Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.


Αθωώθηκαν οι τρεις κομμουνιστές.

Την πλήρη αθώωση των τριών κομμουνιστών, Χουάν Χοσέ Σεράνο, Αλμπερτ Καμαράσα και Χαβιέρ Αουρέ αποφάσισε το Ποινικό Δικαστήριο της Βαρκελώνης στις 13 Απρίλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομικής ομάδας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας που επισημαίνει ότι τρεις αγωνιστές «αποτέλεσαν παράδειγμα θάρρους, αυταπάρνησης και δύναμης στη μακρά πάλη τους ενάντια στην καταστολή».
Οι τρεις κομμουνιστές - ένας εκ των οποίων ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος - είχαν κατηγορηθεί άδικα για «αντίσταση κατά της αρχής» και «διατάραξη της δημόσιας τάξης», επειδή τάχα έριξαν βόμβες μολότοφ σε ένα χωριό στην Αστούριας στις 15 Γενάρη του 2011 και παραπέμφθηκαν στο Ανώτατο Εθνικό Δικαστήριο τον Ιούνη του 2011.

ΠΑΜΕ:Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας.


Ανοιχτή Επιστολή



Προς Υπουργό Υγείας κο Λοβέρδο

κ. Υπουργέ,
Η κατρακύλα, η υποβάθμιση, η εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και πρόληψης δεν έχει τελειωμό. Καθημερινά διαπιστώνουμε την αφαίρεση εξετάσεων, φαρμάκων και παροχών στον τομέα της υγείας.
Η πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. που μετέτρεψαν την υγεία και άλλα αγαθά σε εμπόρευμα μας έφτασαν σε σημείο όχι απλά εξαθλίωσης αλλά και σημείο κρίσιμο για την επιβίωση μας.
Το τεστ Παπανικολάου ήταν και είναι μια σωτήρια ανακάλυψη που έσωσε τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Να αντικατασταθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να περιοριστεί η κυβέρνηση στο έργο της προετοιμασίας των εκλογών.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου



Η κυβέρνηση, ενώ κατ’ ουσίαν είναι υπηρεσιακή με μοναδική αποστολή να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές, λαμβάνει αποφάσεις και δεσμεύει την επόμενη Βουλή και την επόμενη κυβέρνηση.
Αντίθετα με την πάγια πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, δεν έχουν αντικατασταθεί οι πολιτικοί προϊστάμενοι των κρίσιμων υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών ,Δικαιοσύνης και επικρατείας) . Σκανδαλώδης είναι η παραμονή του κ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι υπεύθυνος για την τάξη στην  προεκλογική περίοδο και την ημέρα των εκλογών.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στην Ακρόπολη 25/4/2012.


Η Αλέκα Παπαρήγα στην Ακρόπολη



Αυτό που μπορεί να κερδηθεί στις 6 Μαΐου είναι η χειραφέτηση όσο γίνεται μεγαλύτερου μέρους των εργατικών λαϊκών στρωμάτων από τα τρομοκρατικά διλήμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τα ψεύτικα «δεν» και τα ψεύτικα «θα».
Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να χειραφετηθεί ο λαός από επικίνδυνες παλιές και νέες αυταπάτες που μπήκαν στο προσκήνιο. Το ΚΚΕ επικεφαλής μιας μάχης που θα δοθεί στις 7 Μάη, θα τη δώσει με ένα στόχο:

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ:1η Μάη αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης.



Η φετινή εργατική πρωτομαγιά γίνεται μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της βάρβαρης επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, «εκπνοής» των συλλογικών συμβάσεων, μπροστά από τα νέα μέτρα μείωσης μισθών που έχουν αποφασίσει και προαναγγείλλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΕΕ-ΔΝΤ. Αλλά και 5 μόλις μέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μάη και 2 χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει έναν μαζικό, ταξικό σταθμό ανασυγκρότησης και μάχης του εργατικού κινήματος.  Μια νέα αρχή αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης. Όχι μια εθιμοτυπική φιέστα, όχι μια «υποχρέωση», όχι μια «προεκλογική» συγκέντρωση.

9.850.802 ψηφοφόροι το εκλογικό σώμα:Μεταξύ 9 και 9.30 μ.μ. στις 6 Μάη η εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, με το ποσοστό λάθους 0,5%.


