Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ.

Στις 27 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, που συσπείρωσε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ οργάνωσε την αντίσταση του λαού μας ενάντια στο γερμανικό φασισμό.
Οταν τα στρατεύματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας κατέκτησαν την Ελλάδα και οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα (27 Απρίλη 1941), οι κομμουνιστές που δραπέτευσαν από τους τόπους εξορίας, όπου τους κρατούσε η κυβέρνηση Μεταξά, καθώς και άλλοι, που δρούσαν στην παρανομία, έσπευσαν να ανασυγκροτήσουν το ΚΚΕ και να οργανώσουν την Αντίσταση κατά των κατακτητών.
Στις 31 Οκτώβρη 1940 το (πρώτο) «ανοιχτό γράμμα προς τον ελληνικό λαό» του Νίκου Ζαχαριάδη, Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, από τα μπουντρούμια της Κρατικής Ασφάλειας, χάραξε τη γραμμή της πάλης στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Μ.Α.Σ. Πρόταση πάλης-Πρόγραμμα δράσης προς όλους τους φοιτητές-σπουδαστές, τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους 26/9/2011

feat (8)Χαιρετίζουμε, τους χιλιάδες φοιτητές που εδώ και ένα μήνα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, τις κινητοποιήσεις, τις καταλήψεις και τις άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Χαιρετίζουμε τους μαθητές και τα συντονιστικά τους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Ένα μήνα τώρα δείξαμε ότι «τα κεφάλια δεν μπαίνουν μέσα» επειδή ψηφίστηκε ο νόμος. Δείξαμε ότι έχουμε δύναμη να αμφισβητούμε αντιλαϊκούς νόμους και συντάγματα, συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική. Σπάσαμε στην πράξη την επιθετική συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη-Μπακογιάννη, δείξαμε ότι δεν μας τρομοκρατούν.

Ανακοίνωση των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.



Παλλαϊκός ξεσηκωμός !
Σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, συναγερμός !
Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας

ΛΗΣΤΕΙΑ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ (€5000)! ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ 20% ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ!

  ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ € 7ΔΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ!
ΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!
  Νέα πρόσθετα ληστρικά μέτρα συνολικού ύψους €7δις ανακοίνωσε ο Ε. Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), στην Ουάσινγκτον.
Σημασία για το ΔΝΤ δεν έχει το πόσα μέτρα θα παρθούν, αλλά το δημοσιονομικό τους αποτέλεσμα, πάνω στο έλλειμμα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.
 Φυσικά, όμως, κάθε μέτρο λιτότητας, εντείνει την ύφεση και άρα αυξάνει το έλλειμμα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, και μάλιστα πολύ σύντομα, ακόμα περισσότερα βάρβαρα μέτρα!
Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται αναδρομική μείωση του αφορολόγητου για το τρέχον έτος στα €5.000 αλλά και η άμεση (από 1η Οκτώβρη) μείωση των μισθών στο δημόσιο κατά 20%!

Γεωργαντά: «Αυθαίρετα συμπεριλήφθηκαν οι ΔΕΚΟ στις μετρήσεις για το έλλειμμα».

Γεωργαντά:  «Αυθαίρετα συμπεριλήφθηκαν οι ΔΕΚΟ στις μετρήσεις για το έλλειμμα»

Έξι ώρες διήρκησε η κατάθεση της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, παρόντος και του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγ. Πεπόνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, με αφορμή τις καταγγελίες της, ως μέλους, μέχρι πρότινος, της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, για «τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009».

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, που διενεργεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, είναι να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών της καθηγήτριας Οικονομετρίας και να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων.

