Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Λαϊκή Εξουσία ή αφανισμός!-Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία...
*
Αυτοί που με την πολιτική τους έχουν γεμίσει τους δρόμους, τα παγκάκια, τα πάρκα, τις εισόδους των πολυκατοικιών και των καταστημάτων με αστέγους...
*
Αυτοί που έχουν οδηγήσει τον έναν στους δύο νέους στην ανεργία και τον άλλον στο εργασιακό σκλαβοπάζαρο...
*
Αυτοί που κούρσεψαν από τους γέροντες τις συντάξεις, τα επιδόματα, τα δώρα, την αξιοπρέπεια...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη


Σήμερα είδαμε μία πρωτοφανή προσπάθεια παραποίησης των θέσεων και των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή συνέντευξη του Προέδρου της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα στον τ/σ Σκάι .
Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ  ως θιασώτη της επιστροφής στη δραχμή, της άτακτης χρεοκοπίας και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που το κόμμα της στηρίζει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις που χρεοκοπούν την κοινωνία, σε πλήρη σύμπλευση με το ελληνικό και διεθνές κεφάλαιο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συκοφαντική επίθεση του κ. Καρατζαφέρη στον Πρόεδρο της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός του υπόδικου Καραμπέρη, που εδώ και δυο χρόνια ζητά επίμονα τη νομιμοποίηση του μαύρου πολιτικού χρήματος, προφανώς για να ξεπλένουν άφοβα οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες των συνδυασμών του, ενοχλήθηκε από τον επιεική χαρακτηρισμό του «κονφερασιέ της Τρόικας».
Και κατέφυγε στη γνώριμη για αυτόν τακτική της λάσπης.

ΜΑΖΙΚΗ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ : Άμεσος στόχος πάλης να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση.


Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στη συγκέντρωση του Κόμματος, που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή στην Ομόνοια

«Ετοιμοπόλεμοι» και αποφασισμένοι δήλωσαν χτες το απόγευμα χιλιάδες λαού, σε μια συγκλονιστική σε μέγεθος και παλμό συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ, παρά την καταρρακτώδη βροχή, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στο νέο σάρωμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων που απεργάζονται συγκυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία. Στη συγκέντρωση μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Το μήνυμα του ΚΚΕ, των κομμουνιστών προς τους εργαζόμενους αντήχησε δυνατό και ξεκάθαρο: Να ερημώσουν σήμερα στην απεργία οι γειτονιές και οι τόποι δουλειάς. Με οργάνωση και πάλη να εμποδιστεί η ψήφιση της δανειακής σύμβασης.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!-Tου Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Tου Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Πώς θα ένιωθε αλήθεια ο κάθε εργαζόμενος, αν μετά από πολύχρονη προϋπηρεσία αμείβεται π.χ. με 1.200 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ και ένα πρωί έρχεται ο εργοδότης του και του λέει: «Από αύριο, ο μισθός σου θα είναι ο... κατώτατος μισθός των 750 ευρώ μεικτά!»; Ε, λοιπόν, αυτή τη σκηνή της απόλυτης φρίκης για εκατομμύρια Ελληνες εργαζόμενους επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν η ΕΕ και το ΔΝΤ! Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, ακριβώς αυτό επιδιώκει η τρόικα!
«Μα πώς θα γίνει αυτό;» είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς.

«Η ελληνική πλευρά πρέπει να παίξει το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας» υποστήριξε σε δηλώσεις στο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


«Η ελληνική πλευρά πρέπει να παίξει το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας» υποστήριξε σε δηλώσεις στο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Αν οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα, και οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά δεν θα έχει μόνο η Ελλάδα πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη» δήλωσε, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Παραίτηση κυβέρνησης υπό λαϊκές διαμαρτυρίες.


Παραιτήθηκε χτες ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ και η κυβέρνησή του 
Παραιτήθηκε χτες ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Εμίλ Μποκ και η κυβέρνησή του ύστερα από μαζικές καθημερινές σχεδόν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα το Γενάρη, ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα. Ο ίδιος υποστήριξε πως παραιτήθηκε «ώστε να αποκλιμακωθεί η πολιτική και κοινωνική κρίση». Ως κίνηση «εκτόνωσης» της λαϊκής δυσαρέσκειας θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το διορισμό από τον Πρόεδρο της χώρας Τράιαν Μπασέσκου τον μέχρι πρότινος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Μιχάι Ράζβαν Ουγκουρεάνου στη θέση του εντολοδόχου πρωθυπουργού.

