Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (Μ. Πολλάτος).


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» 

1.    Πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες τη δήλωσή σας ότι διεκδικείτε διερευνητική εντολή; Το εννοείτε;
Το παραδοσιακό πολιτικό κατεστημένο καταρρέει. Το Μνημόνιο, στο οποίο μας δέσμευσαν επιβάλλει μια πολιτική κοινωνικά καταστροφική και πλήρως αναποτελεσματική. Είναι ώρα για αλλαγή σελίδας. Και σε μια τέτοια αλλαγή σελίδας η Αριστερά πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο. Αυτό το μήνυμα στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η ανταπόκριση είναι  εξαιρετικά ενθαρρυντική. Στην πολιτική δεν είμαστε από χόμπι. Θέλουμε την εντολή. Θα το πετύχουμε.   
2.    Τι θα εγκαταλείψετε αν μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην κυβέρνηση;

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 : Τα ψηφοδέλτια νίκης του Κ.Κ.Ε. στην Κρήτη !


ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΕΝΙΑ (ΛΙΝΑ) του Ιωάννη, Χημικός, Μέλος Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ, ΑΥΓΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Στυλιανού, Συνεταιριστική Υπάλληλος, Τοπική Γραμματεία ΠΑΣΥ, Μέλος ΔΣ ΟΓΕ, ΒΡΥΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη, Νοσηλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος, ΓΩΝΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου, Οικοδόμος, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ΔΣ Ομοσπ. Οικοδόμων Ελλάδας, Στέλεχος του ΠΑΜΕ,ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Εμμανουήλ, Γιατρός, Στέλεχος της ΔΗΠΑΚ Γιατρών Ηρακλείου, ΠΙΤΤΑΚΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Χριστόδουλου, δημοσιογράφος, ΣΚΕΠΑΡΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ, Ηλεκτρονικός, Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου, Λαϊκή Επιτροπή Αλικαρνασσού, 

Γιατί προβάλλουν τον μπαμπούλα της «Χρυσής Αυγής»;


-- Τι κρύβει το κάλεσμα του Βενιζέλου για πανδημοκρατική συσπείρωση ή τα αντιναζιστικά καλέσματα του Σαμαρά;

Η ψηφοθηρική και αποπροσανατολιστική τακτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που όψιμα προβάλλουν τον μπαμπούλα της «Χρυσής Αυγής», δεν πρέπει να αγγίζει το λαό. Το πρόβλημα δεν είναι γενικά και αόριστα ο νεοφασισμός. Είναι το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό που ποτίζουν και τέτοιες γλάστρες. Η πολιτική τους και το σύστημα που υπηρετούν, στρώνουν το έδαφος και στη «Χρυσή Αυγή», το νεοναζιστικό κόμμα του Μιχαλολιάκου. Τα ίδια δεν έκαναν και με το ΛΑ.Ο.Σ.; Τι έλεγε ο Καρατζαφέρης όταν πρωτοξεκίνησε; Τα ίδια ακριβώς που λέει η «Χρυσή Αυγή». Τα ίδια δεν έλεγαν οι Γεωργιάδης και Βορίδης πριν φορέσουν τα υπουργικά κοστούμια; Δεν έχει χουντικούς ο ΛΑ.Ο.Σ., διάφορους Απριλιανούς στα ψηφοδέλτιά του, διάφορους που διαφημίζουν τη συμβολή τους στον αντικομμουνιστικό αγώνα;

Ελένη Γερασιμίδου: Ηθοποιός, υποψήφια του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης.



Θεωρώ πως είναι τώρα η στιγμή περισσότερο από άλλες φορές ν' αποφασίσει ο ψηφοφόρος να κάνει το καθοριστικό βήμα. 

