τέλους» τις επικίνδυνες αποστολές που έχει αναλάβει:

Να εξυπηρετήσει αντί οποιουδήποτε τιμήματος τους ιμπεριαλιστές και πρώτα και κύρια τους Αμερικάνους, στα σχέδιά τους τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στη γύρω -πυρακτωμένη και σε αναβρασμό- περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.

Να υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τις επιλογές της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης που οδήγησαν στο αλυσόδεμα των εργαζομένων και του λαού με τα δεσμά του ΔΝΤ και της ΕΕ, αδιαφορώντας αν μ’ αυτήν την πολιτική της οδηγεί τη χώρα στην ερήμωση και το λαό στην εξαθλίωση.

ΠΑΜΕ: Για τα τελευταία γεγονότα στο ποδόσφαιρο




Την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση όχι απλά δε λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού άλλα δημιουργεί συνεχώς εμπόδια με την αναστολή πρωταθλημάτων, που τα λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό για την φυσική αγωγή συνεχώς μειώνονται, που δεκάδες αθλητικά κέντρα κλείνουν ή υπολειτουργούν και τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις χτυπούν την ανάγκη για σωματική άσκηση, παρακολουθούμε ένα ρεσιτάλ σαπίλας πάνω στο κουφάρι του ποδοσφαίρου.


Η ένταση στα επεισόδια το τελευταίο διάστημα από οργανωμένους στρατούς κάθε χρώματος με αποκορύφωμα το προχθεσινό ντέρμπι αναδύει τη δυσοσμία και δείχνει το τέλμα που έχει φτάσει το λαοφιλές άθλημα στη χώρα μας. Η αγάπη χιλιάδων φιλάθλων και ιδιαίτερα νεολαίας για το ποδόσφαιρο, την ομάδα τους και γενικά τον αθλητισμό, χρησιμοποιείται και αποτελεί στοιχείο εκμετάλλευσης και χειραγώγησης από ιδιοκτήτες ομάδων, ΜΜΕ, παράγοντες, χορηγούς κοκ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε- Οι μεθοδεύσεις ένταξης της Κύπρου στο νατοϊκό συνεταιρισμό στρέφονται κατά του κυπριακού λαού, κατά των λαών



Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό και κυπριακό λαό τη στάση των κυπριακών κομμάτων, που τάσσονται υπέρ της ένταξης της Κύπρου στο νατοϊκό κατασκεύασμα του λεγόμενου «Συνεταιρισμού για την ειρήνη».
Είναι άξιας θαυμασμού η υποκρισία να επικαλούνται ορισμένοι στην Κύπρο ως επιχείρημα για την ένταξη στο «Συνεταιρισμό» την διασφάλιση της ειρήνης, του διεθνούς δικαίου και της επίλυσης του Κυπριακού. Επί της ουσίας εδώ ισχύει πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν θα έπρεπε να μιλάνε για σχοινί».
Το τι σημαίνει για τους ιμπεριαλιστές η «ειρήνη» το βλέπουμε καθημερινά στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Το τι σημαίνει γι' αυτούς διεθνές δίκαιο το είδαμε πρόσφατα στο Κόσοβο και καθημερινά κι επί δεκαετίες στην Παλαιστίνη.

ΑΣΚΕ , ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011



Το ΑΣΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του να λάβουν μέρος στην απεργία και τις κινητοποιήσεις της 23/2/2011 με τα σωματεία τους ή στην προσυγκέντρωση στα γραφεία του

Κάλεσμα της ΚΟΕ για την Απεργία της 23 Φεβρουαρίου-Πάμε στο Σύνταγμα, μένουμε στο Σύνταγμα


2011_02_15_afisa_koe_min

Η απεργία στις 23/2 ξεπερνά τα όρια και τη σημασία μιας ακόμα γενικής απεργίας.
Μόλις πριν δέκα μέρες η τρόικα ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα βγει στο σφυρί για 50 δις ώστε να ξεχρεώσει τις χρηματαγορές. Ακολούθησε η κακοπαιγμένη παράσταση της κυβέρνησης. Αφού ο κ. Παπανδρέου υπέγραψε φαρδιά πλατιά την πλήρη παράδοση της χώρας με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, κάνει τώρα ότι δυσφορεί για το βάναυσο τρόπο των δανειστών. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι υπόλογη για την οικονομική εξόντωση της κοινωνίας, για την βαρβαρότητα στην οποία καταδικάζει τον λαό και ειδικά τη νέα γενιά, για την μετατροπή της χώρας σε απόλυτη μπανανία των αγορών, του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζών. Ας έχει το στοιχειώδες θάρρος να υπερασπίσει την υπογραφή που έβαλε στο μνημόνιο.
Εδώ και μήνες υπάρχουν αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας βρίσκονται σε κινητοποίηση.

SOS για άμεση ανέλκυση του «Sea Diamond» από την Καλντέρα


Με οικολογική καταστροφή απειλείται η Καλντέρα της Σαντορίνης από το ναυάγιο του πλοίου «Sea Diamond».Για το λόγο αυτό, με βάση τα συνολικά πορίσματα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, «θεωρείται ήδη αναγκαιότητα ότι το ναυάγιο του "Sea Diamond" θα πρέπει να ανελκυθεί και/ ή απομακρυνθεί από την περιοχή της Καλντέρας ή να λάβει χώρα (με οποιονδήποτε τρόπο) η εξουδετέρωσή του.