7 ΦΛΕΒΑΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μέτωπο Αντίστασης στη βαρβαρότητα!
Τα πάντα στην Ιστορία είναι αποτελέσματα -άμεσα ή έμμεσα- της πάλης των τάξεων. Ο αντίπαλος το ξέρει. Και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει για να οξύνει τον ταξικό πόλεμο. Για να δημιουργήσει τις νέες αποικίες. Και τους σύγχρονους δούλους. Αφιονισμένος από τις μέχρι τώρα επιτυχίες του, πιεσμένος από τα αδιέξοδά του, σαπισμένος από τα γηρατειά του, παίρνει παράταση ζωής αφαιρώντας τις ζωές του λαού και της εργατικής τάξης.
Κάμποσα κέντρα εξουσίας σπρώχνουν το ένα στο άλλο τις συνέπειες της κρίσης και όλα μαζί αυτά τα κέντρα στον «εχθρό λαό». Σκυλοκαυγαδίζουν μεταξύ τους αλλά απέναντί του είναι ενωμένοι. Γιατί ξέρουν ότι τα πάντα κρίνονται από το συσχετισμό. Όχι από τον εικονικό συσχετισμό των δημοσκοπήσεων και των εκλογών. Αλλά από τον πραγματικό συσχετισμό που απεικονίζεται στο επίπεδο συγκρότησης της δικής μας τάξης. Με μια έννοια, το «μόνο» που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε από την ανάποδη ό,τι κάνει ο αντίπαλος…

ΞΕΚΙΝΗΜΑ : Η μόνη απάντηση της Αριστεράς: Απεργίες διαρκείας μέχρι να πέσουν! Περικύκλωση της Βουλής και κατάληψη του Συντάγματος!




Προκήρυξη του Ξεκινήματος
διαβάστε την και σε pdf εδώ


Οι εγκληματίες Τροικανοί και η απομονωμένη από την κοινωνία κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, έχουν βάλει στο στόχαστρο τον βασικό μισθό της εξαθλίωσης που θέλουν να τον κατεβάσουν κάτω από τα 600€,  τις Συλλογικές Συμβάσεις, την ολοκληρωτική διάλυση των ήδη διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, τον 13ο και 14ο μισθό (αν όχι τώρα, την επόμενη φορά) την περαιτέρω μείωση των συντάξεων (επικουρικών, επιδομάτων, κλπ) τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και, βέβαια, το ξεπούλημα των πάντων για να στήσουν χορό τα κοράκια των πολυεθνικών μαζί με τους εδώ πλούσιους φίλους τους.

Παπαρήγα: Το πρώτο βήμα η πτώση της κυβέρνησης


Με βάση τη θέση ότι «δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση», γιατί δεν μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και επομένως «η ριζική λύση», δηλαδή η ανατροπή της κυβέρνησης και η συμπόρευση του λαού με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία είναι η σωστή επιλογή, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε τη μαζική συμμετοχή του κόσμου  στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Η κ. Παπαρήγα σε δηλώσεις της, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κάλεσε τους εργαζόμενους να συμπορευθούν με το ΚΚΕ, ώστε, όπως είπε πρέπει «να τους φοβίσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο και να πέσει η κυβέρνηση». Τόνισε ότι η πτώση της κυβέρνησης είναι το πρώτο βήμα, το οποίο όμως δεν αρκεί γιατί το σύστημα έχει εφεδρείες. Σημασία έχει, πρόσθεσε, να ανατραπεί η τάξη που είναι στην εξουσία και να επιλέξει ο λαός τη λαϊκή εξουσία.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στις 7/2

Ανακοίνωση του ΟΑΣΑ: Οι Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας.

Έτσι τα ΜΜΜ τη Τρίτη 7/2/2012 θα λειτουργήσουν ως εξής:

Λεωφορεία: Από 09:00 έως 21:00

Τρόλλεϋ: Από 08:00 έως 21:00

Μετρό - Ηλεκτρικός - Τραμ: Από 10:00 έως 17:00

Ο Προαστιακός δεν θα λειτουργεί λόγω 24ωρης απεργίας