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ραδιόφωνο της ΕΤ 3 (Βαγγ. Σπυριδωνίδης- Κατ. Ρενιέρη)


• Η Αργεντινή κατέρρευσε επειδή εφάρμοσε κατά γράμμα της επιταγές του ΔΝΤ.
• Η ευρωπαϊκή ηγεσία έχει αλλάξει τακτική και δηλώνει δημόσια πως τρέμει μη διαλυθεί το ευρώ.
•  Το κούρεμα είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης πόρων. Οι νεοφιλελεύθεροι θέλουν να τους αξιοποιήσουν για νέες φοροαπαλλαγές στους έχοντες και κατέχοντες, η αριστερά θέλει κούρεμα για να εξοικονομήσει πόρους για κοινωνική πολιτική.
• Λέγαμε ο κόσμος να βγει στο δρόμο και να κατεβάσει τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν. Τα έκανε και τα δύο. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για τα κόμματα της αριστεράς να συγκροτήσουν ένα νέο συνασπισμό εξουσίας.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην εκπομπή «πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ

 
Δημοσιογράφος: Λέτε στον κόσμο να μην πληρώσει τα χαράτσια, είτε έχουν, είτε δεν έχουν. Αν δεν πληρώσω τα χαράτσια σίγουρα η κυβέρνηση θα βρει κάτι άλλο...
Αλ. Παπαρήγα: Εμείς δεν το προβάλουμε αυτό ως ένα μέτρο πανάκεια. Βεβαίως, σαν τη γάτα με το ποντίκι θα παίζει το λαό η κυβέρνηση. Υπάρχει το εξής ζήτημα: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν. Όταν ο άλλος παίρνει 600 ευρώ και πρέπει να δώσει τα 400 στο τέλος, με 200 ευρώ πώς να ζήσει; Δεν θα τα δώσει τα 400 ευρώ. Εγώ θα έλεγα και αυτός που μπορεί, κόβοντας από στοιχειώδεις ανάγκες να πληρώσει, δεν πρέπει να πληρώσει, γιατί ανοίγει στην κυβέρνηση το δρόμο και για άλλα.
          Δημοσιογράφος: Θα έρθει μετά η κυβέρνηση όμως και θα του πει: Κι άλλα...
          Αλ. Παπαρήγα: Όλα αυτά είναι ενταγμένα σε έναν αγώνα, όπου ο λαός πρέπει να παρεμποδίσει τα μέτρα και να ανοίξει το δρόμο προς τα μπρος.

Συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων στις 3 Οκτώβρη Παγκόσμια Ημέρα Δράσης της ΠΣΟ.

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα συμμετέχοντας στην διεθνή μέρα Δράσης που κήρυξε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στις 3 Οκτώβρη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας αιτήματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων πραγματοποιεί συγκεντρώσεις παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς.

  • Στις αποθήκες του Καρφούρ στα Σπάτα.
  • ΔΕΗ στον Πειραιά
  • Στα ορυχεία Πτολεμαΐδας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το νέο ψέμα του Καρατζαφέρη ότι το ΚΚΕ αρνήθηκε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Γερμανός

                   
Ο γνωστός ΛΑγΟΣ του ΠΑΣΟΚ, ιδεολογικός απόγονος του Μανιαδάκη και των Γκοτζαμάνηδων, αφού πιάστηκε στα πράσα για τα αισχρά του ψέματα, έγινε αισχρότερος.
Ξεδιάντροπα υποστήριξε ότι το ΚΚΕ συμφώνησε με τη ΝΔ για να συγκαλυφθεί η υπόθεση, ενώ το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ του να γίνει εξεταστική επιτροπή. Αν είναι γομάρια αυτοί που εφαρμόζουν το μνημόνιο, τότε τι είναι αυτοί που το ψήφισαν, όπως ο Καρατζαφέρης, που θέλει μάλιστα και να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ;

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Θα εργαστώ για μία μεγάλη κυβερνητική αριστερά

Συνέντευξη στον ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ-ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

