Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα Κυριακή 19 Φλεβάρη 4μμ.


Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Καλούμε σε παλλαϊκή συμμετοχή στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα, την Κυριακή 19/02, 4μμ στο Σύνταγμα ενάντια στη νέα αποικιοκρατική σύμβαση και το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει, τα οποία οδηγούν το λαό σε εξαθλίωση και ταπείνωση και τη χώρα σε ολοκληρωτική καταστροφή.


  
Ο λαός δεν φιμώνεται!
Δεν τρομοκρατείται από τα εκβιαστικά διλήμματα και την καταστολή!

Γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα: Με 12,5 % αναποφάσιστους ,μπροστά η Ν.Δ με 24 % .Οριακά στην δεύτερη θέση η Δημοκ.Αριστερά με 11,5 %.Μαζί στην τρίτη θέση Κ.Κ.Ε και ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 11 %.Πέμπτος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 8 %.Σχολιάζει ο Red Star.

Δημοσκόπηση της ALCO για την Κυριακάτικη εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:



Στην πρόθεση ψήφου επίσης επί των εγκύρων (χωρίς λευκά,άκυρα και αποχή η εταιρεία δίνει):  


 Ν.Δ                    24 % 
ΔΗ.ΑΡΙ.              11,5 % 
Κ.Κ.Ε                  11 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ             11 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α              8 %
ΛΑ.Ο.Σ                 5 %
ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣ.     3,5 %
Χρυσή Αυγή        3,5 %
Δημ.Συμμαχία     3 %
Παν.Άρμα.Πολ.    2 %
Άλλο κόμμα          5 %
Αναποφάσιστοι 12,5 %


Για να έχουμε μια εικόνα και χωρίς τους αναποφάσιστους ,έκανα την αναγωγή και έχουμε το παρακάτω αποτέλεσμα:

Νέα προκήρυξη από το Ξεκίνημα -Κρέμονται από μια κλωστή! Ώρα για συνεργασία της Αριστεράς! Απεργίες, καταλήψεις, μέχρι να πέσουν!

Νέα προκήρυξη από το Ξεκίνημα 



Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου, παπαγαλάκια και πιστά σκυλάκια των ΜΜΕ, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να μας «πείσουν»: ψέματα, απειλές, εκβιασμούς. Απείλησαν πως αν δεν υποστηρίξουμε τα μέτρα τους μας περιμένει ένας εφιάλτης. Ότι δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις, ότι θα μας μαστίζει η ανεργία και η εξαθλίωση...

Αυτοί, που έχουν πάει το βασικό μισθό του νέου εργαζόμενου στα 430 € και του «μαθητευόμενου» στα 350 και την ανεργία στο 20,9% (επίσημα!) μας απειλούν πως αν δεν γίνει το δικό τους μας περιμένει εφιάλτης!

Μήπως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο εφιάλτης είναι εδώ και είναι αυτοί;

«Δημοκράτες» – υποκριτές και ψεύτες

Την Κυριακή 12/2 το Σύνταγμα έζησε ξανά μια ακόμα από εκείνες τις σπάνιες φορές που η ανθρωποθάλασσα κατακλύζει τα πάντα. Στις 5.30  (μισή ώρα μόνο μετά την επίσημη ώρα) το Σύνταγμα είχε ξεχειλίσει σε απόσταση μέχρι και ενάμιση χιλιομέτρου στους γύρω δρόμους. Η ανθρωποθάλασσα του Συντάγματος είχε γίνει «ένα» με την συγκέντρωση (και πάλι τεράστια) του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια! Όλο αυτό το τσουνάμι κόσμου, τα ΜΜΕ το μέτρησαν μερικές δεκάδες χιλιάδες – και βέβαια ούτε για μια στιγμή δεν έδειξαν τον όγκο του, μόνο τα επεισόδια!

Αυτή είναι η «δημοκρατία» του Αλαφούζου και των ομοίων του...

Η άρχουσα τάξη αντιμέτωπη με βαθιά κρίση

Εξήντα χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ.


Συμπληρώνονται σήμερα 60 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. 

Στη φωτογραφία η άφιξη των αρχηγών του ΝΑΤΟ,
στις 11 Νοεμβρίου 1952.
  
Στις 18 Φλεβάρη 1952 η ελληνική Βουλή συζήτησε και ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο, της κυβέρνησης Ν. Πλαστήρα - Σ. Βενιζέλου, για την προσχώρηση της χώρας στο ΝΑΤΟ. Το νομοσχέδιο ψήφισαν όλα τα, εντός Βουλής, κόμματα - πλην της ΕΔΑ και του βουλευτή Μιχ. Κύρκου, που εκπροσωπούσε το Δημοκρατικό Ριζοσπαστικό Κόμμα.
Στην ομιλία του τότε πρωθυπουργού Ν. Πλαστήρα στη Βουλή, καταγράφονται οι βασικές αρχές πρόσδεσης της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα που διέπουν την άρχουσα τάξη. «Η κυβέρνησις - είπε - είναι ευτυχής σήμερον, διότι με την ψήφισιν, σχεδόν ομοφώνως, από τη Βουλήν του νομοσχεδίου περί εισόδου της Ελλάδος εις το Ατλαντικόν Σύμφωνον, επικυρώνεται γεγονός χαρμόσυνον και πολύ σοβαρόν...

