Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του ΚΚΕ - 34η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης, 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη


Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, το Μάη του 1963, από το αστικό κράτος και τους παρακρατικούς μηχανισμούς του.


Τιμούμε τη μνήμη του αναδεικνύοντας το σύγχρονο περιεχόμενο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και του φιλειρηνικού κινήματος, που συνδέεται με τη λαϊκή πάλη για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς που προωθούν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τις κρίσεις και τους πολέμους.

"Σε κανένα σημείο του σχολιασμού δεν γίνεται υποβάθμιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η γνωστή ηθοποιός..." Το ΠΑΜΕ απαντά σε όσους διαστρέβλωσαν την ουσία του σχολίου του για την Αντζελίνα Τζολί.


«Ορισμένοι ενοχλήθηκαν από το σχόλιο Τύπου του ΠΑΜΕ για τον τρόπο της παρουσίασης της περίπτωσης της ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί από τα ΜΜΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και προσθέτει:



«Για κάποιους καλοπροαίρετους σημειώνουμε:

Σε κανένα σημείο του σχολιασμού δεν γίνεται υποβάθμιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η γνωστή ηθοποιός και του τρόπου που η ίδια το αντιμετωπίζει.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 800 απεργούς εργάτες της εταιρίας Χαλκού στη Χιλή.


 Η πολυεθνική Siemens, δραστηριοποιείται στη Χιλή για περισσότερα από 106 χρόνια.


Η πολυεθνική έχει εξασφαλίσει πενταετή συμβόλαιο με την εταιρία χαλκού της Χιλής (Codelco) που είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμου.Περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί για το έργο αυτό.

Την περασμένη Τρίτη οι 800 εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.


Σχόλιο του ΚΚΕ


Οι πολυδιαφημιζόμενες επενδύσεις δε θα λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, που έχει φτάσει πάνω από το 27% συνολικά και πάνω από 60% για τους νέους, ούτε να αντιμετωπίσουν τα λαϊκά προβλήματά που καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Ακόμα και το βαρόμετρο της Public Issue επιβεβαιώνει πως τέταρτο κόμμα είναι πια το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5 % και άνοδο μιας μονάδας σε ένα μήνα.Οριακό προβάδισμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Στο 28 % ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρώτο κόμμα με τη Ν.Δ στο 27,5 %.Τέταρτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με 6,5 % ,πέντε μονάδες πίσω από την Χ.Α που είναι τρίτη με 11,5 %


Μάχη... ψήφο με ψήφο δίνουν και τον Μάιο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εφημερίδα "Καθημερινή". Την ίδια ώρα το ΚΚΕ φαίνεται πως ανακτά μέρος της χαμένης εκλογικής δύναμή του.

Ιδού το «συνταγματικό τόξο» τους! Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.


 Τι υποκριτές! Τι φαρισαίοι! Για τους διοικούντες αρκετών δημοκρατικά ευυπόληπτων εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ ο λόγος. 


Οι οποίοι με αφορμή όσα συνέβησαν στη Βουλή με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Παππά, μόλις χτες (!) ανακάλυψαν ότι στο... Ναό της (αστικής τους) Δημοκρατίας υπάρχουν ναζί! Μόλις χτες...
Κι αφού μόλις χτες το ανακάλυψαν, και μόνο αφότου άκουσαν τον Παππά να λέει ότι ο εθνικοσοσιαλισμός «είναι η νιότη αυτού του κόσμου», έτσι μόλις χτες - κατ' αυτούς - «έπεσαν οι μάσκες» του χρυσαυγιτισμού.

Αντζελίνα Τζολί και μέσα μαζικής αποβλάκωσης.Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τις αληθινές γυναίκες αγωνίστριες.


Απ΄ αφορμή την προσπάθεια των αστικών μέσων μαζικής αποβλάκωσης να παρουσιάσουν την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί ως πρότυπο γυναίκας αγωνίστριας και με αφορμή την αποκάλυψη ότι έχει κάνει προληπτικά διπλή μαστεκτομή, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ έχει να κάνει το εξής σχόλιο:


«Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες και αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σε εμάς. Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες.

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη .


Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη .


«Συντρόφισσες και σύντροφοι

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες της Θεσσαλονίκης, όλης της χώρας

Νέοι και νέες

Προχωράμε μπροστά!

Με σιγουριά και εμπιστοσύνη στο δίκιο της τάξης μας, στη νεολαία μας.

Με πίστη στην πρωτοπόρα κοσμοθεωρία μας, στη μεγάλη πείρα του ΚΚΕ.