Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Προσφυγή στις κάλπες άμεσα ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα, τονίζοντας πως η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα ετοιμάζουν νέα έφοδο στο εργασιακό, τους μισθούς, το ασφαλιστικό και τις συντάξεις.

 Τη διεξαγωγή άμεσων εκλογών ζητά το ΚΚΕγια να καταφέρει ο λαός ένα ισχυρό πλήγμα στα κόμματα της πλουτοκρατίας και του"ευρωμονόδρομου"»




Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος: «Η συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα ετοιμάζουν νέα έφοδο στο εργασιακό, τους μισθούς, το ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει τώρα να απορρίψουν του εκβιασμούς και τα ιδεολογήματά τους, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης».

Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις διεργασίες εντός της κυβέρνησης Παπαδήμου



Η κυβέρνηση Παπαδήμου βρίσκεται σε καθοδική τροχιά μαζί και οι πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν. Αναζητά τρόπους για να παρατείνει τη θητεία της στοχεύοντας σε νέα σκληρότερα μέτρα, σε περικοπές  μισθών και συντάξεων. Καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ζητά να αλλάξει πορεία ο τόπος και να έχει το λόγο για αυτά τα οποία αφορούν τη ζωή της , η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Παρέμβαση στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης ενάντια στην κατασκευή ΣΜΑ.



της Δήμητρας Σπανουδάκη


Παραμονή Χριστουγέννων έγινε εξόρμηση κατά της κατασκευής του ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων) στην Ευκαρπία, από την Οργάνωση του Ξεκινήματος στην Θεσσαλονίκη. Η εξόρμηση ξεκίνησε από την λαϊκή της Ν. Ευκαρπίας, μοιράζοντας στους κατοίκους και στους παραγωγούς την προκήρυξη μας και συνεχίστηκε στον κεντρικό δρόμο της περιοχής.

Μέλη του Ξεκινήματος φώναξαν συνθήματα όπως «Ούτε στην Ευκαρπία, ούτε στον Λαγκαδά, αυτά τα σχέδια τους να μείνουν στα χαρτιά», «Από την Κερατέα ως την Ευκαρπία, στον αγώνα τώρα όλοι η κοινωνία» και «Κυβέρνηση και δήμαρχοι ακούστε το καλά- αυτά τα σχέδια σας θα μείνουν στα χαρτιά».  

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του ΑΚΕΛ



Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων το ΑΚΕΛ απευθύνει σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές. Ευχόμαστε σε όλους και στον κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά, χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και κάθε επιτυχία στη ζωή.
Ιδιαίτερα θερμές ευχές και την αμέριστη συμπαράσταση μας απευθύνουμε προς τους συμπατριώτες μας, που τα τραγικά γεγονότα του 1974 έχουν σημαδέψει για πάντα τη ζωή τους.
Το ΑΚΕΛ απευθύνει εγκάρδιες ευχές και προς τους απόδημους συμπατριώτες μας, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά εκτίμηση για την συμβολή τους στον αγώνα υπέρ των δικαίων της Κύπρου.

Η Τουρκία παραδέχεται εμπρησμούς ελληνικών δασών την περίοδο 1995-97 ! Τούρκοι πράκτορες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και στην Ρόδο για να πλήξουν τον Ελληνικό τουρισμό



Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, παραδέχτηκε ότι μεταξύ της περιόδου 1995-1997 οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έκαιγαν τα ελληνικά δάση!


Όπως αποκάλυψε ο κ. Γιλμάζ στην τουρκική εφημερίδα Birgun, όλοι οι πρωθυπουργοί ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τον διάδοχό τους που και με ποιο τρόπο χρησιμοποιήθηκαν μυστικά κονδύλια του κράτους, όμως η κ. Τσιλέρ αρνήθηκε να αποκαλύψει τις σχετικές πληροφορίες στον Γιλμάζ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιλμάζ τα μυστικά κονδύλια που δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ αφορούσαν στο πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και «τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας».

ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011 - ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Η χρονιά που φεύγει αφήνει μια Ευρώπη δίχως όραμα να βουλιάζει στην οικονομική κρίση και τον ελληνικό λαό να έχει υποστεί τη βιαιότερη πτώση του βιοτικού του επιπέδου τα τελευταία εξήντα χρόνια.
Να πάει και να μην έρθει ποτέ ξανά χρονιά τόσο απαίσια όσο αυτή που τελειώνει! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για τους Ελληνες το 2011 ήταν σίγουρα η χειρότερη χρονιά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου και του Εμφυλίου Πολέμου.
Όλος ο λαός μας όχι μόνο υπέστη τη βιαιότερη πτώση του βιοτικού του επιπέδου τα τελευταία εξήντα χρόνια, αλλά και μπήκε επιπλέον σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που για την ώρα δείχνει να τον οδηγεί στα Τάρταρα χωρίς ελπίδα διαφυγής.

Αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς


Από τη Γιορτή Αλληλεγγύης στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Μια απεργία, η οποία δείχνει το δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Μια αντίσταση ενάντια στην επίθεση που δέχεται σήμερα η κοινωνία από το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο. Επίθεση σε εργάτες, μετανάστες, άνεργους, φοιτητές, που καλούνται να πληρώσουν μια καπιταλιστική κρίση που δεν δημιούργησαν. Ο αγώνας των Χαλυβουργών μας έδειξε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι σε όλους αυτούς που μας θέλουν σκυφτούς.

2012-Κυκλοφορεί το ημερολόγιο του ΠΑΜΕ



Ξεκίνησε η διακίνηση του ημερολογίου του ΠΑΜΕ για το 2012, που φέτος είναι αφιερωμένο στους μεγάλους εργατικούς σταθμούς. Κάθε μήνας του ημερολογίου είναι ένα μάθημα Ιστορίας, από τους αγώνες της εργατικής τάξης στη χώρα μας και στον κόσμο. Από το Σικάγο και τις πρώτες απεργίες στην Ελλάδα ως την ίδρυση του ΠΑΜΕ και την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στη χώρα μας. Στο ημερολόγιο περιέχονται κείμενα και φωτογραφίες για κάθε περίοδο ξεχωριστά.

Λαϊκός Δρόμος-ΣTAXYOΛOΓHMATA



"Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί!
Λευτεριά; Mε χαλκάδες δεν μπορεί
!"
Πρέπει να αρχίσουμε να γράφουμε το βιβλίο "Σταχυολογήματα Kοτσανολογίας embedded ελλήνων κονδυλοφόρων". Aν θυμάστε ο όρος embedded, αγγλιστί "εμπέντεντ" και ελληνιστί ενσωματωμένων, χρησιμοποιήθηκε για τους δημοσιογράφους που ακολουθούσαν τον αμερικάνικο στρατό στον πόλεμο στο Iράκ και έγραφαν τις ειδήσεις κατά πώς ήθελε η διοίκηση του αμερικανικού στρατού, δηλαδή έγραφαν και μετέδιδαν ψέμματα.
Mε ομοβροντία και "εθνική" ομοψυχία, οι ενσωματωμένοι των λίγων πια και πανίσχυρων MME, ανέλαβαν να γυρίσουν την Iστορία "τα μέσα, έξω", να αποτελέσουν δηλαδή την εμπροσθοφυλακή της αντιδραστικής προπαγάνδας που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση και τα αφεντικά της.