Μεταξύ 9 και 9.30 μ.μ. στις 6 Μάη η εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, με το ποσοστό λάθους 0,5%

Αυξημένο ελαφρά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είναι το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, στην κοινή συνέντευξη με την εταιρεία SingularLogic, η οποία έχει αναλάβει το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μάη. Αναλυτικότερα, δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές έχουν 9.850.802 ψηφοφόροι (9.834.970 το 2009) εκ των οποίων 4.771.337 είναι άνδρες και 5.079.425 είναι γυναίκες. Οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 359.959 εκ των οποίων 183.709 είναι άνδρες και 176.250 είναι γυναίκες.

Θράσος από τη Ν.Δ !

Από τα μεγαλύτερα προεκλογικά ψέματα του προέδρου της ΝΔ είναι αναμφίβολα ότι «δεν υπάρχει θέμα καθόλου και δεν πρόκειται να μειωθεί καθόλου ο 13ος και 14ος μισθός». 

Χρειάζεται περίσσιο θράσος και απύθμενη υποκρισία για να ισχυριστεί κάτι τέτοιο ο Α. Σαμαράς, όταν με τη δική του ψήφο πέρασε ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου που μειώνει, από τις 14 Φλεβάρη, το κατώτατο μισθό κατά 22%. Μόνο από αυτό το αντεργατικό μέτρο οι εργαζόμενοι χάνουν τρεις μισθούς το χρόνο! Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το νέο μνημόνιο που προσυπόγραψε και έχει δεσμευτεί να το εφαρμόσει απαρέγκλιτα αναφέρει ρητά ότι πρέπει να μειωθεί το λεγόμενο «εργατικό κόστος» κατά 15% την επόμενη διετία. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ :Ξεχειλίζει το μίσος κατά των εργατών.

Ξεχειλίζει το μίσος κατά των εργατών.



Δεν υπάρχει ομιλία της Ντ. Μπακογιάννη που να μην υπάρχει βρώμικη και συκοφαντική επίθεση κατά των ταξικών αγώνων, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ακριβώς γιατί ως γνήσιο μόρφωμα των επιχειρηματικών ομίλων το κόμμα της αναγνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και εχθρός. Ο,τι και αν ερωτάται στις συνεντεύξεις της, δεν «ξεχνάει» να επιτεθεί στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ενώ είναι τέτοιο το μίσος κατά των εργατών και των αγώνων που κάνουν για τα δικαιώματά τους, που δε διστάζει να φέρνει την πραγματικότητα στα μέτρα της, επιστρατεύοντας βέβαια ψέματα και συκοφαντίες.

Ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕKM Α.Τσίπρα στην εκδήλωση: Απόψεις,παραστάσεις για τις πολλαπλές διαστάσεις της καπιταλιστικής κρίσης & τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι των γραμμάτων & των τεχνών μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπισή της.


Συντρόφισσες και Σύντροφοι Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε σήμερα εδώ. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς να συζητάμε με ανθρώπους που ο πολιτισμός είναι η ίδια ζωή τους.
Στην διάρκεια αυτής της κρίσιμης εκλογικής μάχης, ερχόμαστε σε συνεχή επαφή με τα προβλήματα, την ανασφάλεια, την ανάγκη και την θέληση των ανθρώπων να σταθούν όρθιοι. Μέσα στις συνθήκες αυτές η συνάντηση με τους ανθρώπους από τον χώρο του πολιτισμού είναι μια εντελώς ιδιαίτερη συνθήκη. Γιατί προφανώς πρόκειται για ανθρώπους που διεκδικούν όπως και κάθε άλλος το δικαίωμα να ζουν να εργάζονται και να δημιουργούν με αξιοπρέπεια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ:ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ !


Νέα, νέε


Κοίτα μακριά! Το σίγουρο μέλλον είναι να περπατήσεις το δρόμο όπου η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του μόχθου.
Κοίτα μπροστά! Σε όσα δικαιούσαι και έχεις ανάγκη! Στο δικαίωμα σου για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, στο δικαίωμα σου να ονειρεύεσαι!
Ψηλά το κεφάλι! Δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι. Οι εργαζόμενοι παράγουν αμύθητο πλούτο.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά! Ο λαός και η νεολαία μαζί του μπορεί να οικοδομήσει τη δική του εξουσία, όπου εκείνος θα αποφασίζει, θα παράγει για τις δικές του ανάγκες και όχι για τα κέρδη των εκμεταλλευτών!
Με ισχυρό ΚΚΕ κι εσένα στον αγώνα, υπάρχει λύση!