Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στον Real fm 10/9/2012.


Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα



Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας με ποιο τρόπο έχετε σκοπό να οργανώσετε την αντιπολίτευσή σας στο πακέτο των νέων μέτρων που έρχονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
«Μέσα στη Βουλή η αντιπολίτευση δεν είναι και τόσο δύσκολο πράγμα. Θέσεις έχουμε, αιτήματα έχουμε, εκτιμήσεις έχουμε, προβλέψεις έχουμε, μπορούμε να την οργανώσουμε μια χαρά. Το ζήτημα είναι...».
Ο Ριζοσπάστης όμως χτες είχε τίτλο γενική απεργία.

ΡΗΜΑΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.


Γράφει ο Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο στην Ελλάδα μετά από δυόμισι χρόνια εφαρμογής της πολιτικής που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων. Η χώρα μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε όλους τους τομείς - στις αποδοχές, στις συντάξεις, στο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στο μέγεθος της οικονομίας της.
Τα πάντα συρρικνώνονται με μοναδική εξαίρεση το δημόσιο χρέος, το οποίο διαρκώς αυξάνει, παρόλο που οι Γερμανοί υπήγαγαν την Ελλάδα υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας ισχυριζόμενοι ότι στόχος τους είναι, υποτίθεται, η μείωση του χρέους.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε : Προβλήματα στην 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Μεσογείων και Λαυρεωτικής.


Προς τον Υπουργό Υγείας



Με την πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, καταδικάζονται τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε υποχρηματοδότηση, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή Μεσογείων και Λαυρεωτικής του Νομού Αττικής, όπου οι ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα είτε να καταρτίζεται με δυσκολία ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης, είτε να μην διασφαλίζεται καθόλου η 24ωρη λειτουργία τους. Συγκεκριμένα:

Σχόλιο του K.K.E για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης & τα νέα μέτρα που συναποφασίζουν με την τροϊκα.


Σχόλιο του K.K.E για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης



Κόκκινες γραμμές υπέρ του λαού είναι αδύνατον να έχουν τα κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ και της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Κεντρικός άξονας των νέων μέτρων που συναποφασίζουν συγκυβέρνηση και τρόικα για να μείνουν εσαεί, είναι η δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και η κατάργηση του 8ωρου, των συλλογικών συμβάσεων και άλλα.

Η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη για τις 7-9-2012 στην Θεσσαλονίκη εκδήλωση συζήτηση της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική συνεργασία όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και μετά τις εισηγήσεις εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ(μ-λ) ακολούθησε συζήτηση.
Ακολουθεί η εισήγηση του Δ. Παυλίδη εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ). Τέλος, ορίστηκε επόμενο ραντεβού την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στις 8.00 μμ στο ΕΚΘ για να αρχίσει ο συντονισμός και η συγκρότηση της πρωτοβουλίας σε επίπεδο Θεσσαλονίκης.

Μας χωρίζουν πέντε μήνες από την πρώτη δημόσια παρουσίαση της Πρωτοβουλίας Αριστερής Αντί-ιμπεριαλιστικής Συνεργασίας τον περασμένο Απρίλη. Οι δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν δημιούργησαν μόνο τις γνωστές αναγκαστικές περιπλοκές και αναγκαστικές ιεραρχήσεις αλλά συνέβαλλαν σημαντικά στην καθυστέρηση της προώθησης της Πρωτοβουλίας και στα αναγκαία βήματα διεύρυνσης, συγκρότησης και ανάδειξης της. Και χωρίς τις εκλογές όμως τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα. Θέλω να το τονίσω αυτό γιατί πρέπει να ξέρουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας και πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να υπερβεί διάφορα και πολλά εμπόδια, θα χρειαστεί χρόνο, επιμονή και επιστράτευση όλων των διαθέσιμων δυνατοτήτων. Φυσικά το διάστημα δεν πήγε χαμένο. Δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν γόνιμες συζητήσεις, υπήρξαν κοινές δράσεις και οι δύο εκκινούσες δυνάμεις της Πρωτοβουλίας, έστω και διαμέσου των εκλογών να δώσουν μια μάχη από κοινού ενισχύοντας παραπέρα το ήδη καλό συντροφικό κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, Αθήνα.


38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται…
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία»



Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” θα πραγματοποιηθούν για τρίτη συνεχή χρονιά στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, στο Ίλιον στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή έχει ως εξής:


ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΙ «ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ» ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Συγκλονιστικό είναι το στοιχείο της ΕΛΣΤΑΤ, της Ελληνικής Στατιστικής ΑρχήςΦέτος τον Ιούνιο εργάζονταν 3.766.415 Έλληνες, οι οποίοι έπρεπε να με όσα κέρδιζαν να ζουν… 4.588.507 άτομα, δηλαδή 1.216.410 ανέργους και 3.372.097 οικονομικά μη ενεργά άτομα (γέρουςπαιδιά,μαθητέςσπουδαστές κλπ). Είναι εξωφρενικό 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι να ζουν με τη δουλειά τους 4,6 εκατομμύρια άλλους!