Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Για την ποινικοποίηση του αγώνα σε λεωφορεία και τρόλει.


Η κυβέρνηση συνεχίζοντας στη γραμμή «νόμος και τάξη» κάνει ένα βήμα ακόμα στην ποινικοποίηση των αγώνων.

H Δικαιοσύνη όταν είναι να παίξει το ρόλο της απέναντι στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων δε λογαριάζει ώρες και μέρες. Πιστή στο ραντεβού της και στη γραμμή της κυβέρνησης, προηγείται της καταστολής, βγάζοντας κατά ριπάς τις απεργίες παράνομες.

Ιταλία: Αντιδράσεις σε δηλώσεις Μπερλουσκόνι περί Μουσολίνι και Εβραίων.


Αίσθηση προκαλούν οι φράσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τον Μουσολίνι και την γενοκτονία των Εβραίων.



Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη δράση του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Κατά τη συμμετοχή του σε τελετή μνήμης στο Μιλάνο, για τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στη γενοκτονία των Εβραίων, ο πάμπλουτος πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα στον «Τύπο της Κυριακής»: Ζητούμενο για το λαό η αλλαγή τάξης στην εξουσία.


«Το ζητούμενο για το λαό δεν είναι η αλλαγή της κυβέρνησης, που θα έχει το τιμόνι της αστικής διαχείρισης, αλλά η αλλαγή τάξης στην εξουσία, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους», τονίζει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη της Αλ.Παπαρήγα:

Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤO ΜΑΛΙ (ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΔΡΟΜΟ 26-1-2013)


Αναμάσημα της προπαγάνδας Μπους από τον «σοσιαλιστή» Oλάντ




Σε επέμβαση διαρκείας με αβέβαιο αποτέλεσμα και δυσμενείς συνέπειες για το λαό του Μάλι, που ήδη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος και προσφυγιάς από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των γαλλικών βομβαρδιστικών, εξελίσσεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση, και γίνεται όχι βεβαίως για την απελευθέρωση του λαού από την «ισλαμιστική τρομοκρατία», αλλά για την καταλήστευση του τεράστιου φυσικού πλούτου της χώρας.

Η μεγάλη ανατριχίλα...ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ





Χάθηκε εκείνη η αίσθηση, η πολιτικά και πολιτισμικά απαραίτητη για την υγεία των μαζικών δράσεων, της ανατριχίλας μπροστά στον απάνθρωπο κυνισμό και την εξωνημένη υποκρισία. Εκείνο το συναίσθημα, βαθύτατα επεξεργασμένο εμπειρικά και λογικά επί αιώνες τώρα στις εξελιγμένες κοινωνίες, που επιτρέπει κυριολεκτικά στον καθένα και στην κάθε μία, ακόμη και στα παιδιά πλην βρεφών, να αντιλαμβάνονται τη ζωή ως αξία που δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα.

Μετρό και Συγκοινωνίες δείχνουν το δρόμο! Γενικές απεργίες διαρκείας, τώρα!


Προκήρυξη του «Ξ»

που θα μοιραστεί στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ σήμερα και τις επόμενες μέρες





Ωμός αυταρχισμός! Ωμή καταστολή! Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Επίταξη! Δηλαδή στρατιωτικός νόμος! Εισβολή των ΜΑΤ, των ΕΚΑΜ και των ΥΜΕΤ μες τη νύχτα στο αμαξοστάσιο του μετρό! Σαν να έκαναν επίθεση σε γιάφκα τρομοκρατών, 8 διμοιρίες των δυνάμεων "ασφαλείας" απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο αμαξοστάσιο, σπάσανε την πόρτα και κατέλαβαν το χώρο.