Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Οι "σύμμαχοι μας" Γάλλοι ,Αμερικάνοι και Βρετανοί σφυροκοπούν από αέρα και θάλασσα την Λιβύη.



Η διεθνής στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου από γαλλικά μαχητικά, μετά την έκτακτη διεθνή σύνοδο στο Παρίσι. Λίγο αργότερα οι ΗΠΑ έπληξαν λιβυκούς αντιαεροπορικούς στόχους με πυραύλους κρουζ. Την ίδια ώρα το Λονδίνο ανακοίνωνε επιχειρήσεις βρετανικών δυνάμεων.

Ο πρώτος στόχος των γαλλικών αεροσκαφών ήταν ένα στρατιωτικό όχημα, το οποίο καταστράφηκε. Η επίθεση, η οποία έγινε περίπου στις 18.45, ώρα Ελλάδας, ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, Λοράν Τεσέρ.

Ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης.Γαλλικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την Βεγγάζη.



Αρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν ήδη πάνω από την αφρικανική χώρα και παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.
Σε δηλώσεις του μετά από την έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ο Σαρκοζί είπε ακόμη ότι ο Λίβυος ηγέτης περιφρόνησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ- Συγχωνεύσεις σχολείων: το "νέο" σχολείο του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ παλιό... Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει την κυβέρνηση.


Προκήρυξη του "Ξ"
To κείμενο σε pdf εδώ


Η απόφαση του υπουργείου παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στο πλαίσιο ενός «Καλλικράτη για την παιδεία» ήταν γνωστή από καιρό. Η ακριβής ανακοίνωση όμως του κυβερνητικού σχεδίου την περασμένη Δευτέρα ξεπέρασε τη φαντασία και του πιο απαισιόδοξου.

Αλλάζει έτσι ο χάρτης της εκπαίδευσης καθώς κλείνουν 1.056 σχολικές µμονάδες. Σύμφωνα µε το υπουργείο, από τα 16.000 σχολεία σε όλη τη χώρα συνενώνονται 1.933 σε 877, εκ των οποίων τα 1.523 αφορούν την Πρωτοβάθμια και τα 410 τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Υπάρχουν νομοί μάλιστα στη Β. Ελλάδα όπου το υπουργείο προχωρά σε κατάργηση μέχρι και πάνω από 30% των σχολικών μονάδων. Σε αυτά ας προσθέσουμε την κατάργηση των αθλητικών σχολείων και την επικείμενη κατάργηση των μουσικών.

Στους 7.197 οι θάνατοι επισήμως από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, ενώ 10.905 παραμένουν αγνοούμενοι. Εντοπίστηκε ραδιενέργεια στο νερό και σε τρόφιμα.


NEWSIT.GR



Ιαπωνικό πρακτορείο μετέδωσε πριν από λίγο πως ραδιενέργεια εντοπίστηκε και στο νερό εκτός από το γάλα και το σπανάκι.
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανακοίνωσε ότι το ραδιενεργό ιώδιο στα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει μεσοπρόθεσμα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Η ΙΑΕΑ ανακοίνωσε επίσης ότι η Ιαπωνία έχει ζητήσει το πάγωμα όλων των πωλήσεων τροφίμων από την περιφέρεια της Φουκουσίμα.

" Παρότι το ραδιενεργό ιώδιο έχει μικρό διάστημα ζωής περίπου οκτώ ημερών και αποσυντίθεται φυσιολογικά μέσα σε εβδομάδες, υπάρχει ένας μεσοπρόθεσμος κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία αν το ραδιενεργό ιώδιο στα τρόφιμα απορροφηθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό", αναφέρει η ΙΑΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Νέο Αριστερό Ρεύμα :Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη!


war.gif
Το ΝΑΡ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, όπως αποφάσισε πριν λίγες μέρες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να υλοποιήσει την απόφαση, προβαίνοντας σε επιπλέον αεροπορικά πολεμικά πλήγματα καθώς και σε γενικευμένες στρατιωτικές επιθέσεις.
 
Οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την προστασία του λιβυκού λαού, για την οποία οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον. Είναι χυδαία πρόκληση να εμφανίζονται όλοι αυτοί, πρώην και νυν συνεργάτες των αυταρχικών και αντιδραστικών καθεστώτων στην Β. Αφρική, ως υπερασπιστές των λαϊκών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Τα αστικά κράτη δεν ενδιαφέρονται για το αίμα που κυλάει στο έδαφος, αλλά για το πετρέλαιο που είναι αποθηκευμένο, σε μεγάλες ποσότητες και εξαιρετική ποιότητα στο υπέδαφος.

Δυναμικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών-φοιτητών-μαθητών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, διαδηλώνοντας ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και στο νέο νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Από εκεί με μαχητική πορεία πορεύτηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με τα πανό και τα συνθήματά τους απαίτησαν μόρφωση δημόσια και δωρεάν για όλους, κατάργηση των ταξικών φραγμών και κατήγγειλαν την επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση, δηλώνοντας αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα.
Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Κοζάνη, Κομοτηνή και Ξάνθη,ενώ μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού πραγματοποιήθηκαν σε Φλώρινα, Καστοριά και Σέρρες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:Ξεσηκωμός κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη - Αλληλεγγύη στις εξεγέρσεις των αραβικών λαών



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα σχέδια ιμπεριαλιστικής επίθεσης και επέμβασης στη Λιβύη, από δυνάμεις του ΝΑΤΟ, με την κάλυψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η επέμβαση αυτή σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για να προστατεύσει το λαό της Λιβύης από τη στρατιωτική καταστολή του αντιδραστικού εκφυλισμένου καθεστώτος Καντάφι, αλλά για να επιβάλλει την κυριαρχία των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών στην πετρελαιοπαραγωγό Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή, που κλονίζεται από τις εξεγέρσεις των λαών. Στην πραγματικότητα η ιμπεριαλιστική επέμβαση (με πρωταγωνιστές ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και την ΕΕ συνολικά) στέλνει μήνυμα ενάντια σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής, σε μια εποχή βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.

Συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό τυχοδιωκτισμό στη Λιβύη.Με πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχει η Ελλάδα


ΚΚΕ: Οι δολοφόνοι δεν μπορούν να μιλάνε για ανθρωπισμό. Ο στόχος τους είναι τα πετρέλαια της Λιβύης. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει. Κάτω ο ιμπεριαλισμός
  • Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές άναψαν το φιτίλι του πολέμου στη Λιβύη. Ο ΟΗΕ, ως εργαλείο των ιμπεριαλιστών, άνοιξε το δρόμο της στρατιωτικής επέμβασης. Η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ, αποφάσισε την ενεργητική συμμετοχή στον πόλεμο, με πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρωθυπουργό, από τον οποίο ζήτησε: Να μη συμμετάσχει και να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο η χώρα μας στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Να μη χρησιμοποιηθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και στο Άκτιο.

Αντιρατσιστική-αντιφασιστική διαδήλωση στις 19 Μάρτη


Μαζί ενάντια σε φτώχια,ανεργία,ρατσισμό

Διαδήλωση 19 Μάρτη στις 2:30 ,πλατεία Κοτζιά.


  • Μαζί ενάντια σε φτώχια,ανεργία,ρατσισμό
  • Νομιμοποίηση στους μετανάστες/τριες
  • Άσυλο σους πρόσφυγες
  • Έξω οι φασίστες απο τις γειτονιές

Δείτε εδώ την ανακοίνωση των μεταναστών απεργών πείνας της Αθήνας για το συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη και εδώ την ανακοίνωση καλεσμα του ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.
 Πηγή:http://www.kokkino.org/

ΔΗ.Κ.ΚΙ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο κόμπος έφθασε στο χτένι!



H κατάληψη από το εισαγόμενο, μέσω του ανεξέλεγκτου μεταναστευτικού ρεύματος, οργανωμένο έγκλημα και την παραβατικότητα και η πλήρης υποβάθμιση του κέντρου και μεγάλων λαϊκών περιοχών της Αθήνας (160 θάνατοι από εγκληματικές ενέργειες το 2010) έρχεται να προστεθεί στη μηχανή της μαζικά εισαγόμενης «μαύρης εργασίας» και τον μεθοδευμένο εκμηδενισμό της αξίας της εργατικής δύναμης από την παρασιτική οικονομική ελίτ και το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς της χώρας.
Έρχεται, στο όνομα της δήθεν της εργατικής αλληλεγγύης και των made in USA «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», να αποτελειώσει και να καταστήσει αφόρητη τη ζωή της Ελληνικής εργατικής τάξης, να ολοκληρώσει την εικόνα της Ελλάδας των 2.000.000 ανέργων και του μεροκάματου των 15 ΕΥΡΩ και συγχρόνως να θέσει τα θεμέλια της επίσης made in USA πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού



Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στην Αθήνα στη συγκέντρωση που διοργανώνουν μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές  οργανώσεις το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 2.30 μ.μ στην πλατεία Κοτζιά.
Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Καμάρα στις 2.00 μ.μ. Οι κινητοποιήσεις γίνονται εν' όψει της 21ης Μαρτίου - Παγκόσμιας μέρας κατά του Ρατσισμού.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις πρόσφατες δεσμεύσεις της προς τους μετανάστες απεργούς πείνας.