"Να βάλουν νερό στο κρασί τους" οι κοινωνικές δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και από την κεντροαριστερά και να συνεργαστούν για να δώσουν εναλλακτική προοπτική πολιτικής και κοινωνικής εξουσίας στον τόπο μέσα από ένα ενιαίο πολιτικό κεντροαριστερό μέτωπο, επιδιώκει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στην "Αυγή" της Κυριακής. Ο ανεξάρτητος βουλευτής προτείνει "να συγκροτηθεί μια μεγάλη κυβερνητική αριστερά είτε μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο είτε μέσα από μια προγραμματική συνεργασία".
Μάλιστα, καλεί τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά "να απαλλαγούν από στερεότυπα και προκαταλήψεις" και "να επεξεργαστούν ένα πλαίσιο προγραμματικής συνεργασίας", ενώ επικρίνει τον κατακερματισμό των δυνάμεων στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς που "αυτοκαθίστατο ακίνδυνη για το σύστημα".

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 11Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΕΚ

Σχέδιο


1.     Η Ελλάδα συγκλονίζεται από ένα παγκόσμιο τυφώνα. Η χρεοκοπία της δεν αποτελεί «ελληνική εξαίρεση» ούτε καν εκδήλωση  της κρίσης κρατικής υπερχρέωσης στον χώρο της Ευρωζώνης μόνο: συμπυκνώνει με ένα ιδιαίτερο τρόπο όλες τις καταστροφικές δυνάμεις που εξαπολύθηκαν με την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που με αφετηρία την κρίση υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου στην ίδια την παραγωγή και την αναζήτηση διεξόδου στη παγκοσμιοποίηση της χρηματοπιστωτικής σφαίρας, ξέσπασε το 2007 με την κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ακινήτων, την διεθνή πιστωτική κρίση και την ενδόρρηξη του παγκοσμιοποιημένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, με εμβληματικό σταθμό την κατάρρευση του κολοσσού Λήμαν Μπράδερς τον Σεπτέμβριο του 2008 και την Μεγάλη Ύφεση που ακολούθησε σε πλανητική κλίμακα.

Συγκέντρωση στην ΕΡΤ μετά την κατάληψη


Ομάδα περίπου 60 ατόμων εισέβαλαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ και αφού δήλωσαν ότι είναι μέλη του Συντονιστικού των Φοιτητικών καταλήψεων, ζήτησαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους εναντίον του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ και της κυβερνητικής πολιτικής.

Αμέσως διεκόπη η μετάδοση του δελτίου και η κανονική ροή του προγράμματος της ΝΕΤ και ξεκίνησε διαπραγμάτευση με την διοίκηση της ΕΡΤ. Όπως έγινε γνωστό, κατά την διαπραγμάτευση η διοίκηση της ΕΡΤ πρότεινε να παραδοθεί ένα γραπτό μήνυμα το οποίο και θα αναγνωστεί κατά την μετάδοση του προγράμματος ενώ η ομάδα των ατόμων επέμεινε να παρουσιάσουν μέλη της, τις θέσεις τους, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ- Τιμάμε και αποκαθιστούμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Εκδηλώσεις για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011), σχετικά με τις αποκαταστάσεις του Νίκου Ζαχαριάδη, του Νίκου Βαβούδη και την πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη
Η δυνατότητα και η ικανότητα ενός ΚΚ να μελετά την Ιστορία του αποτελεί στοιχείο της ανάπτυξής του, με σκοπό να γίνει πιο διεισδυτική και αποτελεσματική η δράση του ΚΚ στην οργάνωση της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με αυτήν την έννοια, γίνεται διαδικασία έμπνευσης για συνειδητή ηρωική δράση, ιδιαίτερα από τις νέες γενιές των κομμουνιστών.
Το ΚΚΕ στην 93χρονη πορεία του επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό, εργατικό, κομμουνιστικό κόμμα, όπως την αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης στην κοινωνική εξέλιξη και της μαρξιστικής - λενινιστικής ιδεολογίας ως επαναστατικής θεωρίας για την επαναστατική πολιτική δράση. Δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη για τη σοσιαλιστική κοινωνική επανάσταση.