Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ για τη σφαγή των δελφινιών

Ο Ελληνοαμερικανός φωτογράφος του National Geographic, Louie Psihoyos, κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, «The Cove», στην 82η απονομή των Όσκαρ που έγιναν στο Λος Άντζελες, το οποίο αναφέρεται στη σφαγή χιλιάδων δελφινιών στην ιαπωνική πόλη Taiji, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.Το ντοκιμαντέρ με την ονομασία «The Cove», σκηνοθετήθηκε από τον Louie Psihoyos και καταγράφει τις ενέργειες μιας ομάδας ακτιβιστών, που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα απομονωμένο κόλπο που βρίσκεται στην πόλη Taiji, όπου διεξάγεται το ετήσιο κυνήγι των δελφινιών.



Το Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες και τα συλλαλητήριά του.
Συμμετοχή που ήταν απάντηση στα ψέματα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Συμμετοχή  που ανέδειξαν το Π.Α.ΜΕ. σαν τον ΒΑΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ της Εργατικής Τάξης και αυθεντικό εκφραστή της θέλησής της, απομονώνοντας ακόμα περισσότερο τον Κυβερνητικό και Εργοδοτικό Συνδικαλισμό, τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις τιμές των καυσίμων 9/3/2010


Οι εξωφρενικές τιμές των καυσίμων αποδεικνύουν ότι οι 

κερδοσκόποι ληστές του λαού είναι το καρτέλ των 

μεγαλοεπιχειρηματιών που ελέγχουν την εισαγωγή, τη 

διύλιση 

και το χονδρεμπόριο των καυσίμων και η φοροεπιδρομή της 

κυβέρνησης.


Θα μας τρελάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρα ναι, Θα μας τρελάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρα ναι ,με τον ΓΑΠ και τον καπιταλισμό, καληνύχτα μισθέ μου, καληνύχτα


CITY PRESS

ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε! Όλοι στην πανεργατική Απεργία στις 11 Μάρτη


Προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέμπτη 11/3 10.00 π.μ. Μουσείο - Πολυτεχνείο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στις κινητοποιήσεις στις 4 και 5 Μάρτη. Αποτέλεσαν μια πρώτη απάντηση στην κήρυξη πολέμου στους εργαζομένους από τη μεριά της κυβέρνησης, της ΕΕ και των δυνάμεων του κεφαλαίου. Καταγγέλλουμε την επίδειξη αστυνομικού αυταρχισμού ενάντια στους διαδηλωτές. Είναι γελασμένη, όμως, η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έτσι θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του κόσμου της δουλειάς. Κομμάτι αυτού του αυταρχισμού και η επίθεση με δακρυγόνα ενάντια στο σύμβολο της Αντίστασης, το Μανόλη Γλέζο. Απέναντι στην προσπάθεια να αναιρεθούν κατακτήσεις δεκαετιών και την τεράστια προσπάθεια κλοπής δικαιωμάτων και πλούτου από τους εργαζομένους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις, μέχρι τη νίκη, δεν υπάρχει άλλο μέσο από το να πάρουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τη συμβιβαστική γραμμή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, να οικοδομήσουν μορφές συντονισμού των ίδιων των σωματείων!

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ


«Εξαπατούν τις γυναίκες με την ισοτιμία στο νόμο και τώρα φέρνουν ένα νέο πακέτο άγριων, βάρβαρων μέτρων που θα πλήξει ιδιαίτερα τις γυναίκες και ακόμα πιο πολύ τις κοπέλες, τα νεαρά ζευγάρια.
Ο αγώνας λοιπόν για την απόκρουση των μέτρων, ο αγώνας για την ισοτιμία και την χειραφέτηση των γυναικών, για την ισότητα των δύο φύλων, είναι αγώνας ζωτικός για τη βελτίωση της ζωής της εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Και τα δύο φύλα μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, εναντίον των μέτρων που τάχα χτυπάνε την κρίση, στην πραγματικότητα όμως θα βάλουν νέους βράχους πάνω στις πλάτες των εργαζομένων».

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-«Πάγωμα» των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων έως το 2013


«Πάγωμα» των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων έως το 2013, περικοπή των επιδομάτων, «φραγμός» στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο δημόσιο, ιδιωτικοποίηση σειράς κρατικών επιχειρήσεων - η οποία θα επιφέρει απολύσεις και χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων - με σκοπό να «εξοικονομηθούν» περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτελούν μόλις λίγα από τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της Πορτογαλίας. 




Κ.Κ.Ε: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις Γ. Παπανδρέου και Χ. Κλίντον




Οι κοινές αξίες και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης και αυτής των ΗΠΑ, στις οποίες αναφέρθηκε με υπερηφάνεια ο πρωθυπουργός, στάζουν αίμα λαών σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή μας, ανάμεσά τους και του ελληνικού λαού. Η Κύπρος, η Γιουγκοσλαβία, η Παλαιστίνη είναι μερικά μόνο από τα τελευταία θύματά τους.



ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Φυλλάδιο της οργάνωσης σπουδάζουσας της ΚΟΕ, 8/3/2010- Ή θα βουλιάξουν την κοινωνία ή θα βουλιάξουμε την κυβέρνηση


κλικάρετε για να δείτε το φυλλάδιο σε μορφή pdf

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ: Από το «σοσιαλισμό» στη βαρβαρότητα

Τα ανατριχιαστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Παπανδρέου είναι επίθεση χωρίς προηγούμενο. Αποτελεί ιστορικά την μοναδική μείωση μισθών μετά την ναζιστική Κατοχή και είναι μια τεράστια ληστεία εισοδήματος με κόψιμο επιδομάτων και δώρων, πάγωμα συντάξεων, εξωφρενικούς φόρους.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου κήρυξε πόλεμο στην κοινωνία. Και σ’ αυτόν τον πόλεμο ή θα ηττηθεί η κυβέρνηση ή θα εξοντωθούμε εμείς.
Είναι και κλέφτες και ψεύτες
Ο Παπανδρέου λέει ψέματα όταν βγάζει δεκάρικους λόγους για την πατρίδα. Όταν λέει ότι πολεμάει τους πλούσιους που κλέβουν το κράτος. Όταν –αφού δηλώσει ότι παραχωρήθηκε η εθνική μας κυριαρχία στις αγορές- κάνει κηρύγματα για τον πατριωτισμό.
Κυρίως λέει ψέματα για το αν τα μέτρα αυτά ήταν αναγκαία.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις θέσεις του Όλι Ρεν για τον ιδιωτικό τομέα


Η σφαγή των δώρων Πάσχα - Χριστουγέννων και στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση του βασικού μισθού και η απελευθέρωση των απολύσεων, η δραστική περικοπή  των ήδη υποβαθμισμένων παροχών Υγείας, δεν είναι μόνο επιδίωξη της ΕΕ αλλά και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της πλουτοκρατίας. Αυτό εννοούν όταν μιλούν για προώθηση της ανταγωνιστικότητας την οποία έχουν βασικό στόχο στα προγράμματά τους τα κόμματα της ΕΕ. Αυτήν υπηρετούν οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψήφισαν και υλοποιούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1


  • Η χώρα βρίσκεται σε μια λαίλαπα πολύ σκληρών μέτρων για τους εργαζόμενους από τη μια, από την άλλη στο στόχαστρο διεθνών κερδοσκόπων και βρεθήκαμε όλοι μπροστά σε μια κρίση στην οποία, τουλάχιστον οι πολίτες, μείναμε έκπληκτοι από το μέγεθός της και από το μέγεθος και των μέτρων και των πιέσεων και διερωτάται κανείς, καλά τα δυο μεγάλα κόμματα ας πούμε, επειδή έφτιαχναν τα βιβλία τόσα χρόνια, κάλυπταν ο ένας τον άλλον.. Η Αριστερά δεν είχε δει, δεν είχε εντοπίσει αυτό το μεγάλο έλλειμμα κι αυτό το μεγάλο δημόσιο χρέος.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΑΜΕ - ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-Γυναίκες ξεσηκωθείτε κάντε τη δύναμή σας ανατροπή!



Το μήνυμα προοπτικής της 8ης Μάρτη «ήχησε» χτες στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν νέο σύνθημα ξεσηκωμού ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση
Μέσα σε καταρρακτώδη βροχή διαδήλωσαν στην Αθήνα
Βήμα μπροστά στην πάλη για την ισοτιμία των γυναικών και την κατάργηση της εκμετάλλευσης, βήμα μπροστά στην πάλη για να υψωθεί στέρεο ταξικό τείχος εργαζομένων ανδρών και γυναικών πάνω στο οποίο θα προσκρούσουν τα μέτρα - ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις που επιβάλλουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση, και κεφάλαιο, αποτέλεσαν τα χτεσινά δυναμικά, μαχητικά κοινά συλλαλητήρια που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία στις 11 Μάρτη


...νέα μέτρα... νέα μέτρα... νέα μέτρα… νέα μέτρα… νέα μέτρα… νέα μέτρα…
…στην κινούμενη άμμο της ταξικής εφόδου στα δικαιώματά μας
Με την πλατιά κοινή δράση – ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων για

να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα!
Η έφοδος του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πετάει τους εργαζόμενους σε κινούμενη άμμο. Με το που περνάει κάποιο μέτρο και οι εργαζόμενοι τσαλαβουτάνε να σταθεροποιηθούν στα νέα δεδομένα, ταυτόχρονα βουλιάζουν ακόμα πιο βαθιά στον αντεργατικό βάλτο μέσω νέων ακόμα πιο σκληρών μέτρων.

Συγκεντρώσεις και πορείες σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε τοπικές συγκεντρώσεις- πορείες στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης  σε συνεργασία -συντονισμό με άλλες αριστερές δυνάμεις. 
Δευτέρα 8/3 Καλαμαριά. Ραντεβού 6.00 μμ στην αρχή του πεζόδρομου
Τρίτη 9/3  Τούμπα Ραντεβού 6.00 μμ στον άγιο Θεράποντα
Τετάρτη 10/3 Πολίχνη και κατεβαίνουμε Νεάπολη, Αμπελόκηπους και  Εύοσμο. Ραντεβού 6.00 μμ στην πλατεία Πολίχνης

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!

