Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τριγμοί στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" εξαιτίας του...ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τριγμοί στους "Ανεξάρτητους Έλληνες"



Δυναμώνουν οι αναταράξεις στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενόψει και της νέας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη.
Το απόγευμα παραιτήθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δ. Σταμάτης. Νωρίτερα, είχε παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ο Χρ. Ζώης.

Σχετικά με το πόθεν έσχες βουλευτών του ΚΚΕ.Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ




Επειδή γίνεται προσπάθεια λαθροχειρίας σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη και Σπ. Χαλβατζή, κάνουμε γνωστό ότι πέρα από την κατοικία τους, τα διάφορα αγροτεμάχια, άλλων μικρής και άλλων μηδαμινής αξίας, είναι προϊόντα κληρονομιάς,

Το ποίημα "1848" του Άλκη Αλκαίου καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα για την ζωή από τον Ριζοσπάστη.

Θάνος Μικρούτσικος και Άλκης Αλκαίος
ΦΛΕΒΑΡΗΣ 1848 - Άλκης Αλκαίος


Μανουέλ Ντουάρντε απ’ το Πράσινο Ακρωτήρι
ίσως ποτέ και να μη δω το πρόσωπό σου
ωστόσο αν κρίνω απ΄ το αιμάτινο γραφτό σου
θα πρέπει να ’ναι γιομάτο από λιοπύρι

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Άλκη Αλκαίου (Βαγγέλη Λιάρου).


Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.



Η ποίηση και το τραγούδι έγιναν φτωχότερα με το θάνατο του Άλκη Αλκαίου, ενός από τους πιο εμπνευσμένους ποιητές και στιχουργούς της νεότερης γενιάς.
Ο Άλκης Αλκαίος συμμετείχε ενεργά στην αντιδικτατορική πάλη. Για αυτή του την αγωνιστική δράση συνελήφθη και βασανίστηκε από τη χούντα με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η ήδη κλονισμένη υγεία του.

ΣΥΡΙΖΑ: Καπιταλισμός με ολίγη αριστερά και αντιεξουσιαστές.


Άρθρο από την ιστοσελίδα 902.gr
Αφού έδωσε τον τόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σερί συναντήσεων με πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ, ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο κ.λπ., τώρα στελέχη του συμμετέχουν σε εκδηλώσεις μαζί με τον ΣΕΒ. Όπως γράφτηκε στον Τύπο, ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον Δ. Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ με θέμα την οικονομία.

"Τελικά, η Ελλάδα θα γίνει Κερατέα ".Οι δημότες της Κερατέας τιμούν τον Αλ. Αλαβάνο.


Εκδήλωση για τα δύο χρόνια από την έναρξη των αγώνων διοργάνωσε την Κυριακή 9/12 ο δήμος Κερατέας.




Στην συγκέντρωση τιμήθηκαν τέσσερις δημοσιογράφοι που κάλυψαν με ευαισθησία τον δίκαιο αγώνα του λαού της Κερατέας και από τον πολιτικό χώρο ο Αλέκος Αλαβάνος που στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους.
 Στο χαιρετισμό του ο Αλ.Αλαβάνος μεταξύ άλλων ανέφερε:
 
 [στη φωτο ,στο μπλόκο, την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας, του περιφερειακού συμβουλίου στην οποία δεν παρέστη-12/12/2010]   

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την κατάργηση της Κυριακής αργίας στα εμπορικά καταστήματα.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάργηση της Κυριακής αργίας στα εμπορικά καταστήματα



Η συγκυβέρνηση επιχειρεί, επιστρατεύοντας και δόλια μέσα, να  επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων, με την επιβολή της λειτουργίας των  καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και να επιταχύνει την καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Ημερολόγιο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για το 2013.


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΝ


Κυκλοφορεί το καλαίσθητο ημερολόγιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για το 2013. Το ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Σε νέα εγχείρηση ο Τσάβες. Όρισε ως αντικαταστάτη του αν "συμβεί κάτι " τον Αντιπρόεδρο Νικολάς Μαούρο.


Στην Κούβα μετέβη χτες και πάλι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, για νέα χειρουργική επέμβαση σε νέο καρκινικό όγκο.


Για τη νέα περιπέτεια της υγείας του ενημέρωσε την Κυριακή με διάγγελμά του ο ίδιος, ενώ έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις για καρκίνο από τα μέσα του περασμένου έτους.

Υπό την ηγεσία του Δ. Χριστόφια και του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ.


ΜΝΗΜONIO ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡO, ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤO ΛΑO ΤΗΣ



H προεδρική θητεία του Δ. Xριστόφια, ενώ ξεκίνησε με μεγάλες ελπίδες της Eλληνοκυπριακής κυρίαρχης αστικής τάξης, ιδιαίτερα για την προώθηση των διμερών συνομιλιών στην Kύπρο, καταλήγει στην υποταγή της χώρας στις μνημονιακές επιλογές της τρόικα. Eιρωνική συγκυρία είναι ότι κατά την περίοδο που η Kυπριακή Δημοκρατία ασκεί την προεδρία της Eυρωπαϊκής Ένωσης, οι Eυρωπαίοι ιμπεριαλιστές της βάζουν το μνημονιακό χαλινάρι.

 Εμπρηστική παρέλαση στη Κομοτηνή από την Χρυσή Αυγή.


Το δηλητήριο του διχασμού χριστιανών και μουσουλμάνων έχυσαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που ταξίδεψαν από διάφορες περιοχές της χώρας, για να παραβρεθούν στα εγκαίνια των γραφείων τους σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, που έγιναν το Σαββατοκύριακο.

Στην Κομοτηνή, με επικεφαλής 8 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πραγματοποίησαν πορεία στις γειτονιές της μουσουλμανικής μειονότητας φωνάζοντας εμπρηστικά και υβριστικά συνθήματα. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αποκαλούσαν «μούλους» και «Μογγόλους» τους μουσουλμάνους εργάτες, επιστήμονες και μικρούς ΕΒΕ και φώναζαν «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη».

Δημοκρατία...Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Δημοκρατία...Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Η ιστορία με το χαράτσι της ΔΕΗ είναι αποκαλυπτική πολλών πραγμάτων όσον αφορά τη Δημοκρατία τους.
Ας δούμε τρεις πλευρές:
α) Απύθμενη υποκρισία, αβυσσαλέο ψεύδος
Στις 23/6/2011 ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, δήλωνε τα εξής:
«Σε σχέση με τα ακίνητα, η εκτίμησή μας είναι ότι (...) δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και κυρίωςδε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

ΗΠΑ : Προετοιμάζεται πιο διευρυμένο δίκτυο κατασκοπίας !


«Η αναβάθμιση της DIA, σε συνδυασμό με την επέκταση της CIA μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, θα δημιουργήσει ένα κατασκοπευτικό δίκτυο πρωτοφανούς μεγέθους» αναφέρει η «Washington Post»



Το τεράστιο κατασκοπευτικό δίκτυο των ΗΠΑ αρχίζει να απλώνεται και στην πλέον απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη καθώς εκατοντάδες επιπλέον Αμερικανοί κατάσκοποι θα αναπτυχθούν σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο σχεδίου του υπουργείου Αμυνας για τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών «που θα ανταγωνίζεται σε μέγεθος τη CIA» όπως ανέφερε η κυριακάτικη έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post». Στόχος του φυσικά η προάσπιση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ με κάθε «δυνατό» τρόπο.