Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΙΑΠΩΝΙΑ: 1.700 νεκροί και αγνοούμενοι - Εκατομμύρια χωρίς νερό και ρεύμα.Ραδιενεργή απειλή, μετά τα ρίχτερ και το τσουνάμι.1.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο η ραδιενέργεια στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα όπου σημειώθηκε έκρηξη.

ENET.GR


Μετά τον σεισμό-«γίγαντα» των 8,9 Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει τώρα τον τρόμο της ραδιενέργειας καθώς δύο πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Ο σεισμός έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων ελαφρού ύδατος ενώ η εταιρία Tepco ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην έκλυση ραδιενεργού ατμού για να μειωθεί η αφύσικα υψηλή πίεση στους αντιδραστήρες ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1. Την ίδια στιγμή σε τουλάχιστον 1.700 υπολογίζονται οι νεκροί και οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με εγχώρια ΜΜΕ ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για χίλιους τραυματίες, εκατοντάδες αγνοούμενους και τεράστιες υλικές ζημιές.



Περίπου 1.700 νεκροί και αγνοούμενοι έχουν καταμετρηθεί μέχρι τώρα στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία υπέστη σοβαρές καταστροφές χθες από την ισχυρή σεισμική δόνηση και το τσουνάμι, ένας απολογισμός ο οποίος αναμένεται να μεγαλώσει ώρα με την ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η αστυνομία.

Οι αρχές της νομαρχίας Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, δεν έχουν νέα από περίπου 10.000 κατοίκους της παραθαλάσσιας πόλης Μιναμισανρίκου, μία ημέρα μετά το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε την περιοχή, όπως αναφέρει σήμερα στον ιστότοπό του το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK. 

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. Γ. Τούσσα για το ψήφισμα του ΕΚ για τη Λιβύη - προπομπός ιμπεριαλιστικής επέμβασης



Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας  κατά την διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην συζήτηση για τις εξελίξεις στην Λιβύη επεσήμανε τα παρακάτω :
Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταψηφίζει και καταγγέλλει το αντιδραστικό Κοινό Ψήφισμα για τη Λιβύη πουφέρει τις υπογραφές της πολιτικής συμμαχίας των κομμάτων του κεφαλαίου και  των οπορτουνιστών  του Κόμματος της  Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στο ευρωκοινοβούλιο, προπομπός για γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, με πρόσχημα τον "εκδημοκρατισμό" και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτή τη χώρα.  
Το αντιδραστικό αυτό ψήφισμα, που υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ,  Οικολόγοι -Πράσινοι και οι οπορτουνιστές του ΚΕΑ συντάσσεται με τα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, προτάσσοντας την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, προκειμένου να διασφαλίσουν τα γεωπολιτικά και ενεργειακά  συμφέροντα των μονοπωλίων.

Περιορισμό των διαδηλώσεων ζητούν οι ακροδεξιοί συνεργάτες (ΛΑ.Ο.Σ) του ΠΑ.ΣΟ.Κ



Ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τα συνταγματικά άρθρα του καταστατικού χάρτη της χώρας, ο ΛΑΟΣ κατέθεσε χθες πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις.
Ο Γ. Καρατζαφέρης, αλλά και οι βουλευτές του κόμματος επικαλούνται το άρθρο 11 του Συντάγματος στο οποίο ορίζεται ότι «οι Ελληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα» (σ.σ. χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει διατύπωση για απαγόρευση συγκεντρώσεων μη Ελλήνων πολιτών).

Υπό την απειλή της ραδιενέργειας βρίσκεται η Ιαπωνία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο1.



Με το βλέμμα στραμμένο στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο 1, όπου σημειώθηκε έκρηξη, η παγκόσμια κοινότητα.
Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό, κατέρρευσαν η σκεπή και οι τοίχοι του κτηρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα και υπάρχουν αναφορές για δεκάδες τραυματίες ίσως και νεκρούς.

«Δεν πιστέψαμε ούτε λεπτό αυτό το κατασκευασμένο θρίλερ που δημιουργήθηκε, ότι πια τα πράγματα για την Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους στην ΕΕ και ο κ. Παπανδρέου ως άλλος "Κολοκοτρώνης" θα δώσει μία μάχη για να την κερδίσει», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.



