Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒ

Με τις συκοφαντίες που εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, περί εξαλλοσύνης και υπόθαλψης της τυφλής βίας, αποκάλυψε το μεγάλο μίσος που τρέφουν οι μεγαλοβιομήχανοι - μεγαλοεκμεταλλευτές κατά του ΚΚΕ, του εργατικού - λαϊκού κινήματος που δεν σκύβει το κεφάλι.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ να δίνει εντολές σ' αυτούς που θεωρούν «εθνικό συμφέρον» την προστασία των υπερκερδών της πλουτοκρατίας. Για το ΚΚΕ αποκλειστικός οδηγός για τη δράση και τις θέσεις του είναι το δίκιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού, δηλαδή αυτούς που ο ΣΕΒ τσαλαπατά. Ούτε οι συκοφαντίες, ούτε οι απειλές πιάνουν. Το ΚΚΕ μαζί με τους εργάτες και το λαό θα αντιπαλεύουν την άγρια πολιτική τους και την εκμετάλλευσή τους έως ότου να την καταργήσουν. Δίχως την άδεια του ΣΕΒ...

ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΕΕ - ΔΝΤ: ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

Κατευθείαν στις τράπεζες τα πρώτα 20 δισ. ευρώ
Στην εξυπηρέτηση των πιστωτριών τραπεζών, αλλά και στην ενίσχυση - για δεύτερη φορά - των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων, θα διατεθούν τα 20 δισ. ευρώ, η πρώτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ. Από το συνολικό ποσό των 20 δισ. ευρώ, τα 5,5 δισ. θα δοθούν από το ΔΝΤ και τα υπόλοιπα 14,5 δισ. από την ΕΕ, στην οποία στάλθηκε χτες σχετική επιστολή για την ενεργοποίηση του μηχανισμού δανειοδότησης.
Συνοπτικά, από τα 20 δισ. ένα ποσό ίσο με 9 δισ. ευρώ θα διατεθεί για την πληρωμή του 10ετούς ομολόγου που λήγει στις 19 Μάη, ένα άλλο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη άλλων δανειακών αναγκών και ένα ποσό ακόμα για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.
Είναι η δεύτερη φορά, κατά την οποία οι τράπεζες ενισχύονται με κρατικό χρήμα. Την πρώτη φορά, στα τέλη του 2008 ενισχύθηκαν με 28 δισ. ευρώ. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο «Μνημόνιο Συνεργασίας» που υπόγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ΕΕ και ΔΝΤ, προβλέπεται η επιπλέον ενίσχυση των τραπεζών με άλλα 15 δισ. ευρώ. Δηλαδή, μέχρι ώρας, οι τραπεζίτες θα λάβουν κρατικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 43 δισ. ευρώ!