Στα Σεπόλια το προηγούμενο χρονικό διάστημα και εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων δημιουργήθηκε πρωτοβουλία Εργαζομένων - Ανέργων - Κατοίκων του 4ου Διαμερίσματος Αθήνας. Από αγωνιστές που συμμετέχουν είτε στα επιμέρους κινήματα της περιοχής ( Ακ. Πλάτωνα, Προαστιακός, συλ. γονέων κ.λπ.) είτε και σε οργανώσεις ή μετωπικά σχήματα της αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΕ, ΝΑΡ, ΚΚΕ(μ-λ)). Η πρωτοβουλία φυσικά επιδιώκει και είναι ανοιχτή και σε άλλους αγωνιστές ή δυνάμεις που δεν παραβρέθηκαν ή δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στις συσκέψεις.
Στις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατατέθηκαν οι απόψεις του καθένα και παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις αναγνωρίστηκε απ' όλους η αναγκαιότητα της κοινής δράσης ενάντια στο "Σύμφωνο Σταθερότητας" στις γειτονιές του 4ου Διαμερίσματος.

Βρέθηκε σορός, που πιθανόν ανήκει στον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Η κυπριακή αστυνομία μετά από εκταφή, που έγινε χτες σε κοιμητήριο στην περιοχή Τσερίου της Λευκωσίας, βρήκε τη σορό άνδρα, η οποία σύμφωνα με ενδείξεις φέρεται ότι είναι αυτή του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Κυπριακής αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε πως «κατόπιν πληροφοριών, εντοπίστηκε σορός σε κοιμητήριο στη Λευκωσία, η οποία με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις ενδεχομένως να ανήκει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο».

1 στους 4 κρατούμενους του πλανήτη βρίσκεται στις HΠA Η χώρα της «ελευθερίας»...(!)

Tο 25% του παγκόσμιου πληθυσμού κρατουμένων (1 στους 4) βρίσκεται στις ΗΠΑ, καθιστώντας τες το μεγαλύτερο κρατητήριο του πλανήτη!
H βασίλισσα του Δυτικού κόσμου έρχεται πρώτη σε κρατούμενους με 2,3 εκατ. φυλακισμένους και 5,1 εκατ. ελεύθερους υπό περιοριστικούς όρους, τη στιγμή που η Kίνα με υπερτετραπλάσιο πληθυσμό έχει 1,6 εκατ. φυλακισμένους. 1 στους 100 Aμερικανούς ενήλικες βρίσκεται στη φυλακή και 1 στους 30 υπό αστυνομική επιτήρηση. Tην τελευταία 25ετία ο αριθμός των φυλακισμένων αυξήθηκε κατά 274%!

Άνοδος για το ΚΚΕ και μεγάλες απώλειες για Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ - Άδικα βρίσκει τα μέτρα το 65,3%-Πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO.


Μέσα σε 1,5 μήνα ο δικομματισμός καταρρέει σύμφωνα και με δεύτερη δημοσκόπηση που βγήκε στην δημοσιότητα από το MEGA και την εκπομπή "Aνατροπή".
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ συγκεντρώνει 31,8 % (40,3%) είχε στα μέσα Ιανουαρίου, πτώση δηλαδή 8,5 %.
Η Νέα Δημοκρατία έχει την προτίμηση του 21,1 % (από 29,3%) τον Γενάρη.
Τρίτο και ενισχυμένο είναι το Κ.Κ.Ε με 8,7 % (από 7,0%) .
Σε άνοδο και ο ΛΑ.Ο.Σ στο 6,8 %.
Πέμπτο κόμμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 4,1% (από 4,2%) ενώ σημαντική πτώση έχουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 1,8% από 3% στο γκάλοπ του Ιανουαρίου.





ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ K.K.E : Εναέρια ρύπανση στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή


Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα εναέριας ρύπανσης στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ των αιτιών που προκαλούν τη ρύπανση περιλαμβάνεται και η καύση από ορισμένες βιομηχανίες, ρυπογόνων και επικίνδυνων καυσίμων, στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας.  
Η βιομηχανία ΒΙΟΚΕΡΑΛ έχει αδειοδοτηθεί στο παρελθόν (επί Ν.Δ.) από το ΥΠΕΧΩΔΕ για καύση ΠΕΤ-ΚΟΚ για μια 5ετία και δεύτερη φορά το Μάρτη του 2009 (εκτός από το ΠΕΤ-ΚΟΚ) και για καύση λυματολάσπης και άλλων επικίνδυνων αποβλήτων, απόφαση που παράνομα δε δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η σημερινή Υπουργός Περιβάλλοντος στις 31/12/2009 «επικύρωσε» ουσιαστικά αυτές τις αποφάσεις με την εγγραφή της ΒΙΟΚΕΡΑΛ στο Κοινοτικό Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS).