Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Χέρι χέρι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


Χέρι χέρι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Πάει καιρός απ' όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγόρευσε τη «λαϊκή δεξιά» σε δυνάμει σύμμαχό του, στην προσπάθεια να βάλει στο χέρι την αστική διαχείριση από κυβερνητικό πόστο. Ακολούθησε το δημόσιο «λιβάνισμα» του Κωνσταντίνου Καραμανλή απ' τον Αλ. Τσίπρα και πιο πρόσφατα η συμφωνία συνεργασίας με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» για τη δημιουργία ενός «δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου». Ποια είναι η συγκολλητική ουσία της κολεγιάς του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κόμμα με εθνικιστικές θέσεις, που έφτασε να συνεργάζεται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με τη φασιστική «Χρυσή Αυγή»;

Ανακοίνωση μελών ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την εισαγγελική παρέμβαση στον αγώνα των συμβασιούχων στην "κοινωφελή εργασία".


ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»



Την προηγούμενη Πέμπτη 21/03 ένας ακόμη απλήρωτος κλάδος εργαζομένων, οι συμβασιούχοι που εργάζονται στα λεγόμενα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», βγήκαν στο δρόμο για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα 2,5 περίπου μηνών.

Τι είχες Πάπα ; Τι είχα πάντα ;  Επιχείρηση εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό και από το νέο Πάπα.


 Επιχείρηση εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό και από το νέο Πάπα.



 Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε τη συγκατάθεσή του για την οσιοποίηση 63 καθολικών, οι οποίοι σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στην πλειονότητά τους έχουν ένα ...κοινό. Υπήρξαν θύματα του ναζισμού ή του κομμουνισμού... Ανάμεσα στους προσεχώς ...αγίους της καθολικής εκκλησίας, «θύμα του κομμουνισμού», κι ένας ορθόδοξος ρουμάνος πρίγκιπας, ο οποίος  προσηλυτίστηκε στον καθολικισμό!

Η Μόσχα προειδοποιεί για τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στη Βόρεια Κορέα.


Ανησυχούν οι Ρώσοι για την ένταση στην Κορέα


Η Ρωσία επικρίνοντας έμμεσα τις πτήσεις αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών στη Νότια Κορέα μετά τις απειλές της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα ότι η αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στη Βόρεια Κορέα οδηγεί σε φαύλο κύκλο, ο οποίος είναι πιθανό να οδηγήσει εκτός ελέγχου την κατάσταση
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι και η Βόρεια Κορέα πρέπει να ρίξει τους τόνους και κάλεσε "όλες τις πλευρές να μην κάνουν επίδειξη στρατιωτικής ισχύος" και ν' αποφύγουν τον κίνδυνο μιας πολεμικής απάντησης.

ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Του Γιώργου Δελαστίκ.



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*



Εντελώς απομονωμένη έχει βρεθεί η Κύπρος σε διεθνές επίπεδο μετά την εσκεμμένη υπονόμευση από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη των σχέσεών της με τη Ρωσία μέσω της αρπαγής 10 (!) ή και περισσότερων δισεκατομμυρίων ευρώ από τις καταθέσεις Ρώσων στις κυπριακές τράπεζες. Στην ειδική περίπτωση μάλιστα της Κύπρου, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ένθερμα την καταστροφική για την οικονομία του νησιού πολιτική της κατάσχεσης τμήματος των καταθέσεων που επέβαλε το Βερολίνο με τη σύμφωνη γνώμη του Κύπριου Προέδρου στο νησί.

Αλέκα Παπαρήγα : Δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ούτε έναν πόντο πίσω Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χτες στο Περιστέρι.



Σε συγκέντρωση του Κόμματος στο θέατρο Πολιτών στο Περιστέρι μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία της.



