Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρεσβευτή της Κούβας.


Συνάντηση με τον πρεσβευτή της Κούβας στην Αθήνα, Οσβάλντο Μαρτίνεζ, είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.


Στη συνάντηση έγινε συντροφική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Κούβα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Κούβας και την πάλη του ενάντια στο εμπάργκο των ΗΠΑ και την κοινή θέση της ΕΕ.

Καταδίκη αγωνιστή του Κ.Κ.Ε που συμμετείχε σε κινητοποίηση σε διόδια με αίτημα την κατάργηση τους.


Καταδίκη αγωνιστή που συμμετείχε σε κινητοποίηση



Σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης τον Γιάννη Μητσιάκο, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Κοζάνης, για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση στα διόδια Πολυμύλου, με αίτημα την κατάργησή τους. Κατατέθηκε έφεση επί της απόφασης.
Η κινητοποίηση είχε διοργανωθεί από την Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ και πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτέμβρη 2010.

Una Faccia Una Razza -Τα βρήκαν κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί - Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Λέτα στην Ιταλία



Από τις 15:00 ώρα Ιταλίας, δηλαδή 16:00 ώρα Ελλάδος, ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Λέτα παρουσιάζει στον πρόεδρο Ναπολιτάνο, τις πιο πιθανές επιλογές του για τη λίστα των υπουργών.

Μπαγκλαντές: Ζωή εν τάφω για εκατομμύρια εργάτες στη βιομηχανία ενδύματος. Ξεπέρασαν τους 324 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου.


Ξεπέρασαν τους 324 οι νεκροί 

 Το τραγικό κτίριο - Φωτογραφία AP- Επεξεργασία  photo Red Star

«Η εκμετάλλευση πρέπει να σταματήσει! Οι θάνατοι δεκάδων εργατών και εργατριών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι πολυεθνικές εταιρείες, οι κυβερνήσεις και οι βιομήχανοι της παραγωγής ενδυμάτων είχαν πάρει σοβαρά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων», δήλωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο «Ρόιτερς» ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Εργατών Ενδύματος (NGWF) του Μπαγκλαντές, Αμιρούλ Χακ Άμιν, αναφερόμενος στην εγκληματική κατάρρευση του επταώροφου κτιρίου, την περασμένη Τρίτη, στην πόλη Σαβάρ (30 χλμ από την πρωτεύουσα, Ντάκα).

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2013.


Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2013.

Το ΚΚΕ απευθύνεται και απλώνει το χέρι σε όλους τους εργάτες, τους ανέργους, τους νέους, σε όλους τους εργαζόμενους που ζουν «μαύρες» μέρες και δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

Απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην τάξη που παράγει τον κοινωνικό πλούτο, που έχει τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά της, να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού.

Τα «καλά»... της χούντας.Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη του Σαββάτου.


Τα «καλά»... της χούντας


Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» πάντα και μόνο πάνω στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας. Το κράτος των αστών έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη δήλωση του Αντ. Σαμαρά στη συνάντηση με τη ΝΟΚΙΑ.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Το «παραγωγικό μοντέλο» που, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, βοηθάει τους επιχειρηματικούς ομίλους,  όπως η ΝΟΚΙΑ, που πριν λίγο καιρό προχώρησε σε απολύσεις, είναι αυτό που καλεί τους εργαζόμενους να επιλέξουν μεταξύ μισθών πείνας και ανεργίας, που ενισχύει με φοροαπαλλαγές και κίνητρα το μεγάλο κεφάλαιο.

ΠΑΜΕ : Προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου της RENAULT στη Γαλλία.


Προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου της RENAULT στη Γαλλία



Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Η διοίκηση της Ρενό είναι ο ΕΝΟΧΟΣ της αυτοκτονίας του συναδέλφου σας μέσα στο εργοστάσιο της Ρενό, τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Απρίλη. Όμως, το καπιταλιστικό σύστημα είναι η αιτία που οδήγησε στην απόγνωση και στην αυτοκτονία τον συναδέλφου σας. Γιατί ο καπιταλισμός έχει στο DNA του την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, επιβιώνει από αυτήν.