Να τολμήσει να ενισχύσει με την ψήφο του το ΚΚΕ, το κόμμα που δεν του απέκρυψε ποτέ την αλήθεια, με στόχο να τον ξεγελάσει για να αποσπάσει την ψήφο του. Το ΚΚΕ δε ζητιανεύει και δεν εκλιπαρεί, δε ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα για την 6η του Μάη, αλλά ζητάει να δυναμώσει μαζί με το λαό για τα δύσκολα που θα προκύψουν από την επόμενη μέρα.
Οι προσκλήσεις για συμμαχίες από κόμματα αυτοαποκαλούμενα αριστερά, χωρίς κοινή δράση και πολιτική, πρέπει να αφήνουν αδιάφορο αυτόν που αμφιταλαντεύεται.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ,ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Κεντρική Εκδήλωση στην Αθήνα, Δευτέρα 30/4.


Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Αύριο Δευτέρα 30 Μάη, στις 7 μ.μ., στο χώρο των Προπυλαίων, μπροστά από τη βιβλιοθήκη, εκεί που βρίσκεται το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του μετώπου.

Μπουτάρη κλάψε παρέα με τους μνημονιακούς και το ράδιο σαπίλα : To K.K.E θα κάνει μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αριστοτέλους !


Το ΚΚΕ ετοιμάζει προεκλογική συγκέντρωση στην Αριστοτέλους

Στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών βρίσκονται στο ΚΚΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν την προεκλογική τους συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, παρά την άρνηση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
Μέσω της ιστοσελίδας του Ριζοσπάστη, μαθαίνουμε πως η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Απριλίου στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 7.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

Της Λιάνας Κανέλλη: Οι μαγνήτες και οι καρφίτσες.



Είμαστε σε πόλεμο. 

Η μόνη αλήθεια που γίνεται απολύτως και εμπειρικά κατανοητή και αποδεκτή από το σύνολο του ελληνικού λαού ως ιστορικού υποκειμένου. Κι επιμένω, σύντροφοι, μέρες προεκλογικές που είναι, στο ιστορικό υποκείμενο ελληνικός λαός, γιατί πάνε δεκαετίες τώρα, ειδικώς δε η τελευταία ευρωδεκαετία μετράει, που πλην ΚΚΕ κι όχι γενικώς της αυτοπροσδιοριζόμενης αριστεράς, ο λαός δεν... «παίζει», ούτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά ούτε και στο τρέχον αφόρητο πολιτικό λεξιλόγιο, ρόλο.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με αφορμή την απόφαση να χορηγηθούν 18 δισ. στις τράπεζες.


ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Μόλις πρόσφατα, στις 19 Απριλίου, με επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει ότι η σχεδιαζόμενη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών με 50 δισ.  ευρώ αποτελεί «μεθόδευση, με μοναδικό σκοπό τη διάσωση των τραπεζιτών και τη μετακύληση του κόστους διάσωσης στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων».
Η απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου να εκταμιεύσει 18 δισ. ως πρώτη δόση του ποσού των 50 δισ. που εκτιμάται ότι θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση, επιβεβαιώνει την επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα.

ΜΑΣ : Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Οι φοιτητές με την εργατιά για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά!


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 10Π.Μ.



Συνάδελφε-ισσα,
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε καλεί να συμμετάσχεις μαζικά και δυναμικά στις φετινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης. Να στείλεις μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης και αντεπίθεσης για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Να βροντοφωνάξουμε: Δε θα γίνουμε η γενιά που θα γνωρίσει το 8ωρο, το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία στα βιβλία της Ιστορίας! Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή με τα ψίχουλα των 400€ για να σωθούν τα κέρδη των βιομήχανων και των εφοπλιστών!
Ο αγώνας των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, είναι άσβεστος φάρος που εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες του σήμερα.

Κρήτη :Οι Βιαννίτες μπλόκαραν την περιοδεία μελών της "Χρυσής Αυγής"!

Αναδημοσίευση από το www.cretalive.gr

Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Αμιρών - Προηγήθηκε μήνυμα.. προειδοποίηση του δημάρχου Βιάννου - Μετά από τις αντιδράσεις η περιοδεία, αναβλήθηκε.

Ξεσηκωμός επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτοu, στα Αμιρά της Βιάννου, καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα στο άκουσμα της είδησης ότι στα "καμμένα" της περιοχής επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της "Χρυσής Αυγής'!
Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και με αστραπιαίες κινήσεις συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία.
 
Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.