Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να έλθουν στην κεντρική συγκέντρωση των συνδυασμών της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ στο Δημοτικό Θέατρο στις 7 το βράδυ.

Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να έλθουν στην κεντρική συγκέντρωση των συνδυασμών της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ στο Δημοτικό Θέατρο στις 7 το βράδυ. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γούλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Μπ. Χαραλάμπους.


Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να έρθουν αφ΄ ενός να ακούσουν τις θέσεις και προτάσεις της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» για τις περιφερειακές - δημοτικές εκλογές, για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και αφ΄ ετέρου να στείλουν με την μαζική τους συμμετοχή ένα δυνατό μήνυμα υπερψήφισης των συνδυασμών της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

Οι εκλεγμένοι με τους συνδυασμούς της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην Περιφέρεια και το Δήμο θα μάχονται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, δεν θα εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται μέσα από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», θα υπηρετούν το λαϊκό κίνημα και όχι τα μεγάλα συμφέροντα.

Αποσπάσματα συνέντευξης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στον Ρ/Σ FLASH (Παρράς - Σπανού)

-    Πείτε μου λίγο. Πώς τοποθετείστε απέναντι στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να θέσει -και μάλιστα τα κόμματα της αντιπολίτευσης βάζουν και τον προσδιορισμό εκβιαστικό- το δίλημμα των πρόωρων εκλογών επειδή, όπως είπε, υπάρχει ο κίνδυνος της αποσταθεροποίησης μέσα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα;…
Όταν μια πολιτική δύναμη επενδύει στον τρόμο και στο φόβο κι όχι στο όραμα και όχι στην ελπίδα, όταν επενδύει δηλαδή στην τρομοκρατία του ελληνικού λαού, τότε προσπαθεί -συνειδητά κατά τη γνώμη μου- να ενεργοποιήσει το πιο συντηρητικό αντανακλαστικό του Έλληνα πολίτη. Κι όταν μια δύναμη επενδύει σε συντηρητικά αντανακλαστικά, τότε κινδυνεύει να πάθει πολύ μεγάλη ζημιά.
-    Ωστόσο θέλω να ρωτήσω το εξής.. Με ποιο τρόπο απαντάτε στη λογική που βάζει το ΠΑΣΟΚ, ότι εγώ έχω να βγάλω εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο που είναι η εφαρμογή του μνημονίου, γιατί διαφορετικά η χώρα θα πτωχεύσει.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μαζική διαδήλωση κατά των αντιλαϊκών μέτρων

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέας μαζί με συνταξιούχους διαδήλωσαν μαζικά την Τετάρτη στους δρόμους της ρουμανικής πρωτεύουσας ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας. Πρόκειται για προαποφασισμένα μέτρα που έχουν λάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και οι κυβερνήσεις για την εξασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, τα οποία στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.

Ανακοίνωση της γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας - «…Ελλάς…Γαλλία…την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία..!»

 Ανακοίνωση της γραμματείας του
Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας

«…Ελλάς…Γαλλία…την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία..!»
Προς τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας στη Γαλλία,
Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας σας στέλνει τους πιο θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς των μαθητών και των μαθητριών από την Ελλάδα.
Είμαστε στο πλευρό των μαθητών του Παρισιού, της Μασσαλίας, της Λυών και των άλλων πόλεων σε όλη τη Γαλλία που αγωνίζονται μαζί με τους εργάτες των εργοστασίων, των διυλιστηρίων, των λιμανιών.
Ο αγώνας του γαλλικού λαού για να μην πληρώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης είναι και δικός μας αγώνας. Είναι συνέχεια της απάντησης των λαών της Ευρώπης απέναντι στους πλουτοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι κινητοποιήσεις των γάλλων εργατών και μαθητών μας βοηθάνε εδώ στην Ελλάδα να αποδείξουμε ότι είτε με Μνημόνιο είτε όχι, είτε με Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είτε όχι, είτε με σοσιαλδημοκρατική ή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, τα αντιλαϊκά μέτρα είναι παντού τα ίδια.

Ανακοίνωση του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου για τον εμπρησμό του προεκλογικού τους περιπτέρουΕμπρησμός του προεκλογικού περιπτέρου του Κινήματος στην Πόλη στα Ιλίσια

Το πρωί της 28η Οκτωβρίου 2010  άγνωστοι έκαψαν ολοσχερώς το προεκλογικό περίπτερο του Κινήματος στην Πόλη στα Ιλίσια. Δυο χρόνια μετά την επίθεση με γκαζάκια και τον εμπρησμό των γραφείων του Κινήματος στην Πόλη δεχόμαστε άλλη μια επίθεση 10 μέρες πριν τις εκλογές. Είναι φανερό ότι η δράση, ο λόγος και η συμβολή του Κινήματος στην Πόλη στα κινήματα της πόλης έχει ενοχλήσει πολλούς. Η νίκη των επιτροπών κατοίκων για να μην γίνουν οι πλατείες του Ζωγράφου μπετόν, η νίκη της επιτροπής κατοίκων για τη Βίλα να μη γίνει το Κτήμα Ζωγράφου εμπορικό κέντρο είναι δείγματα γραφής μιας πολιτικής πρακτικής και αντίληψης που δείχνει ότι οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες μπορούν να νικάνε!

Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι καθαρή, χωρίς σκιές. Στο Ικόνιο, στους λιμενεργάτες, μίλησε ο Γ. Μανουσογιαννάκης


Στους λιμενεργάτες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), στο Ικόνιο, μίλησε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τον Γιώργο Παπαβασιλείου, εργαζόμενο στον ΟΛΠ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.
Οι λιμενεργάτες, μετά την είσοδο της κινεζικής εταιρείας «COSCO» στο λιμάνι, έχουν μείνει με πολύ μικρότερο αντικείμενο εργασιών κάτι που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και συνεπακόλουθα την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που με αγώνα έχουν κατακτήσει.

Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο: Ημέρα δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος

Σφέτσα Δάφνη-www.avgi.gr


  Με δράσεις για τα κεντρικά περιβαλλοντικά προβλήματα της Αττικής, ο Συνδυασμός Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο αναδεικνύει, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, την ανάγκη υπεράσπισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών του Λεκανοπεδίου. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, Γιώργο Βαρεμένο και Γιάννη Σχίζα, καθώς και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, τον Δήμο Αχαρνών, όπου και θα παρουσιάσει την πρόταση του συνδυασμού για το μητροπολιτικό δάσος του Τατοΐου.

  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ : Πανστρατιά για τη συγκέντρωση την Τετάρτη στην Αθήνα

  Στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Θα χαιρετίσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
  Με καθημερινές εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και εργατογειτονιές, στην Αθήνα, στον Πειραιά και την Περιφέρεια της Αττικής, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ προετοιμάζουν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Αθήνα, την Τετάρτη 3 Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως.
  Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσουν ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
  Στο κάλεσμα που μοιράζεται πλατιά στους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής, το ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:
  «Ελα να ακούσεις, έλα να στείλουμε δυνατά το μήνυμα υπερψήφισης των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

  Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη ανακοινώνει μια σειρά παρεμβάσεων, εκδηλώσεων και περιοδειών στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου:

  Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη ανακοινώνει μια σειρά παρεμβάσεων, εκδηλώσεων και περιοδειών στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου:

  Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 

  - κλιμάκιο  θα περιοδεύσει στην Ιεράπετρα και θα συναντηθεί και με εργαζόμενους στο πολύπαθο νοσοκομείο της πόλης.
  - κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου για ανοικτή συζήτηση με πολίτες της πόλης.
  - το βράδυ στις 9μμ στην "Κουζίνα της Πόπης" θα γίνει γλέντι της κίνησης με στόχο την οικονομική ενίσχυση της(διακινούνται προσκλήσεις των 15ευρώ).

  Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 

  Eπίκαιρο σχόλιο του Red Star :Η ήττα του ΠΑ.ΣΟ.Κ τρομάζει τα παπαγαλάκια του Γιωργάκη. ΔΟΛ και ΤΑ ΝΕΑ συνεχίζουν να εκβιάζουν τους πολίτες με εκλογές σε περίπτωση ήττας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  Το τελευταίο χαρτί παίζουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ για να γλιτώσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ την συντριβή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου."ΤΑ ΝΕΑ" αναφέρουν:Εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό θα προκηρύξει ο Γ. Παπανδρέου στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στις 5 ή στις 12 Δεκεμβρίου ενώ κυκλοφορούν και σενάρια με βάση τα οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να αναβάλει τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών (14 Νοεμβρίου) και να προχωρήσει στην προκήρυξη «δίδυμων» εκλογών για τις 12 Δεκεμβρίου."
  Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα πράσινα παπαγαλάκια.Τολμήστε το να μετρήσουμε τα κουκιά.Αλλά ξέχασα, εσείς οι "δημοκράτες" δεν περιμένετε να κερδίσετε τίμια,αλλά ελπίζετε στον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου.Συγκεκριμένα το άρθρο από "ΤΑ ΝΕΑ" μας θυμίζουν:

  ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ : Ανακοίνωση Οργάνωσης Χανίων για την παρέλαση στα Χανιά.

  Στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου στα Χανιά, τα περισσότερα λύκεια δεν έλαβαν μέρος, όχι επειδή δεν προετοιμάστηκαν λόγω των καταλήψεων, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, αλλά διότι αποφάσισαν να εκφράσουν τα αιτήματα του δίκαιου αγώνα τους μέσα από πορεία. Η απάντηση της πολιτείας ήταν να προστατεύσει τη καθιερωμένη φιέστα για τους επισήμους. Δυνάμεις της αστυνομίας έκλεισαν το δρόμο στους μαθητές και τις μαθήτριες, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν και βία. 
  Μεγάλο κομμάτι της χανιώτικης κοινωνίας στάθηκε αλληλέγγυο στα παιδιά, προσπαθώντας να ανοίξει το δρόμο, κατηγορώντας την αστυνομία για τη στάση της.

  ΠΑΜΕ :Πάλη για ενιαίο φορέα μεταφορών, που θα είναι λαϊκή περιουσία

   Με τις δηλώσεις  του Υπουργού Ρέππα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι συνολικά θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, όπως με τον ΟΣΕ.
  Ένα δρόμο έχουν. Καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής, των κομμάτων ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, της Ε.Ε., του Κεφαλαίου και οργάνωση του αγώνα από τα κάτω απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό από την ηγεσία της Γ.Σ.Ε.Ε., ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και των αστικών συγκοινωνιών.  
  Πάλη για Ενιαίο Φορέα Μεταφορών, που θα είναι λαϊκή περιουσία, αστικές συγκοινωνίες φτηνές, ασφαλείς στην υπηρεσία των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Κεντρική προεκλογική Συγκέντρωση στην Αθήνα  Οι κινήσεις «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» στην Περιφέρεια Αττικής και «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» του Δήμου της Αθήνας καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην Κεντρική προεκλογική Συγκέντρωση, το Σάββατο 30 Οκτώβρη, στις 1.00 το μεσημέρι στην πλατεία Ομόνοιας.
   
  Θα μιλήσουν οι επικεφαλής των δύο ψηφοδελτίων Άγγελος Χάγιος και Πέτρος Κωνσταντίνου