Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ- Σε θέση μάχης για χρονιά ανατροπής


31.12.11
Αυτές τις ώρες και μέρες, η καρδιά μας χτυπάει στην πύλη του εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδας, όπου οι απεργοί θα υποδεχτούν το νέο χρόνο σε θέση μάχης. Βρισκόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους του Alter και της Ελευθεροτυπίας που αγωνίζονται. Μαζί με τους εργαζόμενους στα Notos Gallery που ξεκινούν τη νέα χρονιά με απεργίες, τους εργάτες στη Λουκίσα στο Περιστέρι, στην Alex Pack, το ΙΓΜΕ και στη Γερολυμάτος Cosmeticsπου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Με τους χιλιάδες εργαζόμενους που δίνουν μικρές και μεγάλες μάχες στους χώρους δουλειάς και για την επιβίωσή τους.
Σε θέση μάχης θα υποδεχτούμε το 2012, γιατί η εργαζόμενη πλειοψηφία, ο λαός και η νεολαία έχουν άμεσο συμφέρον και πραγματική ανάγκη να ανατρέψουν την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, να ανατρέψουν αυτή την αντιλαϊκή και βάρβαρη πολιτική και τους εκφραστές της.

Στη σκακιέρα του χρόνου και του νου-Της ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ.



Αυτές τις ημερολογιακώς όντως άγιες μέρες, άγιες γιατί στο φθαρτό μας σώμα προστίθεται μια ακόμη χρονιά, λόγος όμως ένα προς ένα με τη ζωή αυτήν καθ' αυτήν, μόνον οι αθώοι και οι αποκτηνωμένοι περνάνε καλά. Οι υπόλοιποι μετράμε δυνάμεις, επαναπροσδιορισμούς πορείας, αλλά και ...εφορίας, πάνω σε μουντζουρωμένους χάρτες της σκληρής πραγματικότητας.
Οχι σύντροφοι, δε μιλάω τέτοιες μέρες για κανένα κυνήγι θησαυρού. Το ενάντιο με περνάει στη νέα χρονιά της παμπάλαιης συνέχειας του χρόνου.

Αλέκα Παπαρήγα: «Το 2012 θα είναι πολύ χειρότερο».



Το 2012 θα είναι χειρότερο από το 2011, δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η αντεπίθεση των εργαζομένων με στόχο την κυβέρνηση, το κράτος και τα μονοπώλια.  


Ειδικότερα, η κ. Παπαρήγα αναφέρει στη δήλωσή της:

Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής.ΝΔ 21,4 % -ΠΑΣΟΚ 12,6 %- ΚΚΕ 9,3 %- ΣΥΡΙΖΑ 6,2 %- ΛΑΟΣ 5,3 %- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5 %- ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 29,5 %


Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής (31-12-2011).


ΠΑΣΟΚ: 12,6%
ΝΔ: 21,4%
ΚΚΕ: 9,3%
ΛΑΟΣ: 5,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,2%
Δημοκρατική Αριστερά: 5%

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ NOTOS. ΤΡΙΤΗ 3/1/2012 . Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ NOTOS
ΤΡΙΤΗ 3/1/2012
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Εργαζόμενοι- εργαζόμενες
Στα καταστήματα NOTOS.

Η επιχείρηση NOTOS COM επιμένει στην επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας στους 1.400 εργαζόμενους της, πανελλαδικά, πλήρους απασχόλησης και ξεκινά την εφαρμογή της στις 3 ΓΕΝΑΡΗ.
Επικαλούνται την κρίση και την μείωση του τζίρου, επιχειρήματα που τα χρησιμοποιούν όλοι πλέον οι εργοδότες, αποκρύπτει από τους εργαζομένους ότι αυτό που την ενδιαφερθεί αυτήν την περίοδο είναι να διατηρήσει την κερδοφορία της στα επίπεδα που έχει βάλει ως στόχο από την μία, από την άλλη να διατηρήσει και να εδραιώσει την κυριαρχία της στο κλάδο.

Επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Βορείου Κορέας ανέλαβε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν.


Επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Βορείου Κορέας τέθηκε και επίσημα ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, ο διορισμός επικυρώθηκε σε συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ την Παρασκευή.

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ., υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στον δημοσιογράφο Κ.Σαββόπουλο, στο ραδιοσταθμό «105.5 Στο Κόκκινο».



σχετικά με το μέλλον της ευρωζώνης τη χρονιά που έρχεται, τις προτάσεις της Αριστεράς, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις με την κυπριακή ΑΟΖ

•    Για το μέλλον της ευρωζώνης το 2012
Χρονιά «αιτιολογημένης απαισιοδοξίας» χαρακτηρίζει το 2012 ο γνωστός οικονομολόγος και σύμβουλος το πάλαι ποτέ του Γιώργου Παπανδρέου, Τζοζεφ Στίγκλιτζ, ο οποίος θεωρεί ότι η ευρωζώνη έχει εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο και ότι και τη νέα χρονιά θα επαναληφθεί το ίδιο σχέδιο, δηλαδή «λιτότητα, αποδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας, περισσότερη ανεργία και διαιώνιση των δημοσιονομικών προβλημάτων».
Και πράγματι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί από τη στιγμή που η γερμανική και γαλλική Δεξιά, που σήμερα κρατούν τα ηνία της Ευρώπης, επιμένουν, όπως σωστά παρατηρείτε στη «δημοσιονομική ορθοδοξία» της δια βίου λιτότητας που όχι μόνο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια – και δεν είναι αριστεροί οικονομολόγοι που το λένε αυτό – σε διάλυση την ευρωζώνη, αλλά το κυριότερο είναι ότι οδηγεί σε ραγδαία φτωχοποίηση τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Α.Σ.Κ.Ε: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΧΟΡΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ.



Τα συμβαίνοντα γύρω από την προφυλάκιση του πρωταγωνιστή του σκανδάλου (ελάχιστου μπροστά στα όσα πλήττουν τη χώρα μας την τελευταία 25ετία) επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι όσα πάντοτε «αποκαλύπτονται» στο μόνο που δεν αποβλέπουν είναι η Δικαιοσύνη, η κάθαρση και η αποτροπή τους στο μέλλον.

Για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ και τα τεκμήρια.



Η κυβέρνηση του Μαύρου μετώπου ληστεύει τον λαό για την πλουτοκρατία.
Τα κριτήρια διαβίωσης που επιβάλλει μαζί με τις νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν νέο ρεσάλτο της πλουτοκρατίας στα λαϊκά εισοδήματα.
Καμιά νομιμοποίηση και καμιά συμμόρφωση στις αποφάσεις των μεγαλοκαπιταλιστών  και των εντολοδόχων τους.