Ανακοίνωση του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών ;

 Ανακοίνωση του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών ενάντια στο μνημονιακό σχέδιο ιδιωτικοποίησης του φορολογικού μηχανισμού και  καταγγέλλουμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ως ηθικούς αυτουργούς της σημερινής επίθεσης των ΜΑΤ ενάντια στους ειρηνικούς διαδηλωτές μπροστά στην είσοδο της Εθνικής Σχολής της Δημόσιας Διοίκησης. Καταγγέλλουμε επίσης, την απαράδεκτη σύλληψη του συνδικαλιστή Τρύφωνα Αλεξιάδη και απαιτούμε εδώ και τώρα την παύση κάθε δίωξης εναντίον του.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ :Καταστροφική για τον ανθρώπινο πολιτισμό η εξουσία του κεφαλαίου.


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας:

«Μετά την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, η ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έρχεται να επιβεβαιώσει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ανέκαθεν και πολύ περισσότερο σήμερα - στο όνομα της κρίσης - δεν παίρνουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, ενώ αποψιλώνουν τις υπηρεσίες φύλαξής τους από το κατάλληλα εκπαιδευμένο μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να εξοικονομήσουν πόρους για τη σωτηρία του κεφαλαίου.

Γκάλοπ της Marc για το Έθνος της Κυριακής.Ν.Δ 24 % , Δημοκρατική Αριστερά 15,2 %.Ακολουθούν ΠΑ.ΣΟ.Κ με 13,9 % και το Κ.Κ.Ε με 11,9 %.Στο 10,7 % ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Την ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού φανερώνει ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή την φορά της Marc για το Έθνος της Κυριακής.




Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό προβάδισμα, συγκεντρώνοντας το 24% των προτιμήσεων , ενώ για ακόμη μια φορά δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 15,2%.


Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,9%, το ΚΚΕ με 11,9% ο ΣΥΡΙΖΑ με 10.7%, ο ΛΑΟΣ με 6,9%, οι Οικολόγοι με 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 3,2% ενώ οριακά έξω από τη Βουλή μένει η Χρυσή Αυγή.

Η ''ΟΜΟΝΟΙΑ'' ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.


ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΚΛΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τρόφιμα τα οποία θα σταλούν στην Ελλάδα τιςεπόμενες ημέρες θα αγοράσει η κυπριακή ποδοσφαιρική ομάδα «Ομόνοια» διαθέτοντας ένα μέρος της αξίας του κάθε εισιτηρίου από τον αγώνα Ομόνοιας – Ολυμπιακού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
Η κίνηση αυτή έγινε κατόπιν παρεμβάσεων και εκκλήσεων των φιλάθλων της ομάδας.
Η "Ομόνοια" θεωρείται η αγαπημένη ομάδα, των κομμουνιστών και εν γένει αριστερών πολιτών της Κύπρου, όπως είναι προφανές και από την ένθετη φωτογραφία από ντέρμπυ με το ΑΠΟΕΛ.... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας έχει ως εξής:

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ.


 Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ


 Σήμερα Σάββατο 18/2, σε πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ θα μιλήσει στην Πάλερο στις 7.30 μ.μ. στο καφενείο «Τσουνάκα» ο βουλευτής του ΚΚΕ  Νίκος Μωραΐτης
-- Αύριο Κυριακή 19/2 στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, στον κινηματογράφο «Σπόρτιγκ» (Κ. Παλαιολόγου 18) θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ.
-- Αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., ο βουλευτής του ΚΚΕ Θόδωρος Ιγνατιάδης θα περιοδεύσει σε Βρασνά, Ασπροβάλτα, Στεφανινά και Αρέθουσα Θεσσαλονίκης.

Το 8ο πολιτικό βαρόμετρο του Red Star,2o του 2012.Στο 43,2 % το άθροισμα ΠΑ.ΣΟ.Κ -Ν.Δ. Σημαντικές ανατροπές φέρνει στην δύναμη των κομμάτων το Δεύτερο Μνημόνιο.Αναλύει ο Red Star.



Το δεύτερο πολιτικό μας βαρόμετρο το 2012 φέρνει ανατροπές που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πριν 3 εβδομάδες (http://kke4ever.blogspot.com/2012/01/7-red-star1o-2012-543-562-red-star.html )


Το ρευστό πολιτικό πεδίο επιβεβαιώθηκε στην πράξη και πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιου μεγέθεους μετακινήσεις και αλλαγές.Προσπάθησα να αξιοποιήσω όλα τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα και κυρίως αυτά που προέκυψαν μετά την Κυριακή 12 Φλεβάρη.Στο φως της δημοσιότητας θα δουν στις Κυριακάτικες εφημέριδες νέα γκάλοπ.Θα δείτε την διαφορά στα νούμερα που δίνουν.Η κατανομή-διανομή του πλήθους των αναποφάσιστων στα διάφορα κόμματα είναι επίπονη και κουραστική δουλειά και σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους όπως η βεβαιότητα ψήφου των αποφασισμένων (που στην πραγματικότητα δεν είναι όλοι αποφασισμένοι) αλλά και οι απαντήσεις σε άλλα ερωτήματα δίνουν μια εικόνα που πλησιάζει περισσότερο στην πραγματικότητα.