Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση-Κάλεσμα Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τη στάση εργασίας την Τετάρτη 22/12, 12-3μμ και το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 1μμ

Μετά το κοινωνικό πολιτικό εργασιακό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της ψήφισης με κατεπείγουσες διαδικασίες του πολυνόμου, που ισοπεδώνει τους μισθούς, τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, η κυβέρνηση έρχεται με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011 να προσθέσει νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα και  να δρομολογήσει την αρχή του τέλους για το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια παιδεία, υγεία και κοινωνική πρόνοια.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ!

Άρθρο από την www.iskra.gr

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ FUND ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΕΚΔΟΣΗ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ!
   Εντυπωσιάζουν οι προβλέψεις της Pimco (θυγατρική της Allianz), σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας αλλά και σχετικά με την έκδοσηευρωομολόγων. Οι προβλέψεις της Pimco, έχουν μια ιδιαίτερη αξία καθώς διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους $ 1 τρις(!),αποτελώντας το μεγαλύτερο επενδυτικό fund ομολόγων στον κόσμο. Το κεφάλαια αυτά αντιστοιχούν στο τετραπλάσιο του ΑΕΠ της Ελλάδος για το 2009!
Οι προβλέψεις τις οποίες θα παραθέσουμε, ευθύς αμέσως, εκφράστηκαν μέσω συνέντευξης στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, του διαχειριστή του χαρτοφυλακίου της Pimco Europe, Άντριου Μπόσομγουερθ.


K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και την ομιλία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ


 Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού είναι παράταιρες και οι θέσεις του παραπλανητικές.


Όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, όπως και η δική του, οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο για να προστατεύσουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Την ίδια στιγμή η κρίση βαθαίνει και οι ανταγωνισμοί τους οξύνονται.
Μονόδρομος για να προστατευθεί ο λαός από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για τη δική του ευημερία είναι η συμμαχία και η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, για λαϊκή εξουσία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ- Η Ε.Ε αντιδρά και καθυστερημένα και λανθασμένα

Παρά την επείγουσα ανάγκη πολιτικής αντίδρασης απέναντι στις «αγορές», η Σύνοδος Κορυφής παρέπεμψε στο 2013 τη λειτουργία όχι ενός μηχανισμού στήριξης, αλλά σκληρής επιτήρησης των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αντί για άμεση υιοθέτηση του ευρωομολόγου και αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για δανεισμό με χαμηλά επιτόκια, η κα Μέρκελ επέβαλε δια της ισχύος την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας για αυστηρότερη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και για έλεγχο όχι μόνο χρεών και ελλειμμάτων, αλλά και των προϋπολογισμών και της ανταγωνιστικότητας των κρατών-μελών, παρακάμπτοντας μάλιστα και τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Κινεζική ανησυχία για την κορεατική κρίση-H Kίνα θεωρεί ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι επικίνδυνη


Μια σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο θα συνιστούσε «εθνική τραγωδία», που θα έθετε σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., Γουάνγκ Μιν, μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου που δεν κατέληξε σε συμφωνία για την εκτόνωση της έντασης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», ο Γουάνγκ Μιν προειδοποίησε ότι «η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι επικίνδυνη» και υπερασπίσθηκε τη θέση του Πεκίνου απέναντι στην κρίση.

Έτοιμη η Βόρεια Κορέα να υπερασπιστεί τα σύνορα της ! Νότια Κορέα. Η στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα.

Προκαλεί ο στρατός της Νότιας Κορέας με την πολιτική και στρατιωτική συμπαράσταση των Η.Π.Α
Η Νότια Κορέα σκοπεύει να ξεκινήσει σήμερα (Δευτέρα) το πρωί την προγραμματισμένη στρατιωτική της άσκηση με πραγματικά πυρά από το νησί Γιονγκπιόνγκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματικούς του στρατού.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσαν αμέσως τις πληροφορίες του πρακτορείου Yonhap και του τηλεοπτικού δικτύου YTN, οι οποίες προέρχονταν από αξιωματικούς που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει με αντίποινα αν η άσκηση πραγματοποιηθεί.

Γ.Καρατζαφέρης:"Να δώσουμε χάρη στο Ντερτιλή".


Το ΄χει ...το χούϊ να ρίχνει βόμβες στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αυτό έκανε σε συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πάνω στη συζήτηση επανέφερε θέμα απονομής χάριτος στον Νίκο Ντερτιλή,τον τελευταίο αξιωματικό της Χούντας που παραμένει επί 35 χρόνια στη φυλακή. "Τι φοβάστε ,μήπως βγει και κάνει κίνημα",ήταν η φράση του προέδρου Καρατζαφέρη,αλλά η είδηση είναι αλλού. Ότι κανένας από τους παρόντες βουλευτές δεν αντέδρασε. Ίσως επειδή πριν απο λίγους μήνες την ίδια πρόταση είχε κάνει και ο Β.Μουλόπουλος του ΣΥΝ. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που μάλλον δεν το έχει υπολογίσει ο Καρατζεφέρης  αλλά και όποιος άλλος προτείνει την αποφυλάκιση Ντερτιλή.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Ο κ.Παπανδρέου προσπαθεί μάταια να μας πείσει ότι ζει σε ένα δικό του κόσμο, περήφανος για την κυβέρνησή του που σώζει την Ελλάδα από την καταστροφή.
Στην πραγματικότητα, η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ  βυθίζει ολοένα και περισσότερο τη χώρα στην κοινωνική και οικονομική χρεωκοπία, κλείνει χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εκτινάσσει την ανεργία σε ποσοστό πάνω από 20%, καταργεί εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών παραδίδοντας τους εργαζομένους βορά στις ορέξεις της εργοδοσίας.