Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Διά βίου λιτότητα στην εκπαίδευση

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ... ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Το υπουργείο Παιδείας έρχεται φέτος να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ενέκρινε το χαμηλότερο προϋπολογισμό μεταπολιτευτικά (2,75% του ΑΕΠ), ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων την τελευταία 12ετία (1.933 σχολεία), περιέκοψε τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών κατά 60%... Και όλα αυτά με το σύνθημα «Ενώνουμε σχολεία, ενώνουμε δυνάμεις. Κάνουμε πράξη το "ισχύς εν τη ενώσει", ενώνουμε υποδομές, ενώνουμε εκπαιδευτικό δυναμικό, ώστε να έχουμε καλύτερα σχολεία παντού και για όλους». Η «Εποχή» εδώ και εβδομάδες έχει ανοίξει το θέμα των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, υποβιβασμών σχολικών μονάδων. Σε αυτό το φύλλο θα εστιάσουμε στα σχολεία των οποίων οι συνενώσεις-καταργήσεις είναι εξόφθαλμα αντιπαιδαγωγικές: εσπερινά, διαπολιτισμικά, ειδικά και σχολεία απομακρυσμένων περιοχών.

ΚΟΕ: Δελτίο τύπου για την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο, 22/3/2011


2011_03_21_syros
Πόλη υπό κατοχή θύμιζε χθες η Ερμούπολη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του μνημονίου. Είναι τόση η αγανάκτηση και η οργή από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα που ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του δεν μπορούν να δώσουν πουθενά τη θεατρική παράσταση “υπερασπίζομαι τη χώρα και τον λαό από τη χρεοκοπία”.

Η κυβερνητική κουστωδία αντιμετώπισε αντικυβερνητικά συνθήματα και μαζικές διαμαρτυρίες από μαθητές, φοιτητές και πολίτες:  "Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ", "Έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ", "Κλέφτες, κλέφτες", "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και βαράει το λαό", «Γιώργο φύγε από την Σύρο».

Κ.Κ.Ε : Eξελίξεις στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και οι θέσεις του Κόμματος


Αποσπάσματα από την εισηγητική ομιλία που έκανε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Πάλη για εξουσία που θα διώξει το κεφάλαιο από την παραγωγή
«Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ έχουν ενιαία πολιτική απέναντι στη ναυπηγική βιομηχανία, πολιτική που υποτάσσεται και υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα και την κερδοφορία των καπιταλιστών. Δεν έχουν πολιτική ανάπτυξης των ελληνικών ναυπηγείων. Αντίθετα, έχουν πολιτική συρρίκνωσης υπέρ των ναυπηγείων άλλων, ισχυρότερων συμφερόντων. Με ενιαία πολιτική πρέπει να απαντήσει και το εργατικό κίνημα. Δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στα ναυπηγεία. Αφορά όλο το εργατικό κίνημα.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη.


Στην πρωτολογία  του, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, είπε:


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς την κατηγορηματική μας αντίθεση τόσο στη στρατιωτική επέμβαση της νέας συμμαχίας των προθύμων στη Λιβύη, όσο όμως και κυρίως  στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτή.
Πρώτα απ’ όλα γιατί έχουμε πικρή πείρα από τις δήθεν «ανθρωπιστικές» επεμβάσεις των προθύμων της Δύσης και από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, και από τον πόλεμο στο Ιράκ, και από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Και οι τρεις αυτοί πόλεμοι με πρόσχημα την ανθρωπιστική στήριξη έγιναν.

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για την επέμβαση στη Λιβύη, 21/3/2011



Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη και την απαράδεκτη άμεση εμπλοκή της χώρας μας, την οποία η «κυβέρνηση» Παπανδρέου έχει καταστήσει ξέφραγο αμπέλι και βάση δολοφονικών επιδρομών. Ο χρεοκοπημένος Παπανδρέου και το κόμμα του, αφού επί δεκαετίες συνεδρίαζαν αγκαλιά με χασάπηδες τύπου Μπεν Αλί και Μουμπάρακ στη «σοσιαλιστική διεθνή», κι αφού «τιμώρησαν» το Ισραήλ για τις σφαγές στη Γάζα με… αναβάθμιση της πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας, ξαφνικά κόπτονται για το λαό της Λιβύης – και συμμετέχουν στο νέο έγκλημα με φρεγάτες, AWACS και παροχή των αεροδρομίων της χώρας (για αυτό, λεφτά υπάρχουν).

Σταυροφόροι - Του Δημήτρη Δανίκα



Οι πολιτισμένοι.  Οι ανθρωπιστές. Οι φιλάνθρωποι.   Αν η Λιβύη  ήταν Ρουάντα θα σου λεγα  εγώ  τι θα έκαναν.   Αν  το υπέδαφος  δεν  είχε ούτε μισό λίτρο πετρελαίου και φυσικού  αερίου  θα σου λεγα εγώ που θα έγραφαν τον ιδρώτα, τις κραυγές  και  το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων   ψυχών που  λιώνουν  κάτω από  την μπότα του  Καντάφι. Όλο  αυτό  το θέατρο  δημοκρατικής ευαισθησίας και  δυτικής φιλευσπλαχνίας    για  το money και  τον έλεγχο των πρώτων   υλών. 

 Ο παρανοϊκός  δικτάτορας  σ ένα  σημείο έχει δίκιο.  Ότι ένα  σενάριο  νεο-αποικιοκρατίας  εφαρμόζεται  στην  αραβική  περιοχή.  Με  πρόσχημα  την  καταπάτηση  των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων εφορμούμε και  αρπάζουμε  τον πλούτο. Σαν  να μην  ήξεραν .

KKE-Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού



Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, προωθούν συστηματικά την εγκληματική πολιτική της εμπορευματοποίησης των υδάτινων πόρων, της πλήρους ιδιωτικοποίησης του πόσιμου νερού σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επισπεύδει την ολοκληρωτική παράδοση στα διεθνικά μονοπώλια την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσω του «Καλλικράτη» η ίδια μοίρα επιφυλάσσεται και για τις «Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης». Παράλληλα η διαχείριση της άρδευσης χρησιμοποιείται σαν μέσο για την προώθηση της ΚΑΠ και το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς ενώ, από την άλλη πλευρά, οι ρυπαίνουσες βιομηχανίες εξακολουθούν να δηλητηριάζουν με τα υγρά τους απόβλητα τα υδάτινα αποθέματα, μαζί και το πόσιμο νερό.

Να σταματήσει τώρα η ιμπεριαλιστική επέμβαση !Μετά από πρωτοβουλία και άμεση έκκληση του ΚΚΕ, 43 Κομμουνιστικά και Εργατικά Kόμματα από όλο τον κόσμο,καταδικάζουν με κοινή δήλωσή τους την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη


Κοινή ανακοίνωση 43 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλο τον κόσμο
 
Μετά από πρωτοβουλία και άμεση έκκληση του ΚΚΕ, 43 Κομμουνιστικά και Εργατικά Kόμματα από όλο τον κόσμο,καταδικάζουν με κοινή δήλωσή τους την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη. Το κείμενο της δήλωσης είναι το παρακάτω:
«Οι ιμπεριαλιστές δολοφόνοι, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία, συνολικά το ΝΑΤΟ και με την έγκριση του ΟΗΕ, ξεκίνησαν ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτή τη φορά στη Λιβύη.
Τα δήθεν ανθρωπιστικά τους προσχήματα είναι πέρα για πέρα παραπλανητικά! Αποτελούν στάχτη στα μάτια των λαών! Ο πραγματικός τους στόχος είναι οι υδρογονάνθρακες της Λιβύης.

Και μια καλή είδηση από την Λιβύη.Έπεσε το πρώτο αμερικάνικο αεροσκάφος!


Από zougla.gr (Ο τίτλος είναι του Matrix, η είδηση αναδημοσιεύεται από την ιστοσελίδα www.zougla.gr)


Σε πλήρη συναγερμό έχει τεθεί η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. στην Αφρική, καθώς χθες το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, συνετρίβη αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου F-15E Strike Eagle, στην προσπάθεια αναγκαστικής προσγείωσης σε λιβυκό έδαφος. Η είδηση αρχικά μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της Daily Telegraph και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις - όπως τις μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων- η συντριβή δεν προκλήθηκε από επίθεση των κανταφικών δυνάμεων αεράμυνας, αλλά οφείλεται σε μηχανική βλάβη του αεροσκάφους.

24ωρη απεργία στη Vodafone ενάντια στις απολύσεις!


Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone - Πάναφον

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στη VODAFONE

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις εισόδους των κτιρίων της εταιρίας

Οι απολύσεις, για τις οποίες προειδοποιούμε εδώ και καιρό, άρχισαν και στη Vodafone. Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες συνάδελφοι από την Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών στη Λυκόβρυση δέχονται πιέσεις με το γνωστό δίλημμα «Παραιτήσου εδώ και τώρα ή απολύεσαι». Πριν από 20 ημέρες άλλοι 7 συνάδελφοί μας από την Διεύθυνση Operations Development πετάχτηκαν με τον ίδιο τρόπο στην ανεργία. Ταυτόχρονα συνεχίζονται απολύσεις εργαζομένων με πρόσχημα την «κακή απόδοση», ενώ στη διαδικασία της φετινής Αξιολόγησης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη πάρα πολλοί συνάδελφοι καλούνται να αξιολογηθούν με «μερικώς ικανοποιητική» ή «κακή απόδοση», ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερες απολύσεις στο άμεσο μέλλον.

KKE-Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους περιορισμούς στη χορήγηση του ΕΚΑΣ



Η κυβέρνηση προσθέτει προϋποθέσεις για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, για να αφαιρέσει και αυτά τα ελάχιστα ψίχουλα από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που ζουν με συντάξεις πείνας. Την ίδια ώρα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει πάτος στη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε φραγμός, όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΗ, 6:00 μ.μ.
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.,
ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Με το πρόσχημα της προστασίας των συμφερόντων του λιβυκού λαού, οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ξεκίνησαν στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Λιβύης. Οι «προσεχτικές», «χειρουργικές» κινήσεις έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες άμαχου πληθυσμού, ενώ οι βομβαρδισμοί από αέρος συνεχίζονται αμείωτοι, δημιουργώντας εφιαλτικές συνθήκες για το λαό της Λιβύης.
Αυτοί που σήμερα εξαπολύουν τις φονικές τους μηχανές στο όνομα της προστασίας του λιβυκού λαού, είναι αυτοί που μέχρι πρόσφατα είχαν συναλλαγές δισεκατομμυρίων με το αντιδραστικό καθεστώς του Καντάφι, είναι αυτοί που στηρίζουν τα πραξικοπήματα και τις σφαγές των αραβικών λαών από τα αντιδραστικά, αμερικανόδουλα, φιλοδυτικά καθεστώτα της Υεμένης, του Μπαχρέιν, της Σαουδικής Αραβίας και μιας σειράς άλλων αραβικών χωρών.
Η υποκρισία των αμερικανονατοϊκών φονιάδων δεν μπορεί να κρύψει τους πραγματικούς τους στόχους που δεν είναι άλλοι από την επιβολή ενός υποταγμένου, ελεγχόμενου καθεστώτος στη Λιβύη, τον καλύτερο έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και τη δημιουργία καλύτερων, για τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, όρων και συσχετισμών στις χώρες του αραβικού κόσμου που φλέγονται από μαζικές λαϊκές εξεγέρσεις.

Όχι στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Καμία συμμετοχή της Ελλάδας. Αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης

Η εγκληματική  επέμβαση των Άγγλο-Γάλλων  και Αμερικανών ιμπεριαλιστών στη Λιβύη  σπέρνει ήδη τον θάνατο σε αμάχους, προξενεί  καταστροφές στις υποδομές των  πόλεων, κτυπά νοσοκομεία  και δημιουργεί ένα νέο κύμα δυστυχίας και προσφυγιάς.    Οι στόχοι αυτής της επέμβασης είναι πολύ φανεροί για να μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις υποκριτικές διακηρύξεις για ανθρωπισμό. Με το πρόσχημα της  δήθεν  υπεράσπισης του λιβυκού λαού στοχεύουν τους εξεγερμένους αραβικούς λαούς, θέλουν να εγκαταστήσουν καθεστώτα υποταγμένα στον ιμπεριαλισμό και τις πολυεθνικές , θέλουν να ξαναμοιράσουν τα  πετρέλαια της Λιβύης αλλά και να  αναστηλώσουν την επιρροή-επιβολή  τους  ευρύτερα στον αραβικό κόσμο.

Οι ιμπεριαλιστές, καθώς και όσοι τους νομιμοποιούν και  δικαιολογούν την  δολοφονική δράση τους, είναι κυνικοί υποκριτές. Χρησιμοποιούν επιλεκτικά το χαρτί του ανθρωπισμού την ίδια ακριβώς στιγμή που οι αντιδραστικές μοναρχίες και τα καθεστώτα στον Περσικό Κόλπο και την Αραβική χερσόνησο ματοκυλάνε τους εξεγερμένους λαούς τους με τις πλάτες της Δύσης. Γι’ αυτό και η στάση του Ευρωκοινοβουλίου και της  ευρωπαϊκής  ψευτο-Αριστεράς, είναι ανοικτά εγκληματική και, για μια ακόμα φορά, φιλοπόλεμη και προσκυνημένη στον ιμπεριαλισμό, όπως  και στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας.

ΠΑΜΕ : ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Οι εξελίξεις στον ΟΠΑΔ είναι έγκλημα σε βάρος όλων των εργαζόμενων


ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Οι εξελίξεις στον ΟΠΑΔ είναι έγκλημα σε βάρος όλων των εργαζόμενων



1.Το έγκλημα λοιπόν που συντελείται σήμερα έχει ως εξής: Ασφαλισμένοι με βιβλιάριο του Δημοσίου πάνε για περίθαλψη και οι γιατροί δεν τους εξετάζουν, ενώ οι φαρμακοποιοί δεν τους  χορηγούν φάρμακα γιατί η κυβέρνηση τους χρωστάει χρήματα για αρκετούς μήνες. Έτσι, γιατροί και φαρμακοποιοί βάζουν τους ασφαλισμένους να προπληρώνουν για περίθαλψη και φάρμακα και μετά να πάρουν τα λεφτά τους πίσω από το κράτος (αν τα πάρουν!!!). Πρόκειται για εξέλιξη αρνητική και απαράδεκτη. Αντίπαλος των γιατρών, των φαρμακοποιών, των ασφαλισμένων και όλων των εργαζομένων είναι η ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και όχι οι ταλαίπωροι ασθενείς. Γιατροί, φαρμακοποιοί, ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι έχουν ένα κεντρικό βασικό αίτημα που μπορεί να τους πάει μπροστά: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους - χωρίς όρους και προϋποθέσεις.