***
Σε λίγες μέρες διεξάγεται το 19ο Συνέδριο του Κόμματός μας που είναι προγραμματικό Συνέδριο. Υστερα δηλαδή από 17 χρόνια αποφασίσαμε ότι έπρεπε να ξαναδούμε το πρόγραμμα, παίρνοντας υπόψη ότι μέσα στα 17 χρόνια που μεσολάβησαν απ' το προηγούμενο πρόγραμμα, υπάρχουν εξελίξεις σημαντικές, και μόνο να σκεφτεί κανείς τα τελευταία 4 χρόνια, απ' το 2009 μέχρι σήμερα, απ' το 2008 στην ουσία που ξέσπασε η κρίση, πόσα πράγματα έχουν συμβεί καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορεί να μένουμε στα ίδια.

Νέα σελίδα του K.K.4ever για τις εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.



To Κ.Κ.4ever κρίνοντας πως οι εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο είναι ραγδαίες , θα σας ενημερώνει συνεχώς (πέρα από τις μεμονωμένες αναρτήσεις για την Κορέα) μέσω της σελίδας
Λ.Δ.Κορέας ,συνεχής ενημέρωση που μπορείτε να βρείτε στο μενού που βρίσκεται κάτω από το λογότυπο του μπλογκ μας.

Νέα προκλητική κίνηση των ΗΠΑ σε βάρος της ΛΔ Κορέας !


Οι ΗΠΑ προχώρησαν την Πέμπτη σε μία άκρως συμβολική κίνηση κλιμάκωσης της επιθετικότητας ενάντια στην ΛΔ Κορέας : 



Έδωσαν εντολή για την απογείωση δύο βομβαρδιστικών «Στελθ» τύπου «Β-2» από αεροπορική βάση του Μισούρι ώστε να μεταβούν (όπως και έκαναν...) σε βραχονησίδα της Ν. Κορέας, ρίχνοντας εικονικές βόμβες και να αναδείξουν την ικανότητα των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων να πλήττουν στόχους «με ταχύτητα, ακρίβεια και κατά βούληση».

Ανακοίνωση Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για συνάντηση Σγουρού-Φούχτελ-Ρεχάγκελ.


Ανακοίνωση Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής για συνάντηση Σγουρού-Φούχτελ-Ρεχάγκελ.


Την Τετάρτη 27/3/2013, δυο μέρες μετά τις επαίσχυντες αποφάσεις του Eurogroup που οδηγούν στη διάλυση της κυπριακής κοινωνίας, ο γκαουλάιτερ του γερμανικού κεφαλαίου στην Ελλάδα, υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, μαζί με τον απεσταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης «Πρεσβευτή φιλίας» Όττο Ρεχάγκελ, επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. Γ. Σγουρό. Στη συνοδεία τους συμμετείχαν o Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βάδης- Βιτεμβέργης Guido Wolf και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Βάδης Βιτεμβέργης Roger Kehle.

Κάτω τα χέρια απ΄ τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!
Λευτεριά στην Gonul Yilmaz!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Πέμπτη 21/3, συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, η αγωνίστρια Gonul Yilmaz, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια, κατέχοντας πολιτικό άσυλο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, στη Θεσσαλονίκη, όπου και κλείστηκε στην απομόνωση των φυλακών, μετά την άρνησή της, να υποστεί την εξευτελιστική σωματική έρευνα. Εκεί αποφασίστηκε και η προφυλάκισή της, στις φυλακές Κορυδαλλού. Το τελευταίο διάστημα, οι ελληνικές αρχές έχουν επιδοθεί σ’ ένα έντονο κυνήγι Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων, που ζουν στη χώρα μας, μετά κι από εντάλματα σύλληψης που εκδίδει η Interpol, πριν απ’ την ανανέωση της ταυτότητάς τους ή άλλων διαδικασιών ασύλου. Έτσι, μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουν συλληφθεί τέσσερεις αγωνιστές σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Ο κίνδυνος έκδοσης των αγωνιστών που συλλαμβάνονται, στο τουρκικό φασιστικό κράτος, των βασανιστηρίων και των «λευκών κελιών, τύπου F» είναι υπαρκτός.