Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η 18η ΔΕΚΕΜΒΡΗ Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη: Υποκρισία μπρος στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.


Την «Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη» τιμούν στα λόγια την Τρίτη 18 Δεκέμβρη  κυβερνήσεις, ΕΕ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Περισσεύει η υποκρισία μπρος στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, μπρος στους θαλασσοπνιγμένους όπως αυτούς προχτές στη Λέσβο, καθώς με την πολιτική τους άνθρωποι ξεκληρίζονται, ξεσπιτώνονται, επιβιώνουν στο περιθώριο. Με την «επιλεκτική μετανάστευση» που προωθούν, το διαχωρισμό ανάμεσα σε «νόμιμους» και «λαθρομετανάστες», όλοι τους πέφτουν θύματα της εργοδοτικής εκμετάλλευσης, οι δεύτεροι αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα άγρια καταστολή και ανθρωποκυνηγητό.

Η φασιστικοποίηση «επίσημη» πολιτική του συστήματος και του κράτους

Μοιράστηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια
Την βάρβαρη και ταξική επίθεση που εξαπολύει το σύστημα ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό, υπηρετεί και συνοδεύει η προωθούμενη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Κλιμακώνεται και να προσαρμόζεται στις σημερινές ανάγκες της τρομακτικής και ισοπεδωτικής επίθεσης που διεξάγουν ο ιμπεριαλισμός και το ντόπιο κεφάλαιο. Επιστρατεύουν το «κράτος έκτακτης ανάγκης» για να περάσουν τα μνημόνια, τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, για να προωθήσουν την πολιτική της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργία, της εξαθλίωσης. Για να καθυποτάξουν και να πνίξουν την παραμικρή δυνατότητα οργάνωσης του λαού, κάθε φωνή αντίστασης εν τη γεννέση της, να στείλουν στο απόσπασμα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Γ. Καμίνης: Ενάντια στους εργατικούς αγώνες και τις διαδηλώσεις !


Τoν βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της εκλεγμένης με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων/ΔΡΑΣΗΣ δημοτικής αρχής Αθήνας έδειξε ξανά ο δήμαρχος Γ. Καμίνης με δηλώσεις του σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

Καταδίκασε τις καταλήψεις των εργαζομένων των ΟΤΑ που αντιδρούν σε εφεδρεία, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, περικοπές: «Καταδικάζω επίσης και το γεγονός να κλείνουν οι δήμαρχοι τους δήμους.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ:ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΣΑΒΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ!
Εντυπωσιακά αποτελέσματα κατέγραψαν οι υποψήφιοιτου Σοσιαλιστικού Κόμματος του προέδρου Ούγκο Τσάβες στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή (16/12/12) στη Βενεζουέλα.
Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) κέρδισε τουλάχιστον τέσσερις επιπλέον πολιτείες, από αυτές που κατείχε στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE).

ΚΚΕ: Εχθρική για το λαό η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση.


Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών, είναι εχθρική προς το λαό, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση Σαμαρά- εκπροσώπων πολυεθνικών.

Οι εργαζόμενοι, σημειώνει, έχουν μία επιλογή. Οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των μέτρων ανοίγοντας το δρόμο για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση τονίζει:

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ-ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 12μ
Με απίστευτη μανία η κυβέρνηση της τρόικας και του κεφαλαίου επιτίθεται στο πιο θεμελιώδες από τα δικαιώματά μας, το δικαίωμα στη δουλειά. Επιχειρεί να ξεμοναχιάσει τους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικούς συναδέλφους μας, εγκαινιάζοντας τη βαρβαρότητα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Την ψήφιση του 3ου μνημονίου ακολούθησε σωρεία πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Προβλέπουν τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενους που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ν' απολυθούν στη συνέχεια. Κι ας κοροϊδεύει ο Μανιτάκης ότι δήθεν θα μετακινηθούν σε άλλα πόστα...

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποκλείει συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


«Είναι γεγονός ότι δεν έχει αποκλειστεί από την πλευρά μας η πιθανότητα μιας συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. …η αναζήτηση συνεργασιών από την πλευρά μας αφορά όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες, ανεξάρτητα από άλλες σημαντικές διαφορές, συμπίπτουμε σε μια κατεύθυνση ενάντια στα μνημόνια και στις υλοποιούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Τα λέει όλα έξω από τα δόντια ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «FREE SUNDAY» και αποκαλύπτει πόσο επιζήμια είναι για το λαό η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τους 18 νεκρούς και τους αγνοούμενους μετανάστες.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τους 18 νεκρούς και τους αγνοούμενους μετανάστες



Γι' αυτό το έγκλημα, γι' αυτή τη φρίκη, δεν ευθύνονται μόνο οι δουλέμποροι.
Συνυπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ληστεύουν και εξαπολύουν πολέμους.

Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου: Σημαντική άνοδος των ταξικών δυνάμεων.


Παρέμβαση τη Δευτέρα 17/12 στο υπουργείο Οικονομικών



Βήματα μπροστά στη συσπείρωση των εργαζομένων, μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω του «χτυπήματος» που δέχεται ο κλάδος από την καπιταλιστική κρίση, κατέγραψε το 22ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή, με τις εκλογές για τα όργανα της Ομοσπονδίας.

Ανακοίνωση ORIGINAL 21 για τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη Στρατούλη : ...την επόμενη φορά δεν θα καταφέρουν να εξαφανιστούν τόσο γρήγορα !


ORIGINAL 21




Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το καρκίνωμα των φασιστών, εμείς ως ORIGINAL 21 , ως απόγονοι προσφύγων / μεταναστών και τέλος ως απλοί άνθρωποι , θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στα θρασύδειλα σκουλήκια που επιτέθηκαν στον ΑΕΚτζή Στρατούλη οτί είναι ανεπιθύμητοι και πλέον επικηρυγμένοι.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Καταγγελία για την επίθεση στον Δ. Στρατούλη και τη δράση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη από τρία (κατά δήλωσή τους) μέλη της Χρυσής Αυγής, που του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι με δολοφονικές προθέσεις, σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Tην ίδια στιγμή, Χρυσαυγίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία επιτέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Κρατικό της Νίκαιας όταν οδηγώντας μηχανή με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασαν μέσα από εκατοντάδες συγκεντρωμένους, προσπαθώντας προφανώς να προκαλέσουν είτε θύμα από την πλευρά των αντιφασιστών είτε «ήρωα» από την πλευρά τους.

Βρέθηκαν τα πούπουλα από τους 3 Χρυσαυγίτες που χτύπησαν πισώπλατα τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δημήτρη Στρατούλη και το έβαλαν στα πόδια μόλις τους πήρε χαμπάρι μια ηλικιωμένη φίλαθλος ! Αποκλειστικό ρεπορτάζ.Γράφει ο Red Star.

Με μάσκες στα πρόσωπα η αστυνομία ερεύνησε το σημείο που χτύπησαν τον Δημήτρη Στρατούλη οι 3 Χρυσαυγίτες.



Η έντονη οσμή από τα αέρια που άφησαν οι οπαδοί του Ηλία Αδόλφου Κλασιδιάρη, ανάγκασε τους άντρες της αστυνομίας να φορέσουν αντισφυξιογόνες μάσκες.Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν πούπουλα από 3 διαφορετικές ντόπιες όρνιθες ελευθέρας βοσκής κουτόχορτου καθώς και μερικά σπασμένα τσόφλια .