Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΕΕΔΥΕ Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα

Στις 7.30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του πρωθυπουργού του Ισραήλ
 
Συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. και πικετοφορία στην πρεσβεία του Ισραήλ διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ, καλώντας το λαό της Αθήνας να διαδηλώσει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Αθήνα.
Η επίσκεψη στην Αθήνα γίνεται σε ανταπόδοση του πρόσφατου ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ. Σηματοδοτεί τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, η οποία ισοδυναμεί με βαθύτερη ενσωμάτωση της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στους ανταγωνισμούς στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό.
Καθόλου τυχαία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια περίοδο όπου:
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση σηκώνει προκλητικά τους τόνους για την επίθεση στη νηοπομπή αλληλεγγύης στη Γάζα, οξύνοντας την αντιπαράθεση με την Τουρκία, με την οποία μέχρι πρόσφατα διατηρούσε στρατηγική πολιτικοστρατιωτική συμμαχία. Η Τουρκία επιδιώκει να εξελιχθεί σε κυρίαρχη περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, με ισχυρές προσβάσεις στο μουσουλμανικό κόσμο, φιλοδοξίες που έχουν άμεσα αντανάκλαση στις σχέσεις του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους και το Ιράν.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ Eκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Eκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς
Η πρόσκληση του Δήμου Νίκαιας για τις εκδηλώσεις


Με καταθέσεις στεφάνων σε σημεία της πόλης που εκτελέστηκαν αγωνιστές ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 17 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Παράρτημα Κοκκινιάς και ο Δήμος Νίκαιας.

Τρίτη 17 Αυγούστου: Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στη πλατεία Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων σε άλλα σημεία της πόλης όπου εκτελέστηκαν πατριώτες. Στις 8.15 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Μάνδρας και θα ακολουθήσουν ομιλίες. Στις 8.45 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα ξεκινήσει συναυλία με αντιστασιακά τραγούδια.
Την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο χώρο της πλατείας 17ης Αυγούστου 1944 με τη συμμετοχή επισήμων και εκπροσώπων μαζικών φορέων.

ΚΚΕ, Η' ΤΩΡΑ, Η' ΠΟΤΕ !

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται, μεταξύ άλλων:
  • Συστρατευτείτε με το ΚΚΕ, με τη δράση και την ψήφο σας. Για να οργανώσουμε την εργατική λαϊκή πάλη και αλληλεγγύη παντού, στα εργοστάσια, στις συνοικίες, στα χωριά. Για να υπάρχουν μέτρα προστασίας των ανέργων, των παιδιών, των συνταξιούχων που δοκιμάζονται σκληρά από τα βάρβαρα μέτρα.
  • Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που γεννά την κρίση, την ανεργία, τη διαφθορά και τον αυταρχισμό.

Σχόλιο Κοινοβ.Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη γα το άρθρο της Γερμανικής έκδοσης των «FINANCIAL TIMES”: Ανθρωπός μας στην Αθήνα ο Γ. Παπανδρέου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας άρθρο της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times” στις 12/8, που αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου και τις επιλογές του έκανε την παρακάτω δήλωση:

 Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Το άρθρο της γερμανικής έκδοσης των “Financial Times”, του κατεξοχήν εντύπου-εκφραστή του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, μπορεί να γράφτηκε για να εκθειάσει και να προβάλλει ως πρότυπο τον έλληνα  πρωθυπουργό στους αμερικανοευρωπαϊκούς κύκλους του κατεστημένου, στην ουσία, όμως, αποκαλύπτει, απογυμνώνει και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Γ. Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και τη διεθνή προοδευτική κοινή γνώμη!
Είναι εντυπωσιακό ότι οι ίδιοι οι “Financial Times” αναγνωρίζουν, μεταξύ άλλων, ωμά και κυνικά ότι:
- ο Γ. Παπανδρέου είναι «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», κάτι που δεν έχουν αναγνωρίσει για κανένα ευρωπαίο ηγέτη!
- Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου «εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη» δίνοντας το βραβείο στην ελληνική κυβέρνηση για τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στην ιστορία της γηραιάς ηπείρου!