Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης-ο ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συκοφαντίες της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ και τους καλεί να πάρουν μέρος σε πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 19 Οκτώβρη και ώρα 6 μμ, στην αίθουσα του συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συκοφαντίες της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ και τους καλεί να πάρουν μέρος σε πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 19 Οκτώβρη και ώρα 6 μμ, στην αίθουσα του συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, 1ος όροφος- πίσω από τη Μητρόπολη) με θέμα την οργάνωση της πάλης για το ξεσκέπασμα αυτής της άθλιας ψευτιάς, για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει εξαπολύσει από χθες μία βρώμικη επίθεση εναντίον των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ, παρουσιάζοντας τους στον ελληνικό λαό σαν τεμπέληδες, διεφθαρμένους, με μισθούς που ξεπερνάνε τα 40.000 ευρώ το μήνα και σαν υπεύθυνους για τα ελλείμματα που παρουσιάζουν αυτές οι επιχειρήσεις.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ : Αλληλεγγύη με τους πυροσβέστες της Αττικής


Τους πυροσβέστες που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος διεκδικώντας δίκαια εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, επισκέφθηκε το πρωί ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος από την ΚΠΕ του ΣΥΝ για τα σώματα ασφαλείας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.
Μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών, Αρχιπυροσβεστών και Πυρονόμων Αττικής Γ. Παναγιωτακόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ Τ.Δαλκαφούκη, Κ. Καββαδία και Π. Παντέλιο, ο Π. Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η ικανοποίηση των αιτημάτων των πυροσβεστών είναι επένδυση στη ζωή και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα είναι η πιο πυρόπληκτη χώρα της Ευρώπης και η Αττική είναι από τις βαρύτατα πληγωμένες περιοχές της από τις πυρκαγιές.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, θα οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση. Το λαϊκό κίνημα, το εργατικό, το αγροτικό, πρέπει να είναι σε εγρήγορση διεκδικώντας αποφασιστικά κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, δηλαδή φθηνό πετρέλαιο για το λαό.
Ο λαός δεν πρέπει να δώσει καμία σημασία σε αυτά που διαδίδει η κυβέρνηση για εξαίρεση και μειωμένα τιμολόγια για τους εξαθλιωμένους

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-Δύναμη για το λαό η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδείες του Βαγγέλη Μπούτα σε χώρους δουλειάς στη Λάρισα

 
Στο εργοστάσιο «Μεταλλεμπορική», στη Λάρισα, περιόδευσε, ο Β. Μπούτας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη συνέχεια, ο Β. Μπούτας, μαζί με τον Γ. Λαμπρούλη, υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων, επισκέφτηκε τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας. Επίσης, χτες το πρωί περιόδευσε σε τράπεζες της Λάρισας.Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Β. Μπούτας αναφέρθηκε στο μπαράζ απολύσεων που γίνονται σε πολλές επιχειρήσεις του νομού και στο κλίμα ανασφάλειας και φόβου που επικρατεί στα εργοστάσια και στους άλλους χώρους δουλειάς και τους κάλεσε να σηκώσουν ανάστημα.

Ξεκινάει σήμερα στο Πάντειο η διάσκεψη του Αριστερού Βήματος Διαλόγου


Με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αγωνιστών, στελεχών της αριστεράς, οικονομολόγων, πανεπιστημιακών και πολιτικών διανοητών ξεκινάει σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα) η διήμερη διάσκεψη που οργανώνουν το Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών με τίτλο «Ανατροπή του μνημονίου! Αριστερή εναλλακτική λύση και σοσιαλιστική προοπτική».

Κατά την έναρξη των εργασιών, θα χαιρετίσουν την εκδήλωση οι: Αλ. Τσίπρας, Γ. Μπανιάς, Αλ. Αλαβάνος και Τ. Κατιντσάρος.

Επίσης έχει προσκληθεί να χαιρετίσει τη διάσκεψη και να συμμετάσχει στις εργασίες της το ΚΚΕ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Ροντρίγκο Τσάβες, πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες, όπως και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κούβας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - Πρόεδρος της Βουλής ή συνήγορος του Πρωθυπουργού;



Ο Πρόεδρος τη Βουλής κος Φ. Πετσάλνικος, σήμερα υπερέβη τα εσκαμμένα.
Ενοχλήθηκε, δήθεν, από τη μεταφορά των λεγομένων του Πρωθυπουργού, που σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη ομιλεί περί διεφθαρμένης Ελλάδας και παρενέβη ως συνήγορός του, προκειμένου να καταλογίσει  τη μομφή στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει σε κάθε περίπτωση να προασπίζεται την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και όχι να δημιουργεί εντυπώσεις νουθετώντας βουλευτές και δη πολιτικούς αρχηγούς, όταν επαναλαμβάνουν τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού.

Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Τα μνημεία και το τοπίο κινδυνεύουν από την αποκαλούμενη «πράσινη ανάπτυξη»


Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις κυβερνητικές προθέσεις και ρυθμίσεις για «τακτοποίηση» καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων, νομιμοποίηση αυθαίρετων, «αξιοποίηση» του Ελληνικού, περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κ.λ.π. Οι παραπάνω πρακτικές με την δικαιολογία της κατεπείγουσας ανάγκης  εισροής εσόδων στα κρατικά ταμεία επιβραβεύουν την παρανομία, κατασπαταλούν τον δημόσιο πλούτο, και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εξαφάνιση των δημόσιων αγαθών.

Απεργία....στο μπάσκετ!

Ο ΠΣΑΚ αποφάσισε απεργία διαρκείας και το μπάσκετ μπαίνει σε νέες περιπέτειες
Ο ΠΣΑΚ αποφάσισε απεργία διαρκείας και το μπάσκετ μπαίνει σε νέες περιπέτειες

Απίστευτο-Θαύμα ! Η ΓΣΕΕ αποφάσισε γενική απεργία για τις ...15 Δεκέμβρη !

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας για τις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντας σκληρά και άδικα τα μέτρα του μνημονίου.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως. Στις διεκδικήσεις της Συνομοσπονδίας και ως απάντηση στο μνημόνιο, είναι «ένα μνημόνιο κοινωνικής και εργασιακής προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Στη σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας τονίζεται πως η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά «κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με τον νέο Προϋπολογισμό έτους 2011.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, ζητά:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ .Ανεξάρτητοι Συνδυασμοί ή Συνδυασμοί Συνεργασίας, Αριστερής - Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Κατεύθυνσης στους οποίους Συμμετέχουν και Στηρίζουν οι Δυνάμεις του ΣΥΝ

Περιφέρεια ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λαρίσης - Μαγνησίας - Τρικάλων - Καρδίτσας

όνομα συνδυασμού: ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, υποψήφιος περιφερειάρχης: ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, εκλογικό κέντρο: Φρίξου 5, Λάρισα, τηλ. 2410533558e-mail: thess.all.oik.@gmail.com, διαδίκτυο: thessall-oik.blogspot.com

ΔΗΜΟΣ
Λαρίσης
ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ -- όνομα συνδυασμού: ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, υποψήφιος δήμαρχος: ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, τηλ.2410255049, e-mail: enotiki.lar@gmail.com, διαδίκτυο: www.enotiki-lar.gr
ΤΥΡΝΑΒΟΥ -- υποψήφιος δήμαρχος: ΚΙΤΣΙΔΗΣ

Την πολιτιστική του πορεία ξεκίνησε το φορτηγό της "Ελεύθερης Αττικής"


    Την 20ήμερη πολιτιστική του πορεία ξεκίνησε χθες το βράδυ το φορτηγό του συνδυασμού της "Ελεύθερης Αττικής" με επικεφαλής τον Αλ. Αλαβάνο από τον πεζόδρομο της πλατείας Κοραή στο κέντρο της Αθήνας. Με τη φωτογραφία του Περικλή Αντωνίου "το παιδί, η πέτρα και η θάλασσα" να κοσμεί τις όψεις του φορτηγού, μουσικοί με χάλικινα και τύμπανα πάνω στην καρότσα του έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στην πλατεία.

    Καρατζαφέρης: Και δεδηλωμένος (πλέον) φορέας του ψεύδους! Γράφει:ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


    «Εθνικόν είναι ό,τι συμφέρει το έθνος, είτε είναι αλήθεια, είτε είναι ψέματα»!
    *
    Πρόκειται για το νέο καρατζαφέρειο απόφθεγμα το οποίο εκσφενδονίστηκε ανερυθρίαστα, με όλο το στόμφο που αρμόζει στη χυδαιότητα του εκφασισμού.
    *
    Τι είπε, λοιπόν, στην ουσία, ο «πατριώτης» Καρατζαφέρης που συνυπογράφει μειώσεις μισθών και «απελευθέρωση» των απολύσεων;
    Οτι η άρχουσα τάξη μας και τα πολιτικά της εξαπτέρυγα χρησιμοποιούν κάθε λογής ψέμα, το οποίο μεταβαπτίζουν σε «εθνική αλήθεια»!
    Οτι μετέρχονται κάθε λογής φαυλότητας, την οποία αποδίδουν σε λόγους «εθνικού χρέους»!
    Οτι επιδίδονται σε κάθε λογής δολιότητα, την οποία ανάγουν σε «εθνικό καθήκον», ενώ δεν πρόκειται παρά για τη δική τους στενή «αλήθεια», για τη δική τους «συντεχνιακή» επιδίωξη, για το δικό τους, τελικά, ταξικό συμφέρον!