«Δεν πιστέψαμε ούτε λεπτό αυτό το κατασκευασμένο θρίλερ που δημιουργήθηκε, ότι πια τα πράγματα για την Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους στην ΕΕ και ο κ. Παπανδρέου ως άλλος "Κολοκοτρώνης" θα δώσει μία μάχη για να την κερδίσει», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
«Σας υπενθυμίζουμε, ότι το ΚΚΕ εδώ και πολλές μέρες λέει, ότι κάποια συμφωνία θα επέλθει. Ο πρωθυπουργός, βεβαίως, εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και για την "περήφανη" νίκη που σημείωσε», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει επίσης τα εξής: «Ξεκαθαρίζουμε το εξής: Υπάρχει μια συμφωνία αντιδραστικότατη. Σε αυτή τη συμφωνία - λέει ψέματα ο πρωθυπουργός -προβλέπονται νέα σαρωτικά μέτρα. Από την αρχή ξανά το συνταξιοδοτικό, ξανά οι εργασιακές σχέσεις, ξανά οι μισθοί και τα μεροκάματα και πλήρης ιδιωτικοποίηση των πάντων, ΔΕΗ, ΟΤΕ.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ : Χτυπάνε το λαό, θωρακίζουν την πλουτοκρατία


ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει καμία ελπίδα διάσωσης από την πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, γι' αυτό χρειάζεται επειγόντως οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και αντεπίθεση για να αποκρουστούν τα χειρότερα που φέρνουν, για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία
Eurokinissi
  • Το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» συμφωνήθηκε χτες από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, εν μέσω οξύτατων αντιθέσεων, και θα επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μάρτη. Προβλέπει μειώσεις μισθών, νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο.

Πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού: «Σέντραλ Παρκ», ή μήπως... μεζονέτες;-Της Ηλέκτρας Κλείτσα


Της Ηλέκτρας Κλείτσα

Σχεδόν ένα μήνα μετά τις προτροπές της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει τμήμα της δημόσιας περιουσίας, ανάμεσα στο οποίο και την έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, επέστρεψε από το Κατάρ, όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του «βολιδοσκόπησε τις προθέσεις των ενδεχόμενων επενδυτών».

«Δε θα πουλήσουμε, θα… αξιοποιήσουμε»

Η κυβέρνηση ωστόσο, επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης τμημάτων της δημόσιας περιουσίας. Φρόντισε μάλιστα για λίγες μέρες μετά τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ να παραστήσει τη «θιγμένη», στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

Ντροπή στην κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Καταργεί το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο !


Καταργεί το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο
Απ' το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει παιδιά με σοβαρές καρδιοπάθειες από όλη τη χώρα, αρχίζει η πολιτική των συγχωνεύσεων στα δημόσια νοσοκομεία που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα πλαίσια και του μνημόνιου.
Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (ΕΚΑΣΚΑΠ) λειτουργεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και αντιμετωπίζει, πρωτίστως, παιδιά που γεννιούνται με σοβαρές καρδιοπάθειες και πρέπει να κάνουν σοβαρές επεμβάσεις. Οπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΣΚΑΠ, λόγω της «έσχατης κατάστασης» που έχει περιέλθει το Κέντρο, θα συγχωνευτεί με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Αγία Σοφία», η οποία έχει γενική αποστολή και όχι εξειδίκευση στα χειρουργημένα με συγγενείς καρδιοπάθειες περιστατικά.

Παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Διεθνές Συνέδριο «ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»



Η κρίση στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες όχι μόνο δεν είναι παρελθόν, αλλά μπορεί να μεταπέσει γρήγορα σε νέα φάση αναζωπύρωσης και παρόξυνσης.
Δεν είναι τα ελλείμματα και τα χρέη που προκάλεσαν την διεθνή καπιταλιστική κρίση. Αντίθετα, με τη συνεχή εκτόξευση των ελλειμμάτων και των χρεών, και την κερδοσκοπική υπερεπέκταση του δανεισμού, οι κυρίαρχοι καπιταλιστικοί κύκλοι επιχειρούσαν μάταια να αποτρέψουν την εκδήλωση της κρίσης, ενώ όταν η κρίση ξέσπασε, εξίσου μάταια προσπαθούν να την κατασιγάσουν με νέα βουνά από ελλείμματα και χρέη, με τα οποία, πέραν των άλλων, στηρίζουν τράπεζες και πολυεθνικούς κολοσσούς.