Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί κατακτητές.

 Σε ανακοίνωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί κατακτητές το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Στις 12 Οκτώβρη 1944 κατέβηκε από την Ακρόπολη η λαομίσητη ναζιστική σημαία. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο ΕΛΑΣ είχε καταλάβει στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας, ενώ την επομένη το Α’ Σώμα Στρατού του ΕΛΑΣ εγκαταστάθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΑΜΕ : Για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο 



  Αντιπροσωπεία 8 Ομοσπονδιών και 14 εργατικών Κέντρων στη σημερινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου εξέφρασε την ανησυχία της και παράλληλα έθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, για την κατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης η οποία επιδεινώνεται από την περικοπή κατά 2 δις ευρώ περίπου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

To KKE για τη σύσκεψη στο Μαξίμου και τα νέα μέτρα κυβέρνησης – τροϊκα.

 Σχόλιο του Κ.Κ.Ε.


Τα μέτρα της κυβέρνησης και των συμμάχων της, είτε ονομαστούν διαρθρωτικά είτε οριζόντια, έχουν έναν μόνιμο και ξεκάθαρο στόχο: Να δημιουργήσουν νέα πεδία δράσης και να δώσουν κι άλλες ελαφρύνσεις στα μονοπώλια για έξοδο από την κρίση προς όφελος της κερδοφορίας τους, ενώ ταυτόχρονα ο λαός θα μαστίζεται από την ανεργία, θα βλέπει τον μισθό του να μειώνεται και θα πληρώνει όλο και πιο ακριβά για τις στοιχειώδεις ανάγκες του.

"Το παρελθόν".Μια ταινία του Ασγκάρ Φαραντί. Από τη στήλη "Κινηματογράφος" του Ριζοσπάστη.

  Πρώτη ταινία που ο άξιος Ιρανός σκηνοθέτης γυρίζει στη Γαλλία διατηρώντας όμως ένα ιρανικό άγγιγμα (touch) με το ρόλο του Αχμάντ. 



Η ταινία αντιπροσωπεύει αυτό που πρέπει να προσφέρει το συμβατικό σινεμά: Συγκίνηση, σουσπάνς, δόσιμο. Το αποτέλεσμα στέφεται με απόλυτη επιτυχία, η συγκίνηση δεν αποδυναμώνεται πουθενά και κανένα πλάνο δεν περισσεύει... Ακόμα και από τις πιο φλύαρες σεκάνς... Θεϊκό! Φιλμ ανθρωποκεντρικό που σπρώχνει τον θεατή να ανατρέξει στα δικά του

Στο Τόκιο προβάλλεται την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Οκτώβρη , Ιαπωνικής παραγωγή ντοκιμαντέρ για το Π.Α.ΜΕ- Κ.Κ.Ε !


Και κάτι διαφορετικό, από αυτά που συνήθως βλέπουμε στην Ιαπωνία για την Ελλάδα. 



Σήμερα και αύριο προβάλλεται στο Τόκιο το ιαπωνικής παραγωγής ντοκιμαντέρ 労働者 前へ! PAME 全ギリシャ戦闘的労働者戦線 («Εμπρός εργάτες! -Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο») με θέμα το Π.Α.ΜΕ. και το Κ.Κ.Ε.