Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ : Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.


Με αφορμή την δήλωση του πρωθυπουργού ότι στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα η κυβέρνησή του πέτυχε το καλύτερο δυνατόν και ότι αυτά που πέτυχε πρέπει να εγκριθούν γιατί σώζεται η χώρα και ο λαός από τα χειρότερα,  το ΠΑΜΕ επαναλαμβάνει


            Ο ίδιος και η κυβέρνησή του μαζί με την Τρόικα και τους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες είναι οι νεκροθάφτες και των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας : Ο φασιστικός κατήφορος δεν έχει τέλος.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας


Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της αντιφασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαμε μαζί με όλο τον λαό της Κέρκυρας.
Στην τελετή για την κατάθεση των στεφάνων δεχθήκαμε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να οπισθοχωρήσουμε μερικά μέτρα.
Ένας από τους συμπολίτες μας που αντιστάθηκε ήταν ο Θεόδωρος Μπούκας, καπετάνιος του Ελληνικού πλοίου της Γάζα.

Σχόλιο του K.K.E. για τα νέα μέτρα & τις διαβουλεύσεις των κυβερνητικών εταίρων.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Πίσω από την κοροϊδία, τα παιχνίδια και τους ελιγμούς των κυβερνητικών εταίρων έρχεται το γνωστό δίλημμα - απειλή: Υποταχθείτε στα νέα εξοντωτικά μέτρα για να μείνει η χώρα στο ΕΥΡΩ και στην ΕΕ. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να απαντήσουν ότι μέτρα, μνημόνια και «ευρωμονόδρομος» πάνε μαζί και είναι προς όφελος του κεφαλαίου.

Ήρθε και η ώρα να ρίξουν στην πυρά την Μιρέλα Μανιάνι.Οι ανθέλληνες Χρυσαυγίτες αφαιρούν μετάλλια από Ολυμπιονίκες που δεν τους θεωρούν Έλληνες.

Μιρέλα Μανιάνι -2 ασημένια Ολυμπιακά Μετάλλια (Σύδνει 2000-Αθήνα 2004) ,
και άλλα πολλά χρυσά και Ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαικά Πρωταθλήματα Στίβου 
με τα χρώματα της Ελλάδας. Οι νεοναζί ανθέλληνες της Χρυσής Αυγής δεν τα αναγνωρίζουν !
 Μετά τον Σκορτσιανίτη που "κόπηκε" λόγω χρώματος, τώρα η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί και άλλους Ολυμπιονίκες που τίμησαν την Ελλάδα.

Δήλωση του Σπύρου Χαλβατζή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ (30/10/2012).


Δήλωση του Σπύρου Χαλβατζή

 

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία αντίρρηση να κληθεί στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου.
Στην τοποθέτησή μου επισήμανα ότι η διαδικασία αυτή δεν οδηγεί πουθενά, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, γιατί δεν φωτίζει τις ουσιαστικές πτυχές της υπόθεσης «Λίστα Λαγκάρντ» και τις ευθύνες που υπάρχουν.

Ελληνική "φιλοξενία"...Ξυλοδαρμός νεαρού Ινδού τουρίστα από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο των Σπάτων !


Ένας 26χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής από την Ινδία, ήρθε στην Αθήνα πριν από τέσσερις ημέρες, προερχόμενος από την Ελβετία, προκειμένου να επισκεφθεί την Ακρόπολη.

Φιλοξενήθηκε σε φίλους του συμφοιτητές στον Πειραιά. Είδε την Ακρόπολη, εκμυστηρεύτηκε πόσο γοητευμένος είναι με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και μετέβη στο αεροδρόμιο.
Την ώρα που έκανε check in, σύμφωνα με καταγγελίες, τον συνέλαβαν βιαίως τρεις αστυνομικοί και άρχισαν να του ρίχνουν ξύλο.

Δυναμική απάντηση του ΚΚΕ στον Αντώνη Σαμαρά.

               Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για το μήνυμα Σαμαρά



Στο εκβιαστικό - τρομοκρατικό μήνυμα του πρωθυπουργού, το ΚΚΕ καλεί το λαό να απαντήσει περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τη ψήφιση των νέων μέτρων στη βουλή.


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα 



«Η λαϊκή αντίδραση πρέπει να συσπειρωθεί στο αίτημα να καταψηφιστούν τα μέτρα, όμως εμείς επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει το αίτημα να είναι μόνο η καταψήφιση. Γιατί, ακόμα κι αν καταψηφιστούν, η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εκβιάσουν λέγοντας: Δεν δίνουμε τη δόση, τιμωρώντας την Ελλάδα, δηλαδή τιμωρώντας τον ελληνικό λαό.

Δύσκολες ώρες για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.Πέθανε ξαφνικά ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα.



Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Τσίπρα. 



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχασε» το βράδυ της Δευτέρας, περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τον πατέρα του, Παύλο, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Παύλος Τσίπρας ήταν πατέρας τριών παιδιών. Ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και φυλακίστηκε γι αυτήν.

ΝΕΤ: Νέα Ελληνική Τροϊκοτηλεόραση!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη στη «ΝΕΤ», μετά τον αρχικό εξορισμό της στη ζώνη 6 - 8 το πρωί, χτες «κόπηκε» και οριστικά.
Μέχρι νεωτέρας, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι...

Κώστας Αρβανίτης: "Πολιτική παρέμβαση το κόψιμο της εκπομπής"


Στην εκπομπή Netweek της ΝΕΤ μίλησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και συμπαρουσιαστής μαζί με τη Μαριλένα Κατσίμη της εκπομπής Πρωινή Ενημέρωση, η οποία "κόπηκε" μέχρι νεωτέρας με απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αι. Λιάτσου.

Ο κ. Αρβανίτης στην παρέμβασή του τόνισε ότι αν σε ένα πρωινό σχόλιο πρέπει κάποιος να παίρνει άδεια, τότε καταργείται κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 ! Ο Ριζοσπάστης γίνεται ανάρπαστος και φτάνει στην κορυφή ! Όνειρο ή αλήθεια ; Είναι στο χέρι σου ! Αγόρασε τον, Διάβασε τον, Διάδοσε τον !