Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Κατέθεσαν σχέδιο απόφασης ενάντια στα χαράτσια.


Το αρνήθηκε η φιλοκυβερνητική δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγοι)

Σχέδιο απόφασης ενάντια στα νέα φοροχαράτσια που επιβάλλονται στα πλατιά λαϊκά στρώματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κατέθεσαν, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.
Το κείμενο, όπως το ανέγνωσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Νίκος Σοφιανός, έχει ως εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

«Αν μπει και η Ιταλία στο Ταμείο, τότε η Ελλάδα θα φάει κλωτσιά», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα.



«Αν μπει και η Ιταλία στο Ταμείο, τότε η Ελλάδα θα φάει κλωτσιά», δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις και τη θέση ότι η νέα κυβέρνηση θα πετύχει με την υιοθέτηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.
Η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε, ωστόσο, ότι κινδυνεύει η αρχούσα τάξη από το ενδεχόμενο έξωσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και όχι οι πολίτες. Υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται υπό εκβιασμό από τους εταίρους της και τον κάλεσε να μην υποκύψει σε αυτόν.

Προκήρυξη του ΝΑΡ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

 ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 – ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
 
Εργαζόμενες/οι, νέοι και νέες
Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας 2 χρόνια τώρα, με τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις πλατείες, με σημαντικούς σταθμούς την 48ωρη γενική απεργία της 19-20 Οκτώβρη και την έκρηξη της λαϊκής οργής στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, τρομοκράτησαν την κυβέρνηση, τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς για την επερχόμενη ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το λαϊκό κίνημα. Έσπευσαν να προλάβουν την λαϊκή εξέγερση κατά της τρόικας και της κυβέρνησης, αλλάζοντας διαχειριστή από τα πάνω και από τα δεξιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή
Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!

38 χρόνια, απ’ το Νοέμβρη του ’73, βγάζουμε συμπεράσματα απ’ την
κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής
πάλης, τον ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο.
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου, με την καθοριστική συμβολή της εργατικής τάξης της Αθήνας, πήρε το χαρακτήρα μαζικής λαϊκής εξέγερσης και σήμανε την αρχή του τέλους της στρατιωτικής δικτατορίας. Η παλλαϊκή κινητοποίηση στο Πολυτεχνείο απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο και αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή, τη γιγαντιαία δύναμη του οργανωμένου και ταξικά προσανατολισμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος. Κάθε μορφή δικτατορίας του κεφαλαίου, είναι ιστορικά ξεπερασμένη, όπως είναι ξεπερασμένο το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης.

 

Κ. Χατζής: "Κόμμα - τραβεστί η ΝΔ": Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ και άλλοτε υποστηριχτής του κ. Σαμαρά, Κώστας Χατζής. Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ και του Γ. Παπανδρέου.



Σε επιστολή του, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Τρίτη, ο κ. Χατζής προχωρά σε βαριές κατηγορίες κατά της ΝΔ και του αρχηγού της προσωπικά.
"Κόμμα - τραβεστί" χαρακτηρίζει τη ΝΔ, ενώ εκφράζει την απογοήτευσή του προς τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο υπονοεί, πως έχει "ακρωτηριασμένη συνείδηση".
"Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών στην, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που τη συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από την συνείδησή μου.

Πίσω από το τεχνοκρατικό προφίλ του κ.Παπαδήμου κρύβεται μια ακόμα σκληρότερη πολιτική - Τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


•     «Οι εκπρόσωποι μιας αποτυχημένης πολιτικής κι ενός χρεοκοπημένου πολιτικού σκηνικού θα σώσουν τη χώρα;»
•    «Έχετε σκοπό να ελέγξετε τι γίνεται και στις άλλες τράπεζες, μήπως γίνονται τα ίδια; Ξέρετε ότι ο ελεγκτής της Τράπεζας της Ελλάδας που συνέταξε αυτή την έκθεση, ο κ. Γούσιος, είχε πριν λίγες ημέρες ένα μασούρι δυναμίτη στην πιλοτή της πολυκατοικίας του»
•    «Μας είπατε ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στο σχέδιο και τις απαιτήσεις των δανειστών μας. Θα περίμενα το σχέδιο το ελληνικό για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη δίκαιη κατανομή των θυσιών,  τη δίκαιη κατανομή στον πλούτο που θα παραχθεί από την ανάπτυξη»

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου.



Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, συμπόρευση με το ΚΚΕ για το μεγάλο λαϊκό μέτωπο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία
 
Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Χάλασε τα σχέδια της δικτατορίας να μεταμφιεστεί με την κυβέρνηση Μαρκεζίνη, κατέδειξε την αντίθεση του λαού και σήμανε την αρχή του τέλους της. Το δρόμο τον είχαν ανοίξει οι καταλήψεις της Νομικής τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου.
Στο Πολυτεχνείο το 1973 ισχυρή και καθοριστική ήταν η συμμετοχή εργατών, με πρωτοπορία τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους νυχτερινούς μαθητές.

ΣΥΡΙΖΑ- ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Η εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης, πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή.  Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να  οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ θα ψηφιστεί από τη Βουλή, όχι από το λαό, για να ολοκληρώσει την επίθεση της στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, παίρνοντας νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της.

"Ξ" Πετρούπολης: Δεν πληρώνουμε χαράτσι!

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι

Επιτροπές κατοίκων σε κάθε γειτονιά – οργάνωση και συντονισμός του αγώνα


Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το γνωστό χαράτσι, ήδη έφτασαν στα σπίτια μας. Κι ενώ στενάζουμε κάτω από την μνημονιακή μπότα, τα χτυπήματα δεν σταματούν. Η κυβέρνηση Παπαδήμου θέλει να συνεχίσει μέχρι την εξόντωση μας.

Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.

Ήδη γίνονται βήματα για να οργανωθεί ένα πραγματικά μαζικό κίνημα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού. Η εξέλιξη αυτού του κινήματος είναι πολύ σημαντική. Γιατί η επιτυχία του θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην επίθεση της κυβέρνησης. Στόχος μας πρέπει να γίνει μια χειροπιαστή νίκη.

38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ -Ξεκινάει ο αγωνιστικός γιορτασμός

Αρχίζει σήμερα το τριήμερο εκδηλώσεων του γιορτασμού της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου. Το ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα είναι επισκέψιμο από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, οπότε θα κορυφωθεί ο αγωνιστικός γιορτασμός με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
Το αγωνιστικό ραντεβού, που δίνουν την Πέμπτη 17 Νοέμβρη το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ είναι στην Ομόνοια στις 5 μ.μ., όπου θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει η πορεία.
Αντίστοιχα, με συγκεντρώσεις, πορείες, αλλά και εκδηλώσεις ετοιμάζεται ο αγωνιστικός γιορτασμός σε όλη τη χώρα.

Ψήφισμα-κάλεσμα της Συνέλευσης των χαλυβουργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.

Εμείς οι 400 εργάτες της ελληνικής χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε τον δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Φασίστες και κυβέρνηση.Ένα επίκαιρο άρθρο από την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, για τους φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ.



Της Goldfinger-www.topontiki.gr
Δεν πιστεύω να είστε από εκείνους που τους ενοχλεί η λέξη φασίστας. Που δυσκολεύονται να την προφέρουν γιατί τη θεωρούν passé, ντεμοντέ, όχι πολιτικά ορθή.  Από εκείνους που θεωρούν ότι ο πολιτικός πολιτισμός επιτυγχάνεται με την αφαίρεση λέξεων από το πολιτικό μας λεξιλόγιο.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δυο – τρία χρόνια υπάρχει μια ισχυρή τάση - ιδιαιτέρως προβεβλημένη από ορισμένα ΜΜΕ σε συγκεκριμένες πρωινές ζώνες- με στόχο το πολιτικό ξέπλυμα, την αποθέωση του  πολιτικού λίφτινγκ, την επιβεβαίωση του πολιτικού μπότοξ , στις ακροδεξιές φυσιογνωμίες.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ BONUS 50 ΕΔΡΩΝ!


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΖΑΝΗ*


Είναι γνωστό ότι ο εκλογικός νόμος που θα ισχύσει για τις επόμενες εκλογές δωρίζει 50 έδρες επιπλέον στο πρώτο κόμμα. Το Δικομματικό Σύστημα σχεδίασε και ψήφισε έναν εκλογικό νόμο, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του και να εναλλάσσεται στην εξουσία. Όμως τους πρόλαβε η κρίση και έπεσαν οι ίδιοι στον λάκκο των δόλιων σχεδιασμών τους . Αυτός είναι και ο λόγος που απέφυγαν τις πρόωρες εκλογές και την λαϊκή ετυμηγορία. Για να κερδίσουν κάποιο χρόνο, να ξανασχεδιάσουν με βάσει πάντα την διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου που υπηρετούν.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μαζική διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας. Προετοιμασία για Γενική Απεργία στις 24 Νοέμβρη.


 
 
Μαζική και μαχητική ήταν η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λισαβόνα όπου υπολογίζεται ότι πήραν μέρος πάνω από 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι ενάντια στα μέτρα λιτότητας που φέρνουν περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό τους, περικοπές στους μισθούς, αύξηση των ωρών εργασίας χωρίς επιπρόσθετη αύξηση μισθών, άρνηση πληρωμής υπερωριών, διευκόλυνση των απολύσεων, μείωση των αποζημιώσεων κ.ά.

Οι τρεις "σωματοφύλακες" της Goldman Sachs. H Goldman Sachs ενώνει τους Λουκά Παπαδήμο, Μάριο Μόντι και Μάριο Ντράγκι. Η σχέση των τριών ανδρών και η αμερικανική τράπεζα στο προσκήνιο της γαλλικής Le Monde .



Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde αναφέρεται στη σχέση της Goldman Sachs με τους Λουκά Παπαδήμο, Μάριο Μόντι και Μάριο Ντράγκι.
"Τι κοινό έχουν οι τρεις άνδρες;" διερωτάται η Le Monde, δίνοντας η ίδια την απάντηση: Την Goldman Sachs.
Η εφημερίδα αναφέρει πως η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τους συνδέει ενώ τους χαρακτηρίζει ως "μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης Goldman Sachs".
Μάλιστα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για ένα "διακριτικό" δίκτυο επιρροής της τράπεζας στην Ευρώπη, το οποίο, όπως όλοι οι θεσμοί διαθέτει ιεραρχία.

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας που διοργάνωσε η ΚΝΕ στο Σπόρτιγκ την Κυριακή.


Την Κυριακή το βράδυ το γήπεδο του Σπόρτιγκ γέμισε. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μίλησε σε μια μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας, ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις, τις θέσεις και την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, ενώ στάθηκε και στα σύνθετα καθήκοντα της ΚΝΕ. Οι κόκκινες σημαίες και συνθήματα διαμόρφωναν μια δυναμική ατμόσφαιρα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, με τα μονοπώλια ή με το λαό», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». Μετά την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα της ΚΝΕ, όπου ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα των Μπ. Μπρεχτ, Γιάννη Ρίτσου κ.ά. Να σημειωθεί πως ο δεύτερος τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1949 - 1968), που διατίθονταν στο χώρο της συγκέντρωσης, μαζί με άλλα βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», εξαντλήθηκε πριν καλά καλά ξεκινήσει η συγκέντρωση.


Αλέκα Παπαρήγα: Το κεντρικό πολιτικό ερώτημα που μπαίνει στο λαό είναι: 'Η με τα μονοπώλια ή με το λαό που συμπληρώνεται με το ερώτημα: Εργατική λαϊκή εξουσία ή εξουσία των